Kardemummapannacotta med lingonsky

En njutbar stund med en julig pannacotta är perfekt efter en lång middag.

Agar agar-pulver är ett gelatinsubstitut som utvinns ur en viss typ av rödalger
som ger samma effekt som gelatin.

10 cocktailglas
0,5 msk kardemummakärnor
5,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl socker
0,5 dl naturell yoghurt
En knivsudd vaniljkorn
2 tsk agar agarpulver
 
Lingonsky
3 dl lingon
1 dl socker
1 dl vatten
0,5 tsk agar agarpulver
lingonkulor

1   Rosta kardemummakärnorna lätt under omrörning i en kastrull.
Häll i grädde och socker och låt det   koka upp.
Lös upp agar agar- pulvret i lite av gräddblandningen och häll tillbaka det.
2   Låt det dra 20 minuter under lock och sila.
Blanda vaniljkorn med yoghurt och sedan gräddblandningen.
Häll upp i vackra glas.
3   Mixa lingon, socker och vatten. Passera genom finmaskig sil.
Späd med vatten så att det blir 2 dl lingonspad och hetta upp det.
Strö ner agar agarpulvret, rör om och låt det svalna.
4   Skeda gelén över pannacottan och lägg ner några hela lingonkorn.
Låt stelna i kyl minst 2 timmar.
Det går bra att göra denna efterrätt dagen innan.

Här hittar du fler härliga gröna recept till julens fester

Kålrotsstrimlor i varm senapsdressing

Äppel- och kålsallad med ingefärsdressing

Grönkålstimbal med saffransäppeldressing

Saffranscremeost i lång paprika

Brysselkål i Saffransvinegrette med aprikoser och lingon

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *