Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Från dansscenen till massagekliniken

 

Jonas Valdes, tidigare professionell dansare, har nyligen tagit examen som massageterapeut. Nu siktar han på att bli PT-MT och friskvårdspoddare!

Intervju: Rebecca Carlowitz

Hej Jonas!
Finns det någon koppling mellan din bakgrund som professionell dansare och ditt val att utbilda dig till Massageterapeut?

– Under tiden jag gått på Axelsons, har jag funderat på vad det egentligen var som fick mig att börja studera till massageterapeut.

Tidigare har jag jobbat som dansare och danslärare men även som kontorsarbetare och säljare, och fått arbetsrelaterade skador som jag har burit med mig i flera år. Mycket har varit på grund av att jag dansat och slitit ut min kropp men också för att jag har jobbat på kontor och suttit helt fel.

Påverkan av dessa skador blev bara värre med åren. Därför ville jag ta reda på hur jag på bästa sätt kan hjälpa mig själv och andra som fått skador att må bättre och bli fri från sina besvär.

Jonas Valdes.

Tack vare allt det jag lärt mig på Axelsons har mina skador blivit mycket bättre, vissa saker som besvärat mig i många år stör mig inte längre. Därför vill jag även fokusera på att hjälpa andra som har någon slags problematik och att få dem att må bättre.

Jag vill specialisera mig på att hjälpa andra dansare och människor att förebygga skador så de inte hamnar i samma problematiska spiral som jag. Idag mår jag jättebra och har mycket energi omkring att komma ut och göra min dröm verklig. 

 Du planerar också att utbilda dig till Personlig Tränare? 

– Ja det stämmer! Jag ser det som en bra komplement att bli PT. Med rätt träning kan man också förbygga sina skador. Jag tror väldigt mycket på rätt kost och rätt träning. 

Som PT och Massageterapeut kan jag ge det bästa av två världar och få andra att må bättre. Varför gå till olika personer när man alltid kan gå till en och samma person som känner till dina drömmar och mål? Därför ska jag bli PT-MT.

Nyfiken på att gå en massage utbildning? Läs mer på vår sida axelsons.se/massage. Där hittar du alla våra utbildningar inom massage såväl som massagekurser för dig som vill testa på!

 Jag har hört att du ska starta en pod tillsammans med en vän från massageklassen..?

– Ja, jag har under flera år funderar på att starta en Pod men inte kommit på vad jag vill prata om. Men nu är tiden inne och därför kommer jag och min klasskompis Robin att starta en pod ihop .

Vi vill båda ge tips och råd, och bjuda in gäster som vill prata om sina erfarenheter – allt från friskvårdsmassörer, massageterapeuter, naprapater, kiropraktorer, kostrådgivare till Personliga Tränare.

Tanken är att podden ska släppas den 1 Januari 2020! Är man intresserad av att få veta mer om friskvård, kost, träning och mycket mer i den vägen,ska man lyssna på oss. Mer än så kan jag inte säga ännu, men det känns jätteroligt.

Utbilda dig till Friskvårdsmassör, Massageterapeut eller Medicinsk Massageterapeut!
Läs mer här.