Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Här finns alltid jobb till massörer på goda villkor

Team Lars Massage är ett rikstäckande företag som erbjuder massage på arbetsplatser – och som erbjuder massörer goda arbetsvillkor och alltid är i behov av att anlita fler massörer! Nyutbildad eller erfaren, egenföretagare eller i behov av anställning – här finns jobb och uppdrag till dig.

 

– Jag vill berätta framför allt för nya massörer hur det är att jobba med en bra samarbetspartner, för det är det vi är, säger Lars Carlstrand, VD för Team Lars Massage. Vi är ett massageföretag, av massörer för massörer.

– Jag gick själv på Axelsons och utbildade mig till massör för över 30 år sedan, och har jobbat med massage i många år, berättar Lars. Efter massageutbildningen började jag med några massagetimmar i veckan. Jag hade annat jobb parallellt, jag är forskningsingenjör i botten, men märkte snabbt att jag tyckte det var roligare att jobba med människor.

Utbilda dig till Friskvårdsmassör, Massageterapeut och Medicinsk Massageterapeut hos Axelsons! Läs mer och anmäl dig här.

Lars Carlstrand

 

– Det blev mer och mer massage, jag gick ihop med några vänner och startade klinik i Uppsala. Det var då Team Lars Massage kom till. Vi var duktiga på att nätverka, vi fick mycket kunder och fick förfrågningar från allt fler massörer som ville jobba tillsammans med oss och jag slutade på mitt andra jobb.

Vårt första riktigt stora jobb var för Lantmännen, vi skulle ge 3 massagebehandlingar per medarbetare på 52 orter under ett halvår. Vi anlitade totalt 50 massörer och lyckades genomföra uppdraget, fast det var i stort sett omöjligt! Idag har vi 140 massörer anknutna till vårt team.

 

Frihet att arbeta hur man vill

– Man kan arbeta på det sätt man vill hos oss. Det går bra att vara egen och skicka faktura, man kan bli anställd på olika typer av kontrakt, man kan ha andra, liknande arbetsgivare parallellt. Man kan ha få timmar eller många timmar.

Många masserar hos oss under en period och går sedan helt över till något eget, det är bra, det är en del av vårt syfte! Vi har inga förbud som gör det svårt att gå vidare, det går bra att rekommendera privatkunder till sin mottagning om det är det kunden önskar. Man behöver ha allt jobb man kan få, och det finns hela tiden uppdrag.

Man kan se oss som ett slags påbyggnadsutbildning, man lär sig jobba som massör. Vi har haft över 1000 massörer som jobbat hos oss genom åren, och vi har också många som fortsatt jobba hos oss i 15-20 år.

 

Goda arbetsvillkor för massörer

– För att kunna skapa goda ramar för massörer, behöver man förstå vad massageyrket innebär, konstaterar Lars Carlstrand. Vi är väldigt noga med att uppdragen ska vara bra och att alla våra massörer ska arbeta under bra villkor. Till exempel att man har fasta uppdrag där man får betalt för den tid man är på jobbet, eller där man är väldigt fullbokad. En massör ska inte behöva komma ut på en arbetsplats och ha obetalda luckor halva dagen.

Vi har en koordinator som ser till att massörerna blir så fullbokade som möjligt, och att uppdragen passar med varje massörs schema. Vi samarbetar inte med arbetsplatser där massören får ett dåligt rum, upplever dålig kontakt eller dålig kommunikation. Det ska alltid finnas en ansvarig kontaktperson för massören, företaget är massörens arbete och man ska behandlas som en medarbetare på lika nivå med de andra.

– Skulle man välja att förlägga all sin arbetstid hos oss skulle man kunna räkna med att börja dagen kl 9, att ha två raster och en lunch. Oftast ger man 30 minuters behandlingar, det är det 95% av uppdragsgivarna vill ha. Vårt mål är att man ska vara på samma arbetsplatser under lång tid. Kanske åker man ut och masserar i ett och samma företag 4 dagar i veckan, om det är en stor arbetsplats, eller kanske besöker man 4 olika företag på en vecka.

