Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Generationsskifte på Axelsons

 

I 54 år har Hans Axelson drivit Axelsons och lett utvecklingen inom friskvårdsbranschen i Sverige. Nu är det dags för hans son Richard att ta över stafettpinnen.

– Det känns fantastiskt kul, spännande och stimulerande att ta över min fars livsverk. Vi ska fortsätta vara det största kunskapscentret och mötesplatsen för hälsa och kroppsbehandlingar säger Richard. Axelsons har betytt så mycket för så många och för friskvården i Sverige, det är en ära att få driva det vidare.
När Hans startade Axelsons 1962 var massagen på väg att försvinna i Sverige. Den hade tagits bort i sjukgymnastutbildningen och många ansåg att massage och beröring inte var något som behövdes.
– Jag fick jobba hårt i början och det känns fantastiskt att se hur självklar massagen är i samhället idag och vilken betydelse den har för så mångas välmående, säger Hans.
– Du har alltid varit en visionär och vågat satsa, nästan en rebell säger Richard och skrattar.

Mer än 60 000 har gått en kurs eller utbildning

Det är många som passerat Axelsons dörrar genom åren. Över 34 000 har utbildat sig inom massage, mer än 10 000 inom medicinsk fotvård och hela 18 000 inom Rosenmetoden. Mycket som idag är en självklar del i friskvårdens Sverige startade en gång i tiden hos Axelsons.
– 1995 startade vi massage i förskola/skola och genom åren har det utbildats över 15 000 pedagoger, säger Hans.
Axelsons startade även företagsmassagen genom att skicka ut elever på företag för att ge massage till personalen.
– Eleverna fortsatte efter sin utbildning och idag har vi flera rikstäckande företag som erbjuder företagsmassage, fortsätter Hans.

Vad har betytt mest för dig Hans genom åren?

– Marion Rosen, Rosenmetodens grundare, och hennes sätt att se på kroppsbehandlingarna skilde sig så mycket åt från allt annat jag stött på tidigare. Det är en fantastisk metod som påverkar på djupet och släpper på blockeringar genom att gå via kroppen istället för förnuftet, säger Hans.
– Och såklart alla möten med elever. Jag får ofta höra hur mycket deras tid på Axelsons har betytt för dem, säger Hans och ler.
– Jag vill också rikta ett speciellt tack till alla våra engagerade, kunniga och entusiasmerande lärare som varit med genom åren och bidragit till Axelsons framgångar och friskvårdsbranschens utveckling i Sverige.

Att fortsätta driva friskvårdsbranschen framåt

–  Jag har haft fantastiskt kul genom åren men nu är det dags för mig att lämna vidare. Jag kommer dock inte släppa helt utan fortsätta undervisa lite. Jag kan redan nu se positiva förändringar från det arbete som görs så det är med varm hand jag lämnar över stafettpinnen. Jag ser fram emot att se det nya och modernare Axelsons växa fram.
– Vi kommer anpassa våra utbildningar och kurser än mer efter den tekniska utveckling som är i samhället och efter hur arbetsmarknaden förändras. Det jobb som alla som arbetar inom friskvård gör blir bara viktigare och viktigare då rörelse, återhämtning och avslappning är en förutsättning för att klara av de krav som ställs på oss idag. Efterfrågan på kunskap och tjänster inom hälsa kommer att öka och allt fler arbetstillfällen i denna sektor kommer att skapas framöver. Vi och våra elever har bidragit till ett friskare samhälle och det kommer vi göra i ännu större utsträckning framöver avslutar Richard.

Läs mer om alla våra utbildningar:

Massage utbildningar

Utbildning medicinsk fotvård

Spa och hudvård utbildning

Kroppsterapier

Träning, kost och coaching

Yoga och ayurveda utbildningar