Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Jag känner inte till någon annan skola som arbetar på detta sättet!

 

”Det är oerhört stort tycker jag, med en utbildning som ger möjlighet att bli hud- och Spaterapeut och som samtidigt har ekologiskt fokus. Jag känner inte till någon annan skola som arbetar på det sättet.” Så säger Christopher Genberg, VD för ESSE i Sverige, ett av de hudvårdsmärken som vi samarbetar med på Axelsons utbildning till Hud och Spaterapeut med Ekologisk inriktning. 

Glömd necessär blev ny karriär

Christopher Genberg och hans mamma Anki har startat ESSE Probitic Skincare i Sverige. För 8 år sedan var familjen i Sydafrika och Anki hade glömt sin necessär, så hon köpte några ESSE-produkter. Christopher provade dem också, sedan ville ingen av dem sluta. ESSE fanns dock inte i Sverige, så de kontaktade grundaren av ESSE, Trevor Steyn, och fick till ett givande möte i Sydafrika.

Christopher och Anki sa båda upp sig från sina jobb och satsade allt på att bli agenter för ESSE i Sverige. Nu är ESSE ett av Sveriges största professionella hudvårdsmärken.
– Jag kunde inget om hudvård eller om salongsmarknaden, men jag har varit Trevors lärling sedan starten, berättar Christopher.

Hudvård som tar hand om mikroberna

– Trevor är inte minst en av världens mest framstående forskare på området. ESSE är probiotisk hudvård och innehåller levande probiotika, den variation av bakterier, virus och svampar som lever på och i huden. Det viktigaste för en persons hudhälsa har i senare forskning visat sig vara mikroberna, inte hudcellerna. Vi skapar produkter som tar hand om mångfalden av mikrober.

ESSE var det första hudvårdsmärke i världen med att använda levande goda bakterier, i kombination med prebiotika, som de goda bakterierna äter. Dessutom innehåller produkterna inaktiv probiotika, den lever inte men har sin egen positiva effekt.

När man applicerar probiotika börjar cellerna producera mer hyaluronsyra och mjölksyra. Hyaluronsyra är väldigt återfuktande, men det fungerar bäst när huden själv producerar det. Det är som att mikroberna skapar små fuktfabriker i cellerna.

Genom probiotika skapas också det så kallade T-junction – hudens ”soldater”, som attackerar dåliga bakterier på och i huden. Dåliga bakterier som orsakar till exempel eksem, rosacea och acne, kommer inte lika lätt att kunna sätta sig på huden. Det finns fler fördelar med ESSE, men dessa tre är de viktigaste.

– Jag har själv haft problemhud tidigare, och jag har på alla sätt fått en frisk hud sedan jag började med ESSE. Jag har färre plitor, bättre struktur, huden känns mycket mer levande. Förbättringen gick väldigt snabbt efter att jag börjat med ESSE, och det samma upplevde min mamma. Det var därför vi blev så fascinerade. Ändå fortsätter huden att kännas allt bättre och bättre ju längre jag använder ESSE.

ESSE erbjuder en uppsjö av behandlingar, för känslig hud, torr hud, tidigt åldrande hud, pigmentförändringar… Vi har många olika produkter, rengöring, masker, peeling, dagkräm och nattkräm, serum, ögonkräm, oljor… Allt är tillverkat av vilda växter och växtextrakt från Afrika, allt är ekologiskt och naturligt.

Är du intresserad av hudvård och andra behandlingar? Glöm inte att läsa mer om vår populära moderna hudterapeut utbildning och unika spaterapeut utbildning där du får alla verktygen du behöver för att arbeta med hudvård och andra behandlingar.

Väljer naturlig hudvård på grund av effekten

– Vi har valt att enbart sälja våra produkter hos hudterapeuter, som i sin tur säljer vidare till kunder. Vi är inte det billigaste märket i stan men produkterna är otroligt dryga och effektiva, så priset per dag blir inte så högt.

Många väljer numera ekologisk hudvård på grund av effekten, inte bara på grund av etik. Förr trodde många att ekologiska och naturliga produkter inte kunde vara lika effektiva, men allt fler börjar förstå att det är precis tvärtom – förutsatt förstås att det är ett märke som kan sina saker. Inom forskningen förstår man allt mer att syntetiska ämnen kan ha en negativ effekt på mikroberna – syntetiska produkter kan inte innehålla levande probiotika, det är inte fysiskt möjligt.

Axelsons sökte ett märke som är helt naturligt och ekologiskt och som samtidigt ger avancerade resultat. Det är precis det vi gör! Eleverna kommer att lära sig ge behandlingar med våra produkter, en av våra representanter kommer och undervisar och vi kommer att ha en del inflytande på upplägget.