Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Judys kreativa verktygslåda

Massage, energimassage, reflexologi och akupressur har fördjupat Judys arbete och relationer med andra – samt förbättrat hennes sons studieekonomi!

Judy gick sin första Axelsons-kurs, Massage till husbehov 2003, tillsammans med sonen Randal som då var 17 år. Judy ville att sonen skulle pröva på lite olika karriärmöjligheter varav massage kunde vara en. Hon hade inte kunnat gissa att det skulle leda till att hon fortsatte ta kurser och utbildningar på Axelsons i femton år framåt!

– Förutom Massage till husbehov har jag gått kurser i sittande energimassage,  Zonterapi, Akupressur/stressterapi samt utbildat mig till Andnings- och anaerobics träningsinstruktör. I höst ska jag gå yrkesutbildningen till Yogamassör! berättar hon.

Judy bor och arbetar på Lidingö, primärt som författare, redigerare och översättare. Sedan 2003 har hon även undervisat i pilates, yoga, qigong, ChiBall och myofasciell avslappning. De redskap hon har fått med sig från kurserna på Axelsons har kommit att fylla många fler behov och funktioner än Judy kunnat ana.

Massage och reflexologi under träning

Hon ser de kunskaper hon fått från kurserna som olika verktygsset. I sitt arbete som mind-body-instruktör integrerar hon till exempel akupressur och zonterapi i sina yoga- och pilatesklasser, där hon masserar och stretchar sina elever med olika tekniker medan de ligger i övningarna.
– Effleurage fungerar utmärkt när eleverna är i barn-positionen och jag använder ofta handrutinen från energimassage och fotrutinen från reflexologi när elevens händer eller fötter är tillgängliga. Kroppskontakt och beröring är på det hela taget mycket uppskattat och jag får väldigt mycket positiv feedback på detta, berättar Judy.

Första hjälpen och socialt verktyg

Ett annat användningsområde Judy hittat för sina redskap är som första hjälpen vid behov.
– Kort efter att jag genomgått akupressur-kursen hittade jag min man på sängen där han låg och klagade över besvär från ischiasnerven, starka smärtor från ryggslutet ner för ena benet.
Jag tog fram min akupressur-manual för att lokalisera de viktiga punkterna, och inom 10 minuter var smärtan borta – och den kom inte tillbaka, berättar hon. Jag har ofta använt både akupressur och reflexologi för att hjälpa någon vän eller släkting som haft besvär.

Det tredje användningsområdet Judy berättar om är som ett sätt att få igång samtal och komma närmare människor hon möter. När hon reser ger hon fotmassage till värd och värdinna i stället för presenter.
– För två år sedan körde vi från Stockholm till Lofoten och längs med vägen stannade vi till hos släkt och vänner. Hellre än att ge dem blommor eller vin gav jag dem fotmassage, berättar Judy. Det var inte någon som klagade! Några hade aldrig fått massage och det kändes väldigt fint at kunna ge dem den upplevelsen.

På samma sätt gör jag när jag får besök hemma. Jag har tinnitus, så när jag masserar en gästs fot sitter vi öga mot öga i ett lugnt hörn. På så sätt kan jag höra bättre, vi får en personlig stund och samtalen blir mycket mer meningsfulla. Dessutom får jag själv en dusch oxytocin när jag masserar folk. Jag känner mig avslappnad, gästen känner sig avslappnad – utan att vi behöver dricka vin!

Judy fortsätter gå på Axelsons kurser även om hon numer är deltidspensionerad. I höst kommer hon att gå utbildningen i yoga massage. Just nu tittar hon på anatomilektioner på Youtube för att friska upp minnet och förbereda sig på utbildningen. – Att ta kurser på Axelsons är en av de bästa hobbies jag kan tänka mig, säger hon. Jag lär mig nya saker, möter fantastiska människor, får goda behandlingar av klasskamraterna och fyller på mina verktygslådor med användbar kunskap.

– De flesta av mina yoga-studenter är 55+, berättar Judy. Några har problem att ta sig från punkt A till punkt B under en stretch, och när de väl nått punkt B njuter de. Jag är övertygad om att yogamassage-utbildningen kommer att hjälpa mig att ännu bättre kunna hjälpa dem att nå sina mål! Processen är viktig, inte bara slutmålet, och det jag har lärt mig från Axelsons kan hjälpa mig att hjälpa dem ta sig igenom och vara I sin process, oavsett vad de kan med kroppen.

Bättre studieekonomi med energimassage

Hur gick det med sonens massageintresse, då? Ett par år senare, när han gick i gymnasiet, gick han energimassage-utbildningen och använde sina nyvunna kunskaper för att tjäna extra pengar under studietiden. – Det var en amerikansk väninna till familjen som gav oss iden att lära sig ett praktiskt yrke att utöva medan man studerar. Rektorn på Randals gymnasium var positiv till idén och godkände att han tog ledigt en fredag och måndag för att gå utbildningen över en långhelg.
Strax efter det hade jag I uppdrag att sälja platser på en mässa för översättare, och föreslog för Randal att han skulle erbjuda massage till deltagarna. Det gjorde han, och tjänade 3000 kronor på två dagar!
Mellan gymnasiet och universitetet studerade Randal även massageterapi på Axelsons. Energimassagen var dock den metod han fortsatte jobba mest med på ett enkelt sätt, och det lyfte både hans ekonomi och självständighet under hela studietiden. När han skulle studera i USA var han lite bekymrad för sina kunder, men sedan bestämde vi att jag kunde ta han om dem under tiden. Nu arbetar han som affärskonsult och använder sina massagekunskaper på familj och vänner, avslutar Judy.
Vill du också ha fler livsredskap? Se alla våra kurser och utbildningar här!