Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


"Känner man efter hela tiden blir det ingen träning"

Emma Lindroth Steinwall vann vår skrivtävling! Här berättar hon om sin träningsmotivation och hur den hänger ihop med att skriva en roman.

 

Hej Emma, för ditt vinnande bidrag får du en valfri kortkurs på Axelsons. Grattis!

 

– Det var en glad överraskning, jag känner mig väldigt stolt!

 

Skriver du mycket?

 

– Jag jobbar som skribent och kommunikatör i eget företag och som projektledare på halvtid, och så har jag bloggen wordbysteinwall.se. Bloggen är inte nischad mot nåt speciellt ämne, mest funderingar om livet, vänskap, relationer, hur vi använder vår tid – allvarliga ämnen i en lättsam form.  Jag tror att igenkänningen är en orsak till att den blir läst av många. Och så har jag skrivit en roman som nu ligger inne på förlaget för andra gången, jag har haft den på paus i ett år men nu har jag arbetat om den. Jag får se hur det går, men bara att den blev läst känns bra.

 

 Handlade ditt tävlingsbidrag om dig själv?

 

– Absolut! Ämnet var klockrent för mig, att återerövra kroppen. Jag började träna när jag var 40, det är 3 år sedan nu. Tidigare var det totalt dödläge, jag rörde mig knappt och träning tänkte jag på som något andra kan göra men inte jag. Jag har aldrig haft ett fysiskt aktivt liv, varken under barndomen eller senare. Jag har gjort några lama försök tidigare men har inte haft någon plan, jag kände mig bara dum och det var svårt, jag ville ha resultaten utan ansträngningen.

Genom att faktiskt börja träna skapade jag mig en helt ny livsstil och ändrade därmed hela min livsinställning, jag fick en genomgående upplevelse av att det är möjligt att göra stora förändringar. Det har smittat av sig på andra områden i livet. Jag har inte bara fått bättre hälsa men också bland annat bytt jobb och skrivit en roman. Jag har fått helt nytt självförtroende.

 

Hur ser din träning och hälsa ut idag?

 

– Jag har lust att träna varje dag men det funkar inte med familj och jobb, det blir  oftast 3-4 dagar i veckan. Nu satsar jag på Toughest i Göteborg, det blir min nästa utmaning. Att ha fokus på ett konkret mål hjälper mig, precis som när jag skulle springa min första mil, jag jobbar bäst under stress.

Att träna har påverkat min energinivå enormt! Jag var inte alltid sjuk, men nästan alltid lite ofrisk. Förkylningar, tilltäppta bihålor, trött och hängig…jag var i stort sett alltid krasslig men var tvungen att jobba ändå, jag kunde ju inte vara hemma jämt.

Nu är jag aldrig sjuk längre! Får jag nån liten släng av nåt så varar det i två dagar i stället för två veckor. Det man uppnår som jag inte riktigt var bekant med förut, det är kicken – kanske håller jag på att somna i bilen på väg till träningen, men är alltid pigg och full av energi efteråt, nu har jag lärt mig det.

Så jag skippar aldrig träningen för att jag är lite trött, har lite tidspress eller nåt annat. Känner man efter hela tiden kommer man aldrig iväg. Det är nästan alltid lite opraktiskt, lite krångligt hemma och så vidare.

Det har blivit min strategi att inte hela tiden ifrågasätta om jag ska träna eller inte, utan bara göra det. Kommer jag till träningen och verkligen har mindre energi än vanligt, då får jag bara prestera lite mindre.

 

Till sist, vet du vilken kurs du vill gå?

 

– Jag är väldigt nyfiken på Hälsoprofilbedömning, jag ska kolla om jag får välja den! Jag skulle vilja skriva mer på min blogg om hälsa och träning, jag har hållit mig från att gå bortom mina personliga upplevelser för att jag inte riktigt har tillräcklig kunskap i ämnet. Det blir mer substans i det när man kan något, jag kan tillåta mig att ha mer tydliga åsikter.

Jag är mycket mer intresserad av träning än av kost, fast jag vet att det är i köket man får platt mage, inte på gymmet…och en platt mage är heller inte min drivkraft för att träna  Jag skulle vilja gå djupare i ämnen som vad är hälsa, är det ett jobb som ska genomföras, en livsstil, en förmån? Kärlek och elände, gärna i kombination är dock de två ämnen som drar flest läsare till bloggen!

Gillade du den här artikeln? Då ska du inte missa våra andra inspirerande och tankeväckande artiklar inom samma tema: