Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Friskvårdskurser i sköna Andalusien

Spansk sol och värme, bad, morgonyoga, afrikansk dans och spännande kurser mötte dem som reste med Axelsons till Andalusien i våras. I höst kan du följa med till Marocko!


 
Redan på 80-talet började Axelsons med kurser utomlands då en del av massageutbildningen förlades på Mallorca. Sedan dess har också USA och Mexico fått besök tre gånger. Marion Rosen var med de gångerna och fokus låg självklart på Rosenmetoden.

Årliga utlandskurser har blivit tradition

Hösten 2012 var det dags för Turkiet. Den resan blev så populär att man fortsatte med Kreta året efter, och i år gick så färden till Costa de Almeria i Spanien. Restiden har varje gång varit en vecka, och det finns flera korta kurser att välja mellan under tiden. Schemat är upplagt så att man hinner gå tre kurser om man vill, men det vanligaste är att deltagarna väljer två. I år erbjöds följande utbud av friskvårdskurser:
* Helande massage, en metod utvecklad av Hans Axelson, som ger djup avslappning i kropp och själ
* Mindfulness, yoga och massage, då man lär sig hantera stress i vardagen
* Naturlig facelift, en ansiktsmassage som löser upp spänningar
* Tankens kraft  där man med tanken påverkar kropp och hälsa

IMG_0815

– Helande massage var en omfattande kurs på kort tid. Hans Axelson och Asma Jundi genomförde ett strålande samarbete med varandra och oss deltagare. De lyckades med konststycket att ha oss alla på banan hela tiden och varvade teori och övningar på ett förträffligt sätt. För mig gav kursen precis den positiva energi jag kände när jag såg inbjudan, säger en mycket nöjd Lotta Wall, en av förstagångsdeltagarna.

Intresserad av yoga? Läs mer om alla vår yoga utbildning, ayurveda utbildningar , yin yoga utbildning eller yogamassör utbildning. Du kan även läsa om alla våra utbildningar och kurser här. Må bättre själv och få andra att må bättre tillsammans med oss på Axelsons och med våra duktiga yogalärare! 

Roligast med deltagare i olika åldrar

Som väntat var ca 90 % av deltagarna kvinnor, de flesta i 45-50-årsåldern även om det var flera både yngre och äldre. Något som uppskattades av Ann-Lis Lindqvister som var där tillsammans med sin man Bertil.
– Vi träffade jättetrevliga människor, och det är roligt när det är olika åldrar, både unga och gamla.
Förutom kurserna hölls yogapass varje morgon i soluppgången. En av övningarna var solhälsningen.
– Det var fantastiskt, man hälsade verkligen solen, skrattar Ann-Lis.
På eftermiddagarna var det dags för träning igen för de som ville vara med.  Det som blev riktigt populärt var afrikansk dans, men det gick också att välja att cykla, simma och vattengympa eller att promenera och springa på stranden.

IMG_0803

Många deltagare återkommer gång på gång

Av kursdeltagarna har 10-15 % gått på kurs hos Axelsons tidigare, medan en del istället börjar en utbildning efteråt. Några har varit med på alla tre resorna sedan 2012 – och tänker fortsätta till hösten, berättar Ann Mace, studierektor på Axelsons.
Det är Ann som håller i mycket av planerandet och organiserandet av resorna. När Ann bodde i USA för 25 år sedan utbildade hon sig för att arbeta på resebyrå.
– Jag fick nytta av utbildningen i alla fall, skrattar hon.
Resan får beröm både av Ann-Lis och Lotta. Ann-Lis säger att den var mycket välorganiserad, och att man fick utförliga scheman så att man visste precis vad man skulle göra.
– Resan var en bra mix, där var och en kunde välja en eller flera klasser, yoga och annan träning allt efter behag. För min del gick jag två klasser och det funkade fint, dessutom var logistiken suverän så jag kunde även vara med på morgonyoga och njuta av bad och sol och promenader längs den milsvida stranden, säger Lotta.

IMG_0786

Nya resmål på gång

Ann säger att den här typen av aktiv semester är populärt just nu och hon tror att intresset kommer att fortsätta öka.
– Det finns många som erbjuder tränings- och yogaresor, men vi har dessutom lagt till olika kurser som jag tror att vi är ganska ensamma om, fortsätter hon.
Ann-Lis säger att hon vill få ut något mer av resor än bara sol och värme. Hon är väldigt nöjd med att ha gått en kurs som man också har nytta av när man har kommit hem.
I slutet av veckan kunde deltagarna få gå på behandling hos dem som hade utbildat sig inom Naturlig facelift, något som blev mycket uppskattat.
Till hösten är det dags igen. Nu styr man kosan mot Marrakech i Marocko, som är ett önskemål från deltagare på Kretaresan. Många husfasader i Marrakech är rosa, därför kallas den också den rosa staden och Söderns pärla.