Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Kraften som finns i stillhet

Nathalie Johansson upplever Yin Yoga, Restorative Yoga och Yoga Nidra som oerhört läkande och djupt vilsamma metoder, som bland annat hjälper henne att bryta mönster och beteenden och få djupare kontakt med sig själv. Dessutom är klasserna i hennes nya yogastudio nästan alltid fullbokade.

 

– Jag utbildade mig till yogalärare på Axelsons Multistyle-utbildning, och när vi slutade hade jag en önskan om att lära mig mer om Yin Yoga, Restorative Yoga och Yoga Nidra. Och så lanserade Axelsons en utbildning i alla tre delarna! Det kändes som om det stod mitt namn på utbildningen, skrattar Nathalie. Jag hoppade såklart på direkt, jag hade ju bara väntat på den!

De här pusselbitarna kändes som något jag framför allt längtade efter på ett privat plan. Jag är oerhört fascinerad av den världen vi har inom oss, att vara nära sig själv, vad som sker i stillhet med olika verktyg. Jag ville fortsätta bygga ut min verktygslåda för att bli bättre på rymma mig själv, att öka min självacceptans och min rymlighet för allt livet kommer med. Och så var jag förstås nyfiken på metoderna och ville veta mer.

 

Nathalie Johansson

 

Kraften som finns i stillhet

– Efter den grundläggande yogalärarutbildningen hade jag redan öppnat min lilla yogastudio, och jag ville även ha mer kunskap att dela med andra kring yogans kraft, kraften som finns i stillheten.

Yin yoga har jag praktiserat länge, och efter utbildningen har jag börjat integrera Restorative mer och mer i mitt personliga utövande. Yoga Nidra gör jag dagligen, det kan jag inte vara utan, då saknar jag det för mycket. Det tilltalar mig verkligen med de här tre delarna, att se skillnaden och samtidigt hur de möts.

Jag tycker om att både Yin Yoga och Restorative Yoga förenar kroppsliga positioner och inre stillhet, vad finns där att märka när jag ökar min medvetenhet om kroppen? Upplevelsen förstärks åt båda hållen. Stillheten ökar upplevelsen av positionen, och positionen ökar upplevelsen av stillhet.

Efter några minuter avtar spänningar och blockeringar allt mer, jag upplever det som en djupgående träning i att använda sinnet för att samarbeta med kroppen om att släppa spänning. Stilla praktiserande kan verkligen vara en häftig upplevelse!

Jag tycker också oerhört mycket om – ja, faktiskt är det viktigast av allt i träningen – uppmärksamheten på andetaget. Hur andetaget är styr hela min praktik, och den insikten blir förstärkt i stillheten, det finns tid och rum för att lyssna in och vara med andetaget.

Yoga Nidra fascinerar mig också enormt, det har gett mig otroligt häftiga upplevelser som jag knappt kan beskriva i ord. Alla tre metoderna är oerhört läkande och djupt vilsamma, det är mötespunkten.

Jag använder alla tre redskapen i min undervisning. Jag håller Yin Yoga klasser och guidar nästan alltid en Yoga Nidra till sist. Jag har köpt in fler hjälpmedel nu och kommer att integrera mer Restorative Yoga också. Jag har fått mycket positiv och nyfiken respons feedback på Yoga Nidra, folk undrar vad det egentligen var de upplevde och vill veta mer, vad var det där egentligen?

Det bästa kvittot som går att få är att se människors avspända ansikten och kroppsspråk när de avslutar yogatimmen. Jag älskar att iaktta, att få vara en del av och samtidigt vid sidan av andra människors process. Det är deras upplevelse och jag hjälper till, det är förunderligt och häftigt.

Vill du fördjupa dina kunskaper inom yoga och ayurveda? Läs mer om alla vår yoga utbildning, ayurveda utbildningar , yin yoga utbildning eller yogamassör utbildning. Du kan även läsa om alla våra utbildningar och kurser här. Må bättre själv och få andra att må bättre tillsammans med oss på Axelsons och med våra duktiga yogalärare! 

Djupare kontakt med mig själv

– Yoga Nidra kan man verkligen göra när som helst, var som helst, liggande eller sittande, med eller utan guidning utifrån. Det är så häftigt att det påverkar hjärnvågorna, jag märker att det händer saker. Jag följer mest inspelade guidningar, både dem vi fick med oss från kursen och även andra, och jag har testat ibland att guida mig själv.

Effekten är på ett sätt väldigt subtil, en känsla, men jag märker också konkret att jag stärker min förmåga att observera tankar och känslor, att rymma olika upplevelser, att avleda tanke- och beteendemönster och välja något annat än det invanda. Det ligger kanske i sakens natur att det är svårt att helt konkret beskriva vad som sker, men jag upplever helt klart att Yoga Nidra har hjälpt mig. Något händer inombords. Jag får en djupare kontakt med mig själv.

 

Nathalie Johansson

– Jag är verkligen supernöjd med båda utbildningarna, jag har tyckt att allting har varit väldigt, väldigt bra. Vi hade tid mellan träffarna till att smälta och praktisera det vi lärt, och det är häftigt att mötas med likasinnade i en sådan miljö och med så proffsiga lärare.

 

Fullbokade yogaklasser

– Jag hade inte tänkt att jag skulle öppna en studio, men det bara hände…jag stod med ett ja eller nej, och det kändes bara helt rätt. Jag gillar att hålla i trådar och ordna, jag går dit på morgonen eller kvällen och praktiserar själv i mitt heliga space….det betyder mycket för mig just nu att själv kunna vara här!

Studion heter Yogaloftet, vi är två som driver det tillsammans och så har vi några lärare till som håller klasser. Jag gick yogalärarutbildningen 2015-16, och öppnade studion i oktober 2016. Det fanns en studio i Leksand sedan tidigare, och så kunde man träna yoga på några gym. Nu har det dykt upp fler studios, men även efterfrågan ökar.

Yogaloftet är en liten studio, det finns plats till 10-12 elever och det går bra att fylla upp klasserna, vi har hittat in i ett system och det är oftast fullbokat. Jag är överlycklig och så tacksam att det går bra! Tidigare hade vi öppna klasser men nu kör vi kurser på 8 veckor, och öppnar för drop in i mån av plats. Vi har flera olika stilar på schemat, jag erbjuder Yin och Hatha Yoga och de andra lärarna erbjuder bland annat Mediyoga, Kundalini, Gravidyoga, Somayoga, Yoga för män och Hormonyoga.

Att utbilda mig till Yogalärare är det bästa jag gjort någonsin, och resan fortsätter! Yoga är verkligen ett verktyg i både med- och motgång. Jag försöker hålla fast vid min praktik även när jag upplever motstånd, det är då jag verkligen behöver att det finns där som en rutin.

 

Se Nathalies studio på www.yogaloftetleksand.se

Nyfiken på vår Yin Yogalärarutbildning med Restorative och Yoga Nidra? Läs mer och anmäl dig här!