I princip kan den som vill komma upp på full tid hos oss, inte från början kanske men ganska snabbt. Full tid ser jag som max 30 timmar i veckan. Det är få massörer som på ett bra sätt kan jobba hands-on mer än så.

Vi håller i allt det praktiska – marknadsföring, utrustning, bokningar, kundkontrakt – vi bygger uppdragen åt massören. Massören behöver bara massera, så gör vi allt det tråkiga. Vi behöver alltid fler massörer. Det gäller hela landet och alltid! Det är faktiskt ont om bra massörer i förhållande till efterfrågan.

En förekommande myt är att företagsmassage är tråkigt, att man bara står och avverkar många klienter med korta behandlingar. Men det finns nästan inget som ger så mycket erfarenhet och där man verkligen kan lära sig att ge effektiva, anpassade behandlingar, det är ett bra sätt att bli riktigt professionell. Många av våra massörer blandar med att ha sin egen mottagning, det rekommenderar vi närmast. Det finns så många sätt att arbeta som massör, som har olika fördelar.

 

Utbilda dig tilll Friskvårdsmassör, Massageterapeut och Medicinsk Massageterapeut hos Axelsons! Läs mer och anmäl dig här.

 

Personlig handledning och gratis vidareutbildning

– Som något ganska unikt, har vi som en service för våra medarbetare en handledare som är massörernas kontaktperson, som man träffar ett par gånger per år. Tillsammans med handledaren följer man upp på hur man trivs i sina företag, hur det går och vilka frågor som uppstått under arbetet. Kanske har man kunder som varit svåra att hjälpa, vars problem man kanske inte förstår. Handledaren finns också tillgänglig vid mer ”akuta” frågor, som professionell mentor.

Handledaren kan hjälpa till att se vilka vidareutbildningar man skulle kunna ha nytta av, och se till att man får hjälp med det man behöver. Jag tror att vi är ensamma om att ha en sådan handledarservice för våra företagsmassörer. Vår handledare idag är för övrigt den tidigare huvudläraren på Axelsons massageutbildning!

Team Lars Massage erbjuder alla anknutna massörer åtta vidareutbildningar per år, helt gratis. Det är korta, specialinriktade utbildningar som till exempel fördjupningskurs kring skuldra eller nacke, arbetsmetodik och ergonomi. Vi vill ge massörerna möjlighet att fortsätta bli bättre på olika områden och att få svar på frågor som ofta uppstår när man jobbat ett tag.

Vi filmar alla vidareutbildningar och skickar ut till alla på teamet, så att även de som inte kan vara med fysiskt kan ta till sig innehållet. Vi har regelbunden kontakt med alla massörer genom koordinator och handledare. Man ska känna att man inte står ensam men är uppbackad och del av ett arbetsteam.

 

Välkommen in på ett samtal!

– Vi anlitar gärna Axelsons massörer, faktiskt är de flesta som jobbar för oss utbildade på Axelsons, berättar Lars. Vårt huvudkontor ligger 300 meter från Axelsons i Stockholm, i Vasaparken. Alla är välkomna in för att göra en intervju och en provbehandling, om de känner lust att börja jobba med massage i företag. Vi tar gärna emot både nya och erfarna massörer.

När det gäller Axelsons vi vet att det är en bra utbildning och vi känner skolan väldigt bra. Eleverna blir duktiga, det är en komplett utbildning och man kan sin sak efteråt. Det är en förutsättning, vi vill garantera våra massörer goda jobbförutsättningar och våra företagskunder god massage. Dessutom, inte minst viktigt, har vi väldigt roligt på jobbet.

Något av det roligaste jag personligen vet är att komma tillbaka till Axelsons och möta alla nya massörer och berätta om möjligheterna hos oss. Det lyser ut ögonen på dem, de är så peppade, jag kommer ihåg känslan att själv vara ny massör. Det är verkligen ett fantastiskt roligt och spännande arbetsområde!

 

Utbilda dig till Friskvårdsmassör, Massageterapeut och Medicinsk Massageterapeut hos Axelsons! Läs mer och anmäl dig här.