Friskvårdsmassage

Vill du lära dig klassisk massage, som komplement till ett annat yrke eller för hemmabruk? Vill du ha en kort, innehållsrik friskvårdskurs som kan genomföras delvis på distans, parallellt med jobb och familjeliv? Då är Axelsons kurs Friskvårdsmassage något för dig!

Massage är ett fantastiskt och alltid uppskattat redskap, att använda professionellt eller privat. Med kunskaper i massage för friskvård, kan du hjälpa familj, vänner eller klienter att frigöra muskelspänningar och smärtor. Beröring och massage stärker välbefinnande och hälsa, förbättrar kroppens immunförsvar och frigör oxotycin, det så kallade “lugn och ro-hormonet”. Oxotycin underlättar läkande och återhämtning, sänker blodtrycket och minskar halten av stresshormoner.

Under Axelsons kurs i Friskvårdsmassage får du de baskunskaper du behöver för att ge behandlingar i förebyggande syfte. Utbildningen är förlagd till fem veckoslut, med teoretiska självstudier mellan kurstillfällena. Du lär dig klassisk massage, avspänningsmassage, ansiktsmassage, taktil behandling samt en mjuk och inkännande behandling av triggerpunkter. I kursen ingår anatomi, fysiologi och grundmedicin samt lärarhandledd patientpraktik. Grundmedicinen läses helt på distans och uppskattas ta cirka 80 timmar.

Om du vill gå vidare och bli diplomerad Friskvårdsmassör kan du gå vår påbyggnadskurs som består av hemstudier i anatomi samt praktik på vår skolklinik. Detta motsvarar Axelsons steg 1 på massageutbildningen. Därefter är du redo att gå vidare in på steg 2 i Axelsons utbildning till Massageterapeut eller steg 2-3 till Medicinsk massageterapeut.

Vill du endast gå en helgkurs för hemmabruk har vi även Massage till husbehov på 2 dagar eller Avspänningsmassage, 2 dagar.

Inga kommande tillfällen
15 dagar
Inga kommande tillfällen