Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Första boken på svenska om Rosenmetoden

I boken ”Hela du. Kropp, Huvud, Känsla” förmedlar Madeleine Bolander så mycket förståelse för Rosenmetoden som det går att nå utan att själv få en behandling.

Boken är den första som skrivits på svenska även om det finns några få böcker som översatts från engelska.

Vill förmedla vad en Rosenterapeut gör

– Sedan jag började utbilda mig till Rosenterapeut har jag känt behov av att formulera vad en Rosenbehandling gör med oss, berättar Madeleine Bolander, Rosenterapeut sedan 2002 och innan dess massageterapeut. Först skrev jag ”i smyg” under utbildningen. En av grundtankarna i Rosenmetoden är att ”kroppen minns”; att skriva talar ofrånkomligen till huvudet… men under senare år har personer som kommer till mej för behandling bett att jag skulle skriva om vad det är som händer under en session. Jag ser boken som ett beställningsjobb, skrattar hon. Jag ville också att den skulle vara lättläst och kunna förstås av alla.

– Med större erfarenhet märker jag hur allt kommer i sin egen takt; inget kan forceras, konstaterar Madeleine. Fast jag inte ”gör” något med personen på bänken utan bara tillåter det som är, händer det ändå någonting – ibland något avgörande. Med åren har jag blivit mer osäker på om det alls går att klä i ord. Att läsa är inte detsamma som att uppleva, men det kan vara en ingång till att vilja uppleva en behandling i verkligheten. Väcka intresse och nyfikenhet.

Djupa spänningar släpper

Det var först när jag själv fick behandling under utbildningen jag riktigt förstod kraften i den varsamma beröringen. Att mjukhet och stillhet kan nå in till de riktigt djupa spänningarna så att lager efter lager av spänning släpper. Känslor jag glömt sedan länge kom fram i ljuset, och det ledde till större medvetenhet och självkännedom. Att gå på egen behandling är numera som att stämma möte med mej själv, det är helande i sig. Att känna det som är, märka var det stoppar, och öppna för att vara i flödet.

 

Vill du läsa mer om Rosenmetoden?

Läs artikeln Rosenmetoden- behandling för huvudfotingar

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.