Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Jobbet där framtiden ligger för dina fötter

Det vi har i skorna säger mer om vår hälsa än de flesta av oss anar. Många sjukdomar kan nämligen upptäckas genom att se hur dina fötter mår. På Axelsons sex månader långa utbildning Medicinsk fotvård lär du dig allt för att bli diplomerad fotterapeut och kan sedan välja att starta eget, jobba på ett spa, en massageklinik eller som ambulerande fotterapeut på till exempel äldreboende och serviceboenden.
Jeanette Öhlén (bilden) är en av dem som har gått den sex månader långa yrkesutbildningen som innebär att du får bedriva verksamhet så fort du har diplomet i din hand. I dag driver hon Fotvärkstan på Östermalm i Stockholm.
– Upplägget på utbildningen var väldigt bra. Det var ungefär två veckor teori, sedan två veckor praktik om vart annat under det här halvåret, så vi fick prova allt vi lärde oss i praktiken allt eftersom, berättar Jeanette.

 

Vad var det bästa med utbildningen?

– Att den är så hands on! Du lär dig bäst genom att göra och jag vill verkligen prisa lärarna vi haft som var otroligt inspirerande. Är du intresserad av det här området tycker jag inte att du ska tveka, utbildningen var så otroligt rolig, avslutar Jeanette Öhlén.

Både teori och praktik

Jessica Larsson, som numer driver Jessica Larsson Fotvårdsklinik i Kärrtorp, gick utbildningen efter en lång socionomkarriär. En utbildning med lika stort fokus på teoretiska kunskaper som praktiska.
– Jag gillade att det blev stimuli för både för hjärnan och kroppen. Utbildningen gav mig en stabil teoretisk grund att stå på utöver de konkreta behandlingarna. Otroligt lärorikt och viktigt med kurserna i anatomi och sjukdomsläran och att lära sig sambanden mellan problem med fötterna och exempelvis diabetes och psoriasis, säger hon.På utbildningen får eleverna lära sig allt från fotmassage till fotortopedi – allt du behöver för att bli en fullfjädrad fotterapeut. Och behovet är stort.
– Många kliniker i landet har långa kötider för sina behandlingar. Det finns möjligheter att få anställning både inom vården och skönhetsindustrin, eller som mig att starta eget, säger Jessica Larsson

 

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?

– Absolut. Du får en gedigen kompetens om du lägger ner arbetet som krävs. Var beredd att jobba hårt under den här tiden och ta vara på utbildningen så är den extremt bra, säger Jessica Larsson.

 

FAKTA: Medicinsk fotvårdsutbildning på Axelsons Gymnastiska Institut

 

Var: Utbildningen finns i Stockholm och Göteborg.
När: Utbildningen startar vår och höst.
I utbildningen ingår bland annat fot- och underbensmassage, tejpning och kylbehandling, frysbehandling av vårtor, sårvård, nagelkorrigering och fotvård vid diabetes, reumatism och psoriasis. Du lär dig också om fotens anatomi, fotortopedi, fotdeformiteter, hygien och om sjukdomar som påverkar fötterna och huden samt får den kunskap du behöver för att starta eget. Det finns möjlighet att delbetala utbildningen räntefritt.
Avtal med landsting: Du som är utbildad undersköterska kan efter utbildningen i medicinsk fotvård samt två kortkurser ta emot remisser från landstinget.