Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Julia uppgraderade till SPA-terapeut på 8 veckor

Julia Glimsö är 23 år och gick stylistprogrammet på gymnasiet. Som individuellt val lärde hon sig massage, och sedan ett och ett halvt år har hon masserat på Grand Hotel Saltsjöbadens SPA-avdelning. Hösten 2018 gick hon Axelsons 8 veckors SPAterapeut-utbildning.

 

– Jag ville bygga på för att kunna få en heltidstjänst, och så tycker jag det är kul med spabehandlingar, säger Julia. Som diplomerad SPA-terapeut får jag högre timlön och gör alla typer av behandlingar. Helst hade jag velat få till en heltidsanställning, men än så länge är jag timanställd. Fast jag jobbar numera ofta mer än heltid!

De behandlingar vi erbjuder på hotellet är avslappningsmassage och mindfulnessmassage, olika typer av ansiktsbehandlingar, lavender dream helkroppsscrub, vanlig bodyscrub med efterföljande insmörjning, pedikyr, indian head massage samt färgning av bryn och fransar. När det gäller pedikyren ger jag bara den lilla behandlingen, men annars har jag kompetens för allt. Frans- & brynfärgningen lärde jag mig i gymnasiet.

 

Julia Glimsö

– I höst ska jag börja plugga igen, till hudterapeut. Det är verkligen skoj att jobba med spa och hud, det är något jag ser mig själv göra många år framöver, säger Julia. Jag trivs bra i miljön, ibland blir det lite varmt men det är mest skönt, det är en lugn, vacker och härlig arbetsplats.

Vi behandlar mest hotellgäster på helgerna, men i veckorna kommer även stammisar och människor som bor i närheten. Det kan ibland vara högt tempo mellan kunderna, livligt i poolen och mycket folk, men under behandlingarna handlar det ju alltid om att ha det lugnt och behagligt. Jag tycker om att få hjälpa människor att slappna av och ha det skönt.

Jag vill gärna fortsätta som anställd i några år för att samla erfarenhet, men tänker mig möjligheten att starta eget i framtiden. Jag har upplevt det som ganska lätt att få arbete, inte heltidskontrakt nödvändigtvis, men det finns nästan alltid mycket att göra när man har jobbat in sig ett tag. Det kan variera lite men nu har jag jobbat ganska mycket ganska länge.

Utbildningen på Axelsons var bra och rolig, tiden gick fort, både dagarna och de åtta veckorna! Det var lätt att hänga med, det var mycket praktiskt och bara den nödvändiga teorin; en smula anatomi, grunderna i dermatologi och så produktkunskap om Maria Åkerberg-serien som vi använde på skolan.

De första 2-3 veckorna fokuserade vi på svensk klassisk massage, jag lärde mig en del nytt och det var bra att friska upp och repetera även om jag lärt mig massage tidigare. Vi gjorde också många elevbehandlingar på skolan, det var lite nervöst att göra de nya behandlingar, men det var också roligt och bra. Jag är nöjd med utbildningen och väldigt glad för mitt arbete!

 

Fotnot: Om du bestämmer dig för att komplettera din SPA-utbildning med en yrkesutbildning inom massage, kan du gå en påbyggnadskurs som består av hemstudier i anatomi samt en inlämningsuppgift för att bli diplomerad Friskvårdsmassör.

Om du sedan tidigare är av Axelsons diplomerad Friskvårdsmassör, Massageterapeut, Medicinsk massageterapeut eller motsvarande kan du gå en ännu kortare utbildning för att bli diplomerad SPA-terapeut.

 

Vill du också utbilda dig till SPA-terapeut? Läs mer här!