Kålrotsstrimlor i varm senapsdressing

8-10 bufféportioner
400 g kålrot
 
Varm senapsdressing
3 msk olivolja
3 msk vatten
3 msk risvinäger eller äppelcidervinäger
1 msk osötad fransk senap
1 tsk salt
1 tsk mald kryddpeppar
 
Garnering
2 dl persilja, fint klippt

1   Koka och skala kålroten. Skär den i skivor och därefter i långa strimlor.
2   Värm ingredienserna till dressingen under vispning. Häll den över strimlorna och strö över persilja.

Här hittar du fler härliga gröna recept till julens fester

Äppel- och kålsallad med ingefärsdressing

Kardemummapannacotta med lingonsky

Grönkålstimbal med saffransäppeldressing

Saffranscremeost i lång paprika

Brysselkål i Saffransvinegrette med aprikoser och lingon

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *