Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


"Jag blir inbjuden längs vägen för att undervisa yoga"

Daphne Chua från Singapore arbetar med yogaundervisning och massage på resande fot. Hon älskar sitt nomadliv – och när det blir för mycket flyg och fläng finns alltid yogan och meditationen där och ger stabilitet!
Daphne berättar: – Jag tog min univer- sitetsexamen och gick rakt in i Singapores affärsvärld. I 12 år jobbade jag ungefär 60 timmar i veckan. Jag reste mycket i jobbet och drömde om ett liv som nomad.
Jag började utöva meditation år 2000 och fysisk yoga 2005 – det blev en vila från mitt hektiska businessliv. Under finanskrisen 2008 bestämde jag mig för att säga upp mig och ge mig ut på resa. Snart började jag fundera på vad jag kunde göra för att fortsätta leva en enkel, kringresande livsstil. Jag tog min första yogalärarutbildning i Indien, undervisade min första klass två veckor senare och sedan fortsatte det bara.
I dag lever jag det nomadiska liv som jag drömde om! Jag lämnade Singapore och började resa runt. Ibland har jag bott längre på någon plats, till exempel i Kambodja, på Filippinerna och Saigon, Vietnam.
Jag undervisar yoga och ger massagekurser, håller workshops och retreats och ger även massagebehandlingar längs vägen. Jag reser även en del med en av mina yogalärare och hjälper till vid hans yogalärarutbildning i olika länder.

Hur skaffar du uppdrag som yogalärare och hur hittar dina massageklienter dig?
– Jag skapar kontakter överallt dit jag kommer – när man reser så är det svårt att inte möta människor. Folk bjuder in mig för att undervisa i deras studios eller hemma hos dem själva. Mycket av mitt jobb får jag tack vare referenser. Ofta möter jag en överväldigande gästfrihet från elever eller klienter som arrangerat ett event åt mig, inte sällan vill de till och med att jag ska bo och äta med dem under min vistelse. Jag tror att folk uppskattar att jag är autentisk, de möter inte en annan person när jag är Daphne kompis eller Daphne yogalärare. Det du ser är det du får. Detta tror jag lyser igenom både privat och i min undervisning. Kanske är det en del av grunden till att människor så ofta visar mig stor generositet och gästfrihet? Jag känner mig otroligt privilegierad över att leva på det här sättet!

Hur kom det sig att du valde att kombinera yoga och massage?

– När jag började undervisa yoga blev jag allt mer intresserad av kroppens biomekanik och hur vår energi visar sig genom kroppens hållning och struktur. Det blev naturligt för mig att ge manuella justeringar till yogaeleverna, vilket ledde mig in på massagens område.
Det hände rent instinktivt, jag fick en känsla av att jag kunde se och känna blockeringar i energin och ganska enkelt placera mina händer så att eleven kände sig väl till pass. Det kändes som en gåva, jag hade fått en talang och ville använda den för att ge tillbaka till världen. Därför började jag utbilda mig i olika typer av manuell behandling.
Jag började med Yogamassage, som var ett väldigt bra komplement till yogalärarjobbet, det gav mig ett bra fundament för såväl andra sorters massage som för att ge ännu bättre justeringar åt yogaeleverna. Idag erbjuder jag även idrottsmassage, Tai Chi-massage och Reiki.

Läs mer om Axelsons massage utbildningar. Är du intresserad av yoga? Läs mer om alla vår yoga utbildning, ayurveda utbildningar , yin yoga utbildning eller yogamassör utbildning. Du kan även läsa om alla våra utbildningar och kurser här. Må bättre själv och få andra att må bättre tillsammans med oss på Axelsons och med våra duktiga yogalärare! 

Vilken betydelse har massagen som inkomstkälla för dig?

– När jag besöker stora städer får jag fler förfrågningar om behandlingar, där lever folk ofta ett mer hektiskt liv och behöver massagen mer. De flesta klienterna kommer också på rekommendation från bekanta som upplevt min yogaundervisning med biomekanik och manuella justeringar eller mina behandlingar. När jag återvänder till en stad brukar det bli extra mycket att göra.
Jag ser inte riktigt yogan och massagen som åtskilda eftersom jag jobbar med att röra vid människor hela tiden. Om jag ska gissa, står massagen och yogan sannolikt för 50-50 av mina inkomster, och många av mina massagekunder är även yogaelever.

Vad ger det dig att arbeta med yoga och massage?

Att se människor transformeras är i sig själv otroligt givande. Världen blir en bättre plats när fler människor mår bättre. När vi får ökad närvaro i kroppen, är det lättare att känna medkänsla och behandla andra väl, det är en kedjereaktion. För mig överträffar det i alla avseenden att ha ett fast jobb som går ut på att tjäna pengar åt aktieägare eller att locka folk att konsumera fler saker de inte behöver!

Vad är den största utmaningen med att resa hela tiden?

Det är inte alltid en dans på rosor. Jag tänker mycket på vad som ska bli nästa destination, vad jag ska göra härnäst för att försörja mig, var jag ska bo… att hela tiden organisera mitt resande kan göra att jag är lite mycket uppe i huvudet. Det som hjälper mig att förbli i balans är min egen yoga- och meditationspraxis, som jag alltid har med mig,överallt. Den största utmaningen i den livsstil jag valt är att inte hålla fast – i platser, människor, saker, pengar…att vara kringresande är ett väldigt direkt sätt att praktisera yogaprincipen Vairagya – att släppa taget!