FRISKVÅRDSMASSAGE

- för dig som vill testa innan du börjar jobba professionellt!

Har du några frågor?
Starta Chatt

Lär dig svensk klassisk massage på The Home of Swedish massage!

Hälften av Sveriges alla massörer är utbildade på Axelsons Institute som sedan 1962 har byggt upp ett internationellt rykte som – “The Home of Swedish massage”. Den massage vi undervisar i är den mest kända i Skandinavien och har fått stor spridning i världen. Den erbjuds på såväl spa-anläggningar, kliniker som på företag som friskvård. 

Friskvårdsmassage – för dig som vill testa innan du börjar jobba professionellt!

Funderar du på att utbilda dig inom massage men inte är helt säker på att det är rätt ännu? Eller vill du kunna ge en riktigt bra massage till nära och kära? Då rekommenderar vi dig att gå vår kurs i friskvårdsmassage! 

Du lär dig ge en riktigt proffsig och behaglig hel-/delkroppsmassage enligt den svenska klassiska massagen.  Du får även en grund inom anatomi och får prova på hur det är att ge massage till kunder på vår skolklinik. 

Vill du sedan gå vidare och utbilda dig till diplomerad Friskvårdsmassör kan du tillgodogöra dig det du läst.

Kursupplägg – välj vardag eller helg

 • Vardag – 2 dagar/vecka under 3 veckor i Stockholm och Göteborg, totalt 6 dagar. Vi rekommenderar dig att avsätta 2-4 timmar för att öva på massagen mellan kursveckorna. 
 • Helg  – 2 dagar/helg vid 3 helger på skolan i Stockholm och Göteborg, totalt 6 dagar. Vi rekommenderar dig att avsätta 2-4 timmar för att öva på massagen mellan kurshelgerna. 

Omfattning 

 • 48 lärarledda timmar

Innehåll

 • Klassisk massage
 • Anatomi – grunder
 • Kundpraktik
 • Journal, etik och kundbemötande

Modernt digitalt studiematerial

För att kunna öva på massagen hemma har du tillgång till vår kursportal med videos och instruktioner. 

Elevpraktik

Under kursen sker praktik på skolans elevklinik där du under lärarnas uppsikt genomför behandlingar på kunder. Du får helt enkelt prova på hur det kan vara att arbeta professionellt med massagen i en trygg miljö. 

Kursintyg

Efter att du genomfört kursen och är godkänd i alla kursmoment erhåller du ett kursintyg. 

Vill du jobba professionellt med massagen? Utbilda dig vidare till Friskvårdsmassör!

Efter kursen kan du läsa vår påbyggnadskurs för att bli diplomerad Friskvårdsmassör och därmed kunna arbeta professionellt med massagen. Du får tillgodoräkna dig det du lärt dig och går endast 6 dagar till. Du kommer ha 2 anatomiprov, prov i grundmedicin och ska göra hembehandlingar som redovisas till skolan. 

Efter avslutad utbildning till Friskvårdsmassör (steg 1) kan du läsa vidare och gå steg 2 för att bli Diplomerad Massageterapeut och därefter steg 3 för att bli Diplomerad Medicinsk massageterapeut.

Vill du bredda dina kunskaper ytterligare kan du även gå utbildningen Spaterapeut för massörer.

 • Steg 1 – Friskvårdsmassör 
  Du får djupa kunskaper i den svenska klassiska massagen. Efter avslutad utbildning kan du ge både förebyggande och friskvårdande massage, en behaglig hel- och delkroppsmassage, ansiktsmassage och har ett mjukt inkännande sätt att behandla triggerpunkter.
 • Steg 2 – Massageterapeut
  Du bygger på med kunskaper för att ge professionella behandlingar som går djupare och uppnår större resultat än den friskvårdande och avslappnande massagen. Om du vill lära dig behandla personer med skador och smärta i rörelseapparaten rekommenderar vi dig att läsa även steg 2.
 • Steg 3 – Medicinsk Massageterapeut
  Här får du kunskaperna och verktygen för att kunna behandla personer med mer komplicerade tillstånd. Du har flera olika behandlingstekniker för att kunna behandla såväl akuta som "svårare" besvär och kroniska skador, ovärderliga kunskaper för dig som vill arbeta med idrottare. Vill du bli riktig muskelspecialist rekommenderar vi dig att läsa alla 3 steg.

Från195 kronor i månaden
Pris 9 900 ,- inkl moms

Observera att starterna inte visas i datumordning. Tidigare starter kan finnas längre ner i listan.

Nästa start

Förkunskapskrav

18 år fyllda och minst Godkänt betyg i Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1.

Uttalande från branschen:

Marcus Lager
Partner och vice VD
Idag präglas vår omvärld av stora hälsoutmaningar, både nu och i en överskådlig framtid. Behovet av välutbildade och engagerad hälsopersonal har nog aldrig varit så framträdande som just nu. Att preventivt och proaktivt främja hälsa ur ett helhetsperspektiv med hänsyn till social, mental och fysisk hälsa kommer vara en konkurrensfördel. Vi har haft nöjet att anställa flera elever från Axelsons under våra 23 år i hälsobranschen. Tillsammans skapar vi en hälsosam och mer hållbar arbetsmiljö för några av Sveriges största företag, genom energi och välbefinnande.
Anna Dahlberg
Ellary Beach house Stockholm
Hos oss får våra terapeuter arbeta i en varierande miljö med blandningen av en härlig puls i vår Beach club men i behandlingsrummet bidrar du till att gästen får ett skönt lugn. Vi har väldigt varierat med behandlingar, både kropp och ansikte och arbetar mycket med olika verktyg för att underlätta arbetet för terapeuten och för att lära gästen något nytt. Vårt behov av terapeuter är stort och Axelsons studerande får de kunskaper vi efterfrågar.

Hej! Vi hjälper dig gärna om du har några frågor kring våra utbildningar. Starta chatten genom att trycka på "skicka fråga" eller ring oss på 08-54 54 59 00.

Starta Chatt

UTBILDNINGSORTER