Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Från cirkusartist till Medicinsk Massageterapeut

Maria hade drömt om att bli massageterapeut sedan barnsben men livet ville annat och hon blev cirkusartist. Men 2016 tog hon beslutet att sadla om och då var valet av skola enkelt: Axelsons.
– De har otroliga lärare som engagerade oss elever, det var en massa aha-upplevelser hela tiden, säger Maria.

Så länge Maria, idag 39, kan minnas har hon alltid velat jobba med kroppsvård.
– Jag har alltid sökt mig till sådant, när jag var ung så tänkte jag söka en kiropraktorutbildning, säger Maria.

Men valet föll istället på att bli cirkusartist, även det ett yrke där man arbetar mycket med kroppen.
– Jag jobbade som luftakrobat, det innebär att man hänger i trapetser mycket. Det gjorde ju också att jag haft alla skador man kan ha och jag har besökt massor av naprapater, kiropraktorer och liknande.

Åren tuffade på och Maria började fundera allt mer på att följa sin barndomsdröm och utbilda sig till något inom kroppsvård.
– Eftersom att jag funderat på det så länge hade jag kollat runt på massor av utbildningar och pratat med folk. Alla sa att Axelsons var bäst och de kändes också mest seriösa.

2016 sökte Maria till massageterapeut-utbildningen hos Axelsons och massageutbildningen visade sig vara allt hon drömt om.
– Utbildningen var väldigt bra. Lärarna är otroliga, de engagerar sig verkligen och jag hade massor av aha-upplevelser där. Jag trodde jag kunde vissa saker men det visade sig ibland vara helt tvärtom. Nu förstår jag den mänskliga anatomin mycket bättre.

Maria läste alla tre steg av utbildningen och driver idag sin egen praktik. Hon märker att den grund hon fått av Axelsons ger henne en konkurrensfördel.
– Man får ju sitt certifikat och folk känner till Axelsons, vilket skapar en trygghet, säger Maria som varmt rekommenderar Axelsons för alla som funderar på att jobba med kroppsvård.
– Isåfall är det ju bara Axelsons som gäller. De har så extremt kunniga lärare och vi märkte redan under utbildningen att vi kunde mer än elever från andra skolor som hade läst lika länge som oss.

Bli certifierad inom kroppsvård hos anrika Axelsons. Klicka här för att komma till våra massageutbildngar.