Koppning

Early Bird 10%Koppning är en gammal traditionell läkekonst som åter blivit aktuell. Med hjälp av sugkoppor skapas ett undertryck som påverkar bindväven i underhud, kroppsfascian, muskler och underliggande organ. Blodcirkulationen förbättras vilket ökar tillförseln av näring och syre samt bidrar till att transportera bort slaggprodukter från vävnaderna.

utbildningsgaranti grå

Axelsons kurs i koppning ger dig ett utmärkt fristående redskap för att behandla dig själv och andra, och för dig som redan arbetar med till exempel massage, är koppor ett roligt och enkelt hjälpmedel som du kan använda till bland annat bindvävs-, cirkulations- och muskelbehandling.

Koppning ger ökat välbefinnande och används vid muskelspänningar, senfästesinflammationer, behandling av triggerpunkter och ärrvävnader samt för att öka blodcirkulationen. Musklerna värms upp och slappnar av och huden får mer liv och lyster.

På Axelsons kurs lär du dig de praktiska och teoretiska grunderna i koppning, teoretisk genomgång av olika tillstånd i kroppen som du kan behandla samt hur du kan behandla olika smärta i t ex ont i rygg, höft eller skuldra, musarm samt triggerpunkter/muskelknutor. Du får lära dig hur du ska placera kopporna samt hur du gör drag med kopporna, även kallat moving cupping, för att öka blodcirkulationen, främja lymfsystemet och hur du kan arbeta med kopporna vid ärr. Även cellulitbehandling med egenvård och råd ingår. En dags praktik under sakkunnig handledning ingår.

I kursen ingår ett set om 4 st koppor i olika storlekar samt kursmaterial.

Stockholm
Nästa tillfälle 2020-05-29 Stockholm, Axelsons Institute
Från 5 400 SEK inkl moms
3 dagar