Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Gör egen massageolja med örter

Våren och försommaren är en utmärkt tid att samla in plantor för att göra egna örtoljor. Vegetabiliska oljor bevarar växternas värdefulla, läkande ämnen. Oljorna kan användas som kropps- och massageolja, eller som bas i salvor – och i maten, om växten är ätlig!

Exempel på goda plantor för huden är ringblomma, rölleka, johannesört, tusensköna, maskros, granskott och rödklöver. Se till att plocka växten när det är torrt, vatten förstör oljan.
Bra oljor att använda är t ex olivolja, mandelolja och solrosolja.

Är du intresserad av hudvård eller SPA behandlingar? Då kan du läsa mer om vår populära hudterapeut utbildning och spaterapeut utbildning. Den gemensamma nämnaren för alla våra utbildningar och kurser är vårt stora intresse för helheten och att hälsa och välmående kommer inifrån och ut!

Du behöver:

2 dl färska växtdelar – alternativt 1 dl torkad planta
5 dl olja – gärna kallpressad, ekologisk.

Lägg ner växterna i en helt ren flaska. Häll över oljan. Växtdelarna måste vara helt under oljan! Låt stå i ett fönster med mycket ljus i upp till 6 veckor. Sila sedan genom en silduk.

Läs fler sunda sommartips:

* Viktiga sommarvitaminer
* Eteriska oljor mot sommarens plågor
* Chaga / Sprängticka – hälsa som växer på träd

 

Nyfiken på att gå en massage utbildning? Läs mer på vår sida axelsons.se/massage. Där hittar du alla våra utbildningar inom massage såväl som massagekurser för dig som vill testa på!