Friskvårdskonsult

Friskvårdskonsultens yrke innebär att förebygga ohälsa genom att informera och inspirera människor till att välja en sund livsstil. Axelsons veckosluts- och distansutbildning till Friskvårdskonsult ger dig redskap för att kunna skräddarsy friskvårdsprogram för människors varierande behov. Efter avslutad och godkänd utbildning blir du diplomerad Friskvårdskonsult, diplomerad Friskvårdsmassör och diplomerad kostrådgivare.

Att vara Friskvårdskonsult passar utmärkt för dig som har ett genuint intresse för hälsa och vill ha ett självständigt yrke. Du arbetar med hela människan, fysiskt såväl som mentalt och på flera sätt; med massage, kostrådgivning, stresshantering och stöd för att kunna genomföra bestående förändringar i sitt liv.

Diplomerad Friskvårdsmassör

Under utbildningen till Friskvårdskonsult blir du diplomerad Friskvårdsmassör då massagen många gånger är ingången till andra uppdrag som Friskvårdskonsult. Du kommer få djupa kunskaper i den svenska klassiska massagen och kommer kunna ge både förebyggande och friskvårdande massage, en behaglig hel- och delkroppsmassage, ansiktsmassage, taktil behandling, och kan med ett mjukt och inkännande sätt även behandla triggerpunkter. Tryckmassage utanpå kläderna kommer du också hantera med van hand.

Nu blir du även diplomerad Kostrådgivare

Som Friskvårdskonsult möter man ofta frågor om kost från de människor man jobbar med, och då är det viktigt att kunna informera om vad man ska stoppa i sig. Från hösten 2019 ingår därför även att du blir diplomerad Kostrådgivare. Så här säger Vilma Litens, lärare inom kostrådgivning om varför kosten är så viktig.

– För Friskvårdskonsulten handlar det om att ha en helhetsbild på hälsa. Jag tycker att det är viktigt att man har kunskap om de tre grundpelarna: träning, de mentala bitarna och kosten. De utgör grunden till ett bättre mående och en bra helhetshälsa. Det blir fel om man glömmer kosten, och därför är det viktigt att kunna den delen också som Friskvårdskonsult.

Läs artikeln om Vilma Litens här.

Att starta sin egen verksamhet

Utbildningen har fokus på coaching, stresshantering, kost och massage. Andra ämnen som ingår är bland annat business och kreativitet och affärsmannaskap. och verktyg för personlig och professionell utveckling.

– Business och kreativitet innefattar närmast allt som inte är själva friskvårdshantverket. Framför allt fördjupar vi oss i business och sälj, branding, sociala medier och muntlig framställning berättar Magdalena Bibik, lärare i business.

Du ska även göra två projektarbeten, som utformas av dig själv i samråd med din lärare.

Efter avslutad utbildning kommer du ha en bred kunskapsbas och riklig möjlighet att utforma ditt eget arbete. Bara din fantasi sätter gränser för hur du kan arbeta med friskvård och vilka typer av projekt du kan sätta i verket.

Möjliga yrken för friskvårdskonsulten

Möjliga arbetsgivare, kunder och samarbetspartners är till exempel friskvårds- och badanläggningar, gym, skolor, företag, föreningar och privatpersoner. I takt med att allt fler företag och organisationer inser betydelsen av att förebygga ohälsa, ökar också efterfrågan på välutbildade friskvårdskonsulter.

Bland föreläsarna möter du några av Sveriges mest kända hälsoprofiler. Vill du sedan läsa vidare till Massageterapeut eller Medicinsk massageterapeut kan du gå direkt in på Steg 2 i massageutbildningen.

Så här säger en av våra elever om utbildningen, David Carlsson:

– Att vara Friskvårdskonsult är en roll som passar den som vill hjälpa människor till ett friskare liv. Det här året har varit fantastiskt och givit mig mycket. Jag har lärt mig mer om mig själv och om andra. Jag har fått en annan syn på saker och ting. Och även om jag har varit en positiv person innan så inser jag nu att man kan hjälpa människor på många olika sätt som jag kanske inte tänkte på innan.

Läs hela artikeln här.

Övrig info

Omfattning

Utbildningen är en veckosluts- och distansutbildning som består av 12 obligatoriska perioder fredag–söndag på skolan. Lektionstiden är cirka 220 timmar. Distansstudier tillkommer med ca 400–500 timmar.

Tid och info

Fredagar 9.00–17.00 (fredagen period 1 slutar kl.18.00), lördagar 08.00–17.00, söndagar kl. 8.00–16-00. Obligatorisk närvaro på event som Tjejmilen, Stockholm Marathon med flera kan förekomma utanför ordinarie lektionstid.

Stockholm
Nästa tillfälle 2019-10-11 Stockholm, Axelsons Institute
Från 62 250 SEK inkl. moms
36 dagar