Höstskördssallad med pepparrotsdressing

Höstskörden i matig sallad

2 port
250 g rödbetor
100 g vitkål, fint strimlad
100 g purjolök, skivad
50 g blekselleri, tunt skivad
1 kruka ekbladssallad, delad
3 msk rostade solrosfrön

Pepparrotsdressing

1 msk olivolja
1 msk citronjuice
1 msk vatten
1 msk riven pepparrot
1 msk dill, fint klippt
2 msk färsk mynta, fint hackad

  1. Koka rödbetorna nästan mjuka. Skala och skär dem i klyftor.
  2. Vispa ingredienserna till dressingen och blanda med vitkål, purjolök och selleri. Låt stå och dra 10 minuter. Blanda samtliga ingredienser.

 
290 kcal per portion

Läs också artikeln: Glöm alla konstiga dieter!

Här får du några fler balanserade recept från Louise Nilsgard,
lärare på Axelsons utbildning till Ekologisk Kost- och Näringsrådgivare

Sunda energikickar – färgglada hälsodrinkar

Svampfyllda vitkålsblad med hirs

Varm broccoli- och bönsallad

Pumpasoppa med röda linser och muskot

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *