Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Här blir du proffs på naturlig hudvård!

Vill du lära dig om hur det du äter påverkar din hy – och hur du gör dina egna ekologiska hudprodukter? På Axelsons utbildning till ekologisk hudvårdsterapeut får du lära dig allt om både inre och yttre hudvård.

Axelsons ekologiska hudvårdsterapeutsutbildning har funnits i många år, men har på senaste tiden genomgått en hel del förändringar. I ambitionen att ge sina elever en gedigen utbildning har läraren Anna Irestig fått fria tyglar att skapa en hudvårds utbildning som ser till hela kroppen.

– Vi ser till helheten genom att lära oss var uttryck i huden kommer ifrån. Ett symptom som visar sig i huden kan vara ett problem med tarmen till exempel. Så förutom en ansiktsbehandling kan det handla om en livsstilsförändring som krävs. Det skiljer vår utbildning från andra och gör våra elever attraktiva på arbetsmarknaden när de tagit sin examen, säger hon.

 

Ekologisk utbildning med bredd

Lina Engman Adevik är en av eleverna i årets klass och kommer att ta sin examen i juni. Hon har länge varit intresserad av hudvård, dessutom har hon själv utvecklat allergier med åren och intresserat sig allt mer för den medicinska sidan av hudvården.

– Det har varit tydligt att jag reagerar på kemikalier vilket har blivit en drivkraft för mig. Så att gå en ekologisk utbildning var självklart, och jag har blivit väldigt positivt överraskad av bredden och kvaliteten på Axelsons utbildning, säger hon.

Är du intresserad av hudvård och andra behandlingar? Glöm inte att läsa mer om vår populära moderna hudterapeut utbildning och unika spaterapeut utbildning där du får alla verktygen du behöver för att arbeta med hudvård och andra behandlingar.

Lär sig om hur kosten påverkar huden

På utbildningen har Lina Engman Adevik bland annat fått lära sig olika behandlingsmetoder, att göra ekologiska salvor och att guida människor till rätt produkt för deras hudtyp och åkommor. Men också den lite mer oväntade delen av hudvårdsterapi.

– Kosten är en viktig faktor. Det vi stoppar i oss är det enda som kroppen har att jobba med. Det är verkligen inte bara hudvård utifrån utan också inifrån.

 

Vad är drömmen efter att utbildningen är klar?

– Så klart att öppna egen salong tillsammans med någon likasinnad som vill fokusera på allergiker och känsliga personer. Tills det händer har jag fått en hel del kontakter här på utbildningen via våra lärare som är etablerade i branschen. Vad som än händer ser jag fram emot det som kommer efter examen.

 

Utbilda dig till ekologisk hudvårdsterapeut!

På utbildningen till ekologisk hudvårdsterapeut lär du dig ekologisk dermatologi, det ekologiska samspelet mellan människa, hud och miljö, ansiktsbehandlingar, ansiktsmassage, hudkonsultation, portömning med Vapozon (ångning), lymfmassage för hela kroppen, SPA-manikyr, SPA-pedikyr, kroppsvaxning, frans- och brynfärgning, plock av ögonbryn, makeup, hygien, fytokosmetik, näringslära så att du kan ge kostråd för en friskare hy, syra/basbalansen och dess betydelse, kundbemötande, marknadsföring, att starta sin verksamhet med mera. Se studieplan för mer detaljerade uppgifter. Teori och praktik varvas under året.

Ansök: Här kan du läsa mer om utbildningen och göra din ansökan. Anmäl dig och betala hela kursavgiften före 30 juni så får du 15 procent rabatt på höstens utbildning.