Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Hemlagade näringsbomber för huden

Att vårda huden behöver inte vara komplicerat och kosta en förmögenhet. Riktigt lyxig och aktiv hudvård går att göra hemma. Precis som vi lagar mat varje dag för att mätta magen kan vi laga mat för att mätta huden! 

Tillverkare av konventionella hudvårdsprodukter berättar gärna stolt att deras produkter innehåller olika växtutdrag. Att de blandats upp med billigt petroleumfett och syntetiska konsistensgivare talas inte lika högt om. Varför inte välja enbart den läckra biten och tillverka egen hudvård av 100  % aktiva, naturliga ingredienser? Vad blir kvar av en hudkräm om man tar bort alla petroleumfetter, emulgeringsmedel och konserveringsmedel?  Ren rawfood för huden!

Ansiktsvatten med timjan för oren hud och acne

Timjan är en fantastisk ört som kan ta kål på de bakterier som frodas i finnar och acne.
Ta en stor nypa färsk eller torkad timjan, slå på vatten och koka upp. Låt det sedan stå och dra en stund, när vattnet nått behaglig temperatur silar man bort örterna. Avkoket kan användas som ansiktsvatten att klappa in i huden eller som spray att spraya över ansiktet lite då och då under dagen. Det är också mycket bra att doppa en tunn handduk i och lägga över det väl rengjorda ansiktet som ett omslag.

Är du intresserad av hudvård eller SPA behandlingar? Då kan du läsa mer om vår populära hudterapeut utbildning och spaterapeut utbildning. Den gemensamma nämnaren för alla våra utbildningar och kurser är vårt stora intresse för helheten och att hälsa och välmående kommer inifrån och ut!

Havreknyte för torr och irriterad hud

Havre innehåller slemämnen som är fantastiska för torr och känslig hud. De lägger sig som ett svalkande balsam över röda partier och är perfekt vid kliande hårbotten.
Lägg en näve havregryn och en nypa torkad lavendel i en mixer och kör runt tills det är finfördelat som ett grovt mjöl. Ta en glesvävd strumpa eller en tunn handduk och lägg blandningen i och knyt åt.
Koka upp en liter vatten och lägg knytet i en skål. Slå vattnet över knytet, låt det stå och dra i 15 min.
Ta med knytet i duschen eller badet och använd som tvättsvamp. När du klämmer på knytet utsöndras ett lent, välgörande slem som du kan gnida in i ansikte och hårbotten.
Tvätta hela kroppen  med knytet och smörj sedan in dig med en vegetabilisk olja av till exempel mandel eller oliv.

Rengörande och utrensande kiwi- och jordgubbsmask för alla huduttryck

Den här exfolierande ansiktsmasken doftar underbart och är riktigt välgörande för huden. Ingredienserna bör vara ekologiska.

  • 2 jordgubbar
  • 2–3 cm tjock skiva kiwi (utan skal)
  • 1 tsk honung
  • 1/2 tsk olivolja
  • 1/2 msk havregryn, krossade eller mixade till ett fint pulver
  • 1 msk majsmjöl

För extra näring lägg till en äggula. För extra doft, droppa i två droppar av en eterisk olja.
Mosa jordgubbarna och kiwin i en skål eller en mixer, droppa i honungen och oljan medan blandningen mixas ihop. När du har fått en jämn fin smet, blanda i havregrynen och majsmjölet.
Applicera blandningen på ren hud. Massera några sekunder för att skrubba bort (exfoliera) döda hudceller. Låt sedan masken sitta kvar i 10–15 minuter så huden hinner tillgodogöra sig alla välgörande fetter, kiwins antioxidanter och jordgubbarnas vitaminer. Honungen verkar bakteriedödande och mjukgörande och havrets slemämnen återfuktar och lugnar känslig hud.