Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Gravid med hjälp av zonterapi?

”Nyligen behandlade jag en kvinna över 40 som fått ena äggstocken bortopererad och hyste litet hopp om graviditet. Efter en behandling fick jag ett sms om att ”miraklet hade skett”, berättar zonterapeut Arne Hamberg.


Första gången zonterapeut Arne Hamberg upplevde att zonterapin blev startskottet till en graviditet, var det egentligen inte meningen.
Axelsons_Zonterapi_Arne_Hamberg
Arne Hamberg berättar:
”Jag hade en kvinnlig klient som var en bra bit över 40, hon var redan mor till tre barn och hade inga planer på fler. Läkarna hade sagt att hon inte behövde preventivmedel, att hon aldrig skulle kunna bli gravid igen i alla fall. Efter att hon varit på en zonterapibehandling av helt andra orsaker, blev hon gravid. Hon blev jättearg! När hon vant sig vid tanken blev hon ändå jätteglad över fjärde barnet… Det var min första upplevelse av en fertilitetsbehandling – som alltså var helt ofrivillig!
Jag tolkade det som att det blivit en hormontillströmning, zonterapi är väldigt reaktivt. Man städar ur systemet och sätter fart på alla kroppens naturliga funktioner. Ryktet spred sig som ringar på vattnet, och i dag har fertilitetsbehandling kommit att bli det jag gör allra mest! Numera nämner jag det på hemsidan som ett av många användningsområden, men gör ingen stor grej av det och gör inte reklam. Vi får aldrig lova något, det finns ingen garanti.
Men efterhand är det många som har upplevt att det hjälpt dem. De flesta kommer på rekommendation, kanske från någon i kompisgänget, många vill bli mammor samtidigt som sina väninnor. De som kommer har ofta provat länge att bli gravida, en del av dem har erbjudits konventionell hormonbehandling men vill helst slippa. Över en viss ålder får kvinnorna inte hjälp av vården alls, även i dessa fall söker de sig gärna till zonterapin.

En kraftfull behandling

Fertilitetsbehandlingen är en mycket kraftfull behandling, det är tydligt att det händer saker i systemet. Klienten svettas ofta vid behandlingen, ibland uteblir menstruationen i en månad. I dag tänker jag att zonterapin fungerar både genom att öka hormonproduktionen, men även genom att vi jobbar mycket på binjurar och sköldkörtel för att skapa lugn i systemet.
Många par har upplevt att när det blir en stress kring önskan att bli gravid, uppstår en låsning som gör det svårare att slappna av i sin strävan. Sexlivet kan bli mekaniskt och resultatinriktat vilket i sig själv skapar ännu mer stress. Stresshormoner i kroppen kan vara ett av de effektivaste hindren för en graviditet! Jag skulle helst vilja att fler av männen också gick på behandling, men när de nu inte gör det så skickar jag i stället med lite zink och goda råd hem i stället (läs Arnes fertilitetstips här).

Placebo kan ha betydelse

Jag förnekar inte heller att förväntningarna på behandlingens effekt i sig själv kan vara positiva – det man kallar ”placebo”. Det är ett känt faktum att placebo har betydelse vid alla typer av behandlingar. Det mesta vi vet om zonterapi har vi fått genom empiri (grundat på erfarenhet), och det tycker jag är det bästa bevismaterialet. Jag tror att många zonterapeuter inte vet om hur kraftfullt deras verktyg egentligen är, liksom jag blev överraskad första gången jag förstod att det hjälpt till att sätta i gång en graviditet! Man hittar hela tiden nya användningsområden.
Som lärare på Axelsons zonterapiutbildning vill jag vara med och bana väg för att tänka nytt. Det är en häftig, praktisk och kunskapsspäckad utbildning vi har fått till! Vi lär ut flera andra metoder som komplement till fotzonterapin – sujok, öronakupunktur och ansiktszonterapi – de har dock alla gemensamt att delen  representerar helheten. Eleverna är tuffa efter utbildningen, experimentella och välrustade, de vågar prova och tänka nytt.

Zonterapibebisar

I utbildningen ingår numera en specialintroduktion till fertilitetsbehandling. Det är en speciell känsla när jag får ett sms av en tidigare elev som berättar om ”första zonterapibebisen”! Det är alltid kul att gå till jobbet som zonterapeut. Men det allra roligaste är när klienterna kommer förbi med en barnvagn eller skickar en ultraljudsbild.
Nyligen behandlade jag en kvinna över 40 som fått ena äggstocken bortopererad och hyste litet hopp om graviditet. Efter en behandling fick jag ett sms om att ”miraklet hade skett”. Jag får tårar i ögonen när jag tänker på det. Roligare än så blir det inte att jobba!”
Arne har just själv blivit pappa igen, till andra barnet. – Allt gick bra, och nu är vi lyckliga föräldrar till en söt liten pojke!
Huruvida paret använt zonterapi eller ej, förtäljer inte historien.

Se även Zonterapeut Arne Hambergs fertilitetstips