Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


”Jag kände mig väldigt orädd efter utbildningen”

Utbildningen till Ekologisk Hudvårdsterapeut med sitt breda innehåll har gett Rebecka Bale mod och möjlighet till flera oväntade jobb – bland annat en heltidstjänst som account manager i en hudvårdsagentur!

 

Rebecka Bale gick ut utbildningen till Ekologisk Hudvårdsterapeut på Axelsons 2017.
– Det var verkligen jättebra, jag fick så mycket mer än jag räknat med, säger Rebecka. Vi lärde oss om hur man gör egna produkter, om råvaror, hur man läser och förstår innehålls förteckningar. Utbildningen var bredare än jag hade kunnat gissa. Samtidigt fanns det ett djup, jag kände mig redo att arbeta med det jag lärt mig när utbildningen slutade.

Jag startade eget parallellt med utbildningen. Jag ville komma igång genast efter varje moment och praktisera med kunder när jag lärt något nytt. Att starta eget är ett bra sätt att börja använda sina kunskaper på riktigt, plus att det gav mig möjlighet att bygga upp verksamheten långsamt.

– Jag driver fortfarande min salong, Birkakliniken, på deltid – men utbildningen har dessutom gett mig en helt ny karriär som jag aldrig kunnat förutse, berättar Rebecka.

Jag fick anställning som account manager i en hudvårdsagentur som har flera olika ekologiska märken, där jag säljer och distribuerar till återförsäljare. Det är en finsk agentur och jag har hand om den svenska marknaden. Mitt arbete går ut på att hitta nya återförsäljare och att stötta dem med produktkunskap, utställning av produkterna, jag utbildar dem och håller kontakt.

Uppdraget är på 100 % och jag jobbar hemifrån. Framöver vill jag jobba från min egen lokal som jag ska göra om till butik och även kan använda till att ge behandlingar i mån av tid.

 

Rebecka Bale

Är du intresserad av hudvård och andra behandlingar? Glöm inte att läsa mer om vår populära moderna hudterapeut utbildning och unika spaterapeut utbildning där du får alla verktygen du behöver för att arbeta med hudvård och andra behandlingar.

– Jag hade verkligen inte alls räknat med att utbildningen skulle leda till den här typen av arbete, det är en helt ny väg för mig, konstaterar Rebecka. Vår lärare Anna Irestig skickade ut en förfrågan till klassen och informerade oss om att agenturen letade efter någon som kunde hjälpa till att ge behandlingar med ett av deras märken. Sedan frågade de mig om jag ville ta den här rollen, och det är verkligen superkul att ha gett mig in i den här utmaningen.

Jag kände mig väldigt orädd efter utbildningen, jag upplevde att jag var väldigt väl förberedd. Jag har redan testat många nya saker och har tagit många olika typer av uppdrag som till exempel att skriva produkttexter på råvaror. Jag har också redan tagit flera vidareutbildningar, bland annat till hormonterapeut, och jag har börja titta lite på möjligheterna att göra egna produkter i framtiden.

– Mitt arbete som account manager är väldigt kul, jag får göra mycket olika saker, berättar Rebecka. Jag kan komma ut till återförsäljarna och ge provbehandlingar med produkterna, jag deltar i events och åker på resor och möter mycket människor.

Jag får använda mycket av mina kunskaper i jobbet. Jag behöver kunna mycket om ingredienser och om hur ekologiska produkter fungerar och jag behöver även kunna behandlingar. Jag känner mig väldigt trygg i att arbeta både mot salonger och mot butiker. Jag hade aldrig kunnat få ett liknande jobb utan utbildningen.

Innan jag blev mamma jobbade jag som flygvärdinna, men bytte inriktning till Eko Hud för att jag inte ville resa runt så mycket. Det här är fortfarande lite dynamiskt och äventyrligt men ger också mycket utrymme för att vara hemma, så det passar perfekt! avslutar Rebecka Bale.

 

Utöka dina möjligheter med Axelsons ekologiska utbildning till Hudvårdsterapeut! Läs mer här.

Gillade du den här artikeln? Då ska du inte missa våra andra inspirerande och tankeväckande artiklar inom samma tema: