Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Jobba med friskvård till havs

Drömmer du om att jobba till havs, träffa kunder under dagarna och upptäcka världen på fritiden? Axelsons samarbetar med Steiner och The Onboard SPA som söker massageterapeuter, hudterapeuter och personliga tränare till sina SPA-anläggningar på några av världens lyxigaste kryssningsfartyg.


– Jag hoppas verkligen att alla som är öppensinnade och karriärsinriktade vågar ta chansen och uppleva det underbara och givande livet ombord våra kryssningsfartyg, säger Lorena Hartl Polanco, regional rekryteringschef på Steiner i Tyskland och Skandinavien.

Företaget Steiner startade redan 1937 när Herman Steiner öppnade sin första hårsalong. Under kommande år öppnade han hårsalonger i varje stor stad i England, och år 1967 även på havet, på båten Cunard’s Queen Mary, och strax därefter även på den prestigefulla Queen Elizabeth II.

– Idag ansvarar Steiner för SPA-anläggningar, salonger och fitnesscenter ombord på alla stora kryssningsföretag, så som Carnival, Royal Caribbean och Holland America. De SPA-anläggningar som Steiner driver är designade för avkoppling, med betoning på SPA-behandlingar för ansikte och kropp, fitnessprogram och alternativvård som akupunktur och medi-spa-behandlingar, såsom Botox Cosmetic, Restylane och Perlane, berättar Lorena.

Lorena är själv utbildad hudterapeut. Efter avslutad utbildning tog hon beslutet att flytta från sin hemstad för att upptäcka världen.

– Jag ville inte ha en arbetsvecka där samma Mr. Jones dök upp varje fredag för en manikyr kl 09:00. Jag bestämde mig istället för att resa, något jag visste att jag ville göra långt innan jag började min utbildning. Att jobba på ett kryssningsfartyg var min dröm och mitt fokus. Så jag började jobba på en båt så fort jag gick ut skolan. Jag jobbade som terapeut på kryssningsfartyg i fem år innan jag började jobba med rekrytering för Steiner.

Stiener rekryterar hudterapeuter, frisörer, utbildade massageterapeuter, personliga tränare, akupunktörer, nageldesigners och medi-spa-terapeuter. Kontrakt på kryssningsfartygen varar i 9 månader. Efter det kan man välja att antingen åka hem, eller att stanna kvar för ett nytt kontrakt ombord. Lorena berättar att nästan 80 % av deras anställda kommer tillbaka för ett andra kontrakt, med upp emot en 9 veckors semester däremellan.

– En viktig egenskap för den som söker jobb på ett av våra kryssningsfartyg är att man är öppen för att träffa nya människor, för det är vad man kommer att göra dagligen ombord. Vi söker personer med starka personligheter som är bra på att prata med människor. Att vara fokuserad och inte tappa motivation är viktigt under våra 9-månaders kontrakt. Vi rekryterar personer som förstår vår affärsmodell ombord och som vill jobba med något som kommer att hjälpa dem att utvecklas.


Steiner rekryterar hud- och massageterapeuter direkt från skolan, utan krav på tidigare arbetserfarenhet. Alla som anställs påbörjar sitt äventyr i London på Steiner Training Academy. Steiner har som mål att alla anställda ska lämna hudterapeut utbildningen med kunskap och förtroende för företagets filosofi, behandlingar och serviceprotokoll.

– Våra medarbetare ska känna sig redo att göra en skillnad för våra gästers liv, och kunna lära dem att se och förstå sambandet mellan hälsa och vardagsvanor. Vårt uppdrag är att utbilda vår personal till att överträffa våra gästers förväntningar, precis som vi hoppas överträffa alla förväntningarna hos våra egna anställda.

Arbetstiderna ombord är längre än på land. En arbetsdag på båten är 14 timmar, med rast för lunch och middag. Man jobbar 5,5 dagar i veckan och resten av tiden är man ledig och kan spendera tid ombord eller gå i land och besöka städerna där kryssningsfartyget lägger till.

– Dagarna är långa, men samtidigt ser livet på båten väldigt annorlunda ut. Ingen behöver åka buss eller bil till jobbet. Allting är förberett; frukost, lunch och middag. Du behöver inte ta dig några långa avstånd. Så när du jobbar på båten kanske arbetstiden blir längre, men du får mer tid att spendera runt jobbet. Efter en arbetsdag brukar alla gå tillsammans och titta på teater, en musikal eller bara hänga och ta det lugnt. All SPA-personal är tillåten att använda det mesta av gästfaciliteterna också. Sen har vi även särskilda områden för crew där bara vi kommer in.


Steiner är ansvariga för SPA-anläggningarna ombord på över 16 lyxkryssningsfartyg, så som Carnival, P&O cruises, Crystal Cruises, Disney Cruise Line, Holland America, Norwegian, Princess, Royal Caribbean, SilverSea, Costa Cruises, Cunard, Seabourn och Windstar Cruises. Båtarna finns över hela världen, däribland Karibien, Europa, Sydamerika, Sydafrika, Nya Zeeland, Australien och Alaska.

– Alla som jobbar med oss får möjlighet att uppleva platser de aldrig har sett förut. Den största fördelen med att jobba ombord en av våra båtar är den ständiga personliga och professionella utvecklingen. Steiner är ett av världens största och mest välrenommerade företag som driver SPA-anläggningar till havs.

Glöm inte att läsa mer om vår populära hudterapeut utbildning och spaterapeut utbildning!

Steiner har varit synonymt med högkvalitativa SPA och salonger i över 50 år, och företaget sysselsätter över 3000 SPA-terapeuter varje år, som jobbar och reser med båtarna.

-Arbetslivserfarenheten man får från att jobba ombord ett av våra kryssningsfartyg är unik och respekterad i industrin. Efter genomfört kontrakt på Steiner kan du mer eller mindre få ett jobb varsomhelst i världen, avslutar Lorena.

 

Vill du testa något nytt? Trivs du inte på jobbet och vill byta jobb? Vi har samlat fler liknande artiklar som där du kan inspireras och läsa mer om personer som varit i din sits: