Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


”Jag vill jobba online med personliga möten som komplement”

”Varför inte jobba med något man faktiskt tycker är riktigt kul?” säger Micke Herrlin som just nu går Axelsons utbildning till Personlig Tränare. Han är väldigt nöjd med skolans nya omfattande online-material och tänker sig att i framtiden själv arbeta primärt via nätet.

 

– Varför inte jobba med något man faktiskt tycker är riktigt kul? Jag har tränat själv nästan hela livet, spelat fotboll, övat kampsport och gått på gym. Idag jobbar jag i en djuraffär, jag gick ner till halvtid på grund av plugget så att jag får mer tid och energi över, som jag kan lägga på det.

Micke Herrlin

 

– Nu har jag gått de första 4 blocken på utbildningen av 8 totalt. Det känns jättebra och jätteroligt, både upplägget, lärarna och gruppen. Det blir kul när alla är engagerade i samma sak, när alla verkligen vill vara där och lära sig, det är underbart. Det är bra att gå över 8 månader tycker jag, det ger mig tid att hinna ta in och smälta allt vi lär oss.

 

Onlinematerialet är ett riktigt bra komplement

– Lektionerna kompletteras av massor av onlinematerial, videos, frågesporter, power points…jag använder det mycket mellan träffarna, videoerna är som lärarledda lektioner och man kan se dem hur många gånger man vill. Det är verkligen en jättebra utbildning, allt håller väldigt hög kvalitet, säger Micke.

De första fyra träffarna har vi jobbat igenom en hel del av teorin; anatomi, biomekanik, fysiologi träningslära… Det är tunga ämnen och man bör helt klart vara förberedd på att plugga! Det är ju upp till en själv att lära in materialet. Samtidigt gör lärarna verkligen allt de kan göra för att göra ämnena intressanta, de förenklar, de är tydliga, de anknyter hela tiden till det praktiska…jag har bara positivt att säga.

– Det hjälper såklart också att jag själv är superintresserad, skrattar Micke. Jag känner att vi börjat där vi ska, genom att förstå kroppen på cellnivå. Jag förstår poängen med allt vi lär oss, för att bli en bra PT behöver man kunna förstå kroppen och träningen djupare än det som syns på ytan.

 

All teori hänger ihop med det praktiska

– Vi har också haft träningsturnering, praktisk träning på gym, lärt oss göra tester av kondition, maxpuls och styrka… Det var mer teori i början och lärandet blir mer och mer praktiskt efterhand. Vi tränar enbart i gym men lär oss alltid alternativ som inte är beroende av lokal eller prylar.

Vi har också övat oss en del i att demonstrera övningar och instruera varandra. Motivation och samtal kommer senare på terminen. Över sommaren har vi i uppgift att arbeta med ett scenario kring en fiktiv klient, analysera personens situation och lägga upp träningsplanering.

 

– Jag tänker mig absolut att detta ska bli mitt yrke framöver. Jag vill personligen börja som traditionell PT på ett gym, parallellt med att gå ut och erbjuda PT-coaching online. Mitt långsiktiga mål är att kunna vara enbart online med allt, med personliga möten mer som ett komplement.

Vi använder ExorLive på utbildningen, det tycker jag är ett bra verktyg. När man gör program till klienterna följer små videos med omkring utförandet, jag kommer att titta runt på möjligheter men ExorLive är en bra början!

 

Kunskap, tålamod och kreativitet

– Jag tränar mig på att vara personlig tränare åt mina vänner, jag har supportat vänner förut men nu kan jag verkligen ge något bra, förklara och berätta och vet varför jag gör som jag gör. Jag märker att det inger förtroende. Ibland blir de frustrerade men självklart vet de att träning är jobbig och att det krävs att man ändå fortsätter. Med kompisarna kör jag både för deras och för min egen skull, för att använda det jag har lärt mig.

Jag har inte själv tränat med PT, men jag tror att det som gör en bra är kunskap, tålamod, kreativitet och att vara öppensinnad. Även om man har mycket erfarenhet gäller det att lyssna in och anpassa sina råd efter vem kunden är.

Att gå utbildningen tillför en hel del till min egen träning, hundra procent! Jag testar allt vi lär oss på mig själv, jag ändrar och bygger på mitt eget sätt att träna, att lära sig nya saker tillför ny förståelse och motivation, avslutar Micke.

 

Älskar du också träning? Läs mer här om Axelsons utbildning till Personlig Tränare!