Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Hjälp din kropp rena sig själv!

 

Om du tar hand om din kropp och hälsa kan du bli friskare och lyckligare, och sakta ner åldrandeprocessen så  du får tid att njuta av ett angenämare liv.

I december håller Boris Aranovich en helgkurs på Axelsons i Stockholm – Rening av kroppen på cellnivå. Under två dagar finns chansen att lära dig ett potpurri av samlad kunskap från hela Boris livstid.
 
Boris Aranovich har arbetat flitigt med alternativ medicin i fyra decennier. Han har varit rektor för Universitetet för Alternativ Medicin i St Petersburg, är författare till tolv böcker och har utvecklat ett antal hälsometoder och terapiformer, som Effektiv Andning och Ideomotoriska rörelser.

– Jag arbetar med hälsa, inte sjukdom, säger Boris Aranovich. Att upprätthålla god hälsa kräver kunskap och ibland hårt arbete. Det räcker inte att bara äta rätt och motionera. Speciellt när stress kommer in i bilden och tar den över – att då enbart träna på gym är inte tillräckligt. Det krävs mental träning också, förklarar Boris.

Boris Aranovich 073-719 22 27

Boris Aranovich

 

Boris verktyg renar både kropp och sinne

Det är där Boris verktyg blir användbara. De kan lära oss att inte bara rena vår kropp från slaggprodukter och toxiner, utan även vårt sinne från negativa tankar.

Att rena kroppen går inte ut på att göra en kort detoxkur då och då för att sen gå tillbaka till gamla vanor. Istället bör man främja kroppens eget reningssystem och dess självläkande förmåga, och det är något som bör göras regelbundet, helst varje dag.
– Det gäller att skapa vardagsrutiner som inte tar för mycket tid, som att borsta tänderna, menar Boris.

Boris lär ut metoder som kan användas för eget bruk, på daglig basis. Men man kan även som terapeut av olika slag rekommendera olika tekniker till sina kunder och på så sätt göra dem till en del av sin existerande verksamhet.
-Terapeuter måste också rena sig själva! påpekar Boris.

Monica delar vidare hjälpen hon själv fått

Det är just vad Monica Åström i Luleå gör. Boris metoder har hjälpt människor runtom i världen. En av dem är Monica, som inte bara fått hjälp själv utan även börjat erbjuda sina kunder rådgivning och hjälp till självhjälp under sina alternativa behandlingar.

– Andningsapparaten Smart Breathe använder jag när jag kör bil eller sitter vid datorn, berättar hon. Den är liten och nätt. Jag använder den morgon och kväll, vilket gör att jag sover bättre. Jag har också gett min son en, den har hjälpt honom mot snarkning och andningsuppehåll.

– Jag använder också apparaten Triomed Compact, som avger millimetervågor, för att slippa smärta och medicin på grund av min dåliga rygg. Jag är ganska övertygad om att jag inte hade kunnat gå så bra utan den.

monica

Monica Åström

 

Enkla metoder som inte kostar mycket

Monica hörde först talas om Boris Aranovich och hans metoder när hon läste hans bok om bioenergiterapi.
– Jag blev så fascinerad att jag förra året bad honom komma till Luleå och hålla kurs för en grupp intresserade, berättar Monica.

Sedan dess har Boris varit i Luleå 4-5 gånger för att hålla olika kurser.

– Det är hans förmåga att förklara saker och ting på ett så enkelt sätt – och det faktum att det inte behöver kosta mycket att använda sig av hans metoder – som gör att människor dras till hans kurser, är Monicas uppfattning. Boris metoder har haft fantastiska resultat, och vi är mycket tacksamma för vad han gjort för oss, säger Monica.

Kroppen behöver vatten, syre och regelbunden rening

Lever och njurar tillsammans med lymfsystemet är kroppens egna huvudsakliga reningssystem. Genom att förbättra deras funktioner hjälper vi kroppen att utföra ett effektivt jobb. Både lymfan och blodet består till 70% av vatten, och därför är det av enorm vikt att vi bibehåller en bra vattenbalans i kroppen. Får vi i oss för lite vatten kan det resultera i mindre lättflytande lymfa och blod, och då blir hela systemet trögare.
HiRes

Att dricka joniserat vatten är något man får lära sig på Boris kurs, och data från ny forskning i Japan inom detta område kommer att presenteras. Man kan också öka cirkulationen av lymfan med hjälp av speciella andningsövningar som aktiverar diafragman. Diafragman kan sägas vara motor för lymfcirkulationen på samma sätt som hjärtat är motor för blodcirkulationen.

Andningsövningar är också del av kursplanen. Det är ytterst viktigt att tillföra kroppen det syre den behöver för att upprätthålla god hälsa. Cellerna behöver till exempel syre för att förbränna maten, en process som tillför kroppen dess energi. Men förbränning lämnar alltid efter sig restprodukter. Och på samma sätt som en brasa som får för lite syre lämnar mer aska efter sig, bildas fler slaggprodukter i vår kropp när cellerna inte får tillräckligt med syre.

Det syns när vi inte mår bra

Denna underbara liknelse får mig att tänka på hur svagt det lyser om oss när vi inte är så friska och välmående som vi borde. Vi tyngs ner av föroreningar, och ett sätt att bli av med dem är att blåsa bort dem genom att lära sig rätt andningstekniker.

Dåligt fungerande tarmar på grund av en dålig tarmflora resulterar i att tarmarna inte rensas tillräckligt. Boris ger tips på hur man kan återställa floran och bli av med oönskade parasiter och bakterier.
– När vi stärker kroppen allmänt och immunförsvaret blir starkare försvinner parasiterna, menar han.

Woman with a great body shape showing is belly

 

Med rätt teknik kan man nå det undermedvetna

Boris har utvecklat och kommer under kursen även att lära ut speciella tekniker för att komma i kontakt med det undermedvetna. Genom att göra sig av med negativa tankar, stress och oro kan man bli av med spänningar och stagnationer i kroppen.
– Med hjälp av ideomotoriska rörelser medan man lyssnar på musik masserar man en viss kroppsdel med hjälp av tanken, förklarar Boris.

Att rena kroppen kan vara en komplicerad process, men som tur är gör Boris Aranovich det enkelt för oss med sina många redskap.
– Men det bästa redskapet vi har är ändå hjärnan, menar Monica.

Och det håller Boris gärna med om!

Läs mer om kursen Rening av kroppen på cellnivå