UTBILDA DIG TILL FRISKVÅRDSMASSÖR

Efter avslutad utbildning till Friskvårdsmassör har du djupa kunskaper i den svenska klassiska massagen. Du kan ge både förebyggande och friskvårdande massage, en behaglig hel- och delkroppsmassage, ansiktsmassage, taktil behandling, och har ett mjukt och inkännande sätt att behandla triggerpunkter. Tryckmassage utanpå kläderna hanterar du med van hand.

Har du några frågor?
Skicka fråga
Utbildningsgaranti

Friskvårdsmassör

Efter avslutad utbildning till Friskvårdsmassör har du djupa kunskaper i den svenska klassiska massagen. Du kan ge både förebyggande och friskvårdande massage, en behaglig hel- och delkroppsmassage, ansiktsmassage, taktil behandling, och har ett mjukt och inkännande sätt att behandla triggerpunkter. Tryckmassage utanpå kläderna hanterar du med van hand.

Välmående, avslappning och stresshantering handlar om hela individen – därför ingår grundmedicin och folkhälsa i utbildningen. Du studerar bland annat de vanligaste levnadssjukdomarna och hur massagen kan hjälpa människor som drabbats.

När Axelsons diplom “Friskvårdsmassör” hänger på din vägg är det en kvalitetsgaranti. Axelsons lärare har lång och bred erfarenhet i branschen och förbereder dig maximalt under utbildningen för att både du och dina kunder ska känna en stor trygghet i behandlingsrummet.

Omfattning

Utbildningen omfattar 340 studietimmar, distanstimmar och hemstudier inräknade.

Flexibelt upplägg- Välj om du vill läsa vardagar eller på helg?

Du kan välja att läsa:

 • vardagar, 2-3 dagar/vecka under 8 veckor i Stockholm och Göteborg.
 • helg, cirka 1 helg/ månad under 6 månader i Stockholm.
 • intensiv, 2 + 1 vecka på skolan i Stockholm under sommaren 2020.

Oavsett vilken du väljer är utbildningen är omfattande och går i högt tempo så du behöver avsätta lika mycket tid för hemstudier varje vecka om du går på vardag eller mellan varje period om du vill gå helgutbildningen.

Modernt digitalt studiematerial

Som stöd för dina studier har du massor av teoretiskt & praktiskt studiematerial online!

Praktik

Totalt 50 praktiktimmar på skolan/hemma.

Förkunskaper

Slutförd gymnasieutbildning.

Sökande utan slutförd gymnasieutbildning måste vara minst 20 år gammal och ha minimum två års arbetslivserfarenhet.

Innehåll

 • Anatomi och fysiologi.
 • Klassisk massage.
 • Ansiktsmassage.
 • Sittande avspänningsmassage.
 • Taktil behandling.
 • Pilatesbaserad träning.
 • Triggerpunktsbehandling.
 • Grundmedicin inklusive hjärt- och lungräddning och folkhälsa.
 • Kundpraktik.
 • Forskning/kvalitetssäkring.
 • Etik och kundbemötande.

Diplom

Efter godkänd utbildning blir du av Axelsons diplomerad Friskvårdsmassör.
När du genomfört din utbildning vet de som verkar inom branschen, både i Sverige och globalt, att du fått den kunskap du behöver. Det gör att Axelsons elever är eftertraktade av branschens aktörer.

Litteratur

Medicin 1 och 2 av Elise Setterberg (ingår).

Övrig kurslitteratur är vald, skriven och specialdesignad för utbildningen (ingår).

Anpassade prov

Axelsons anpassar undervisningen efter elevens förutsättningar i största möjliga mån. Exempelvis kan elever med läs- och skrivsvårigheter göra muntliga prov istället för skriftliga.

Kvalitetssäkring

Utbildningen är kvalitetssäkrad av branschens största förbund, Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

Finansiering

Via Klarna eller Human Finans kan du låna upp till 70 000 kronor till din utbildning och dela upp betalningen upp till 24 månader räntefritt. Här kan du läsa mer om vilka alternativ som finns för dig.

Vidareutbildning

Efter avslutad utbildning till Friskvårdsmassör (steg 1) kan du läsa steg 2 för att bli diplomerad Massageterapeut och därefter steg 3 för att bli diplomerad Medicinsk massageterapeut. Läs mer genom att klicka på länkarna.

Yrkesarbete efter utbildning

Vill du yrkesarbeta som Friskvårdsmassör finns det möjlighet att bli praktikårsmedlem hos Kroppsterapeuternas yrkesförbund i upp till två år. Det är inte ett fullvärdigt yrkesmedlemskap men du är försäkrad och får en bra start innan du känner dig redo att gå vidare.

Medlemskap i Kroppsterapeuternas yrkesförbund

Utbildningen ger dig inte ett fullvärdigt medlemskap i Kroppsterapeuternas yrkesförbund. Du kan dock bli fullvärdig genom att läsa in muskelanatomi på distans för att bli diplomerad massör.

Från477 kronor i månaden
Pris 26 500 ,- inkl moms
Göteborg, Stockholm
Nästa tillfälle 2021-02-01 Stockholm, Axelsons Institute
Från 26 500 SEK inkl moms
Stockholm
Nästa tillfälle 2021-07-05 Stockholm, Axelsons Institute
Från 26 500 SEK inkl moms
Inga kommande tillfällen

Hej jag heter Claudia och hjälper dig gärna om du har några frågor kring våra utbildningar. Skicka mig dina frågor eller ring mig 08-54 54 59 00.

Skicka fråga

Betalning

Betalningen ska inte vara ett hinder när du investerar i dig själv! Därför kan du välja att betala hela summan på en gång eller ta allt på avbetalning upp till 24 månader räntefritt. Tack vare vårt samarbete med Klarna och Human Finans kan du betala allt på en gång eller ta det på avbetalning. Kontakta oss för mer information om olika betalningsalternativ, så hjälper vi dig att hitta den lösning som passar dig bäst just nu.