ZONTERAPI & AKUPRESSUR

Kroppsterapier

Oavsett om du är intresserad av zonterapi eller akupressur är vårt mål att göra dig till en trygg och säker terapeut redo att börja jobba direkt efter utbildningen. Teori och praktik varvas så att du på ett enkelt sätt kan ta till dig det gedigna utbildningsinnehållet. Du tar även emot kunder under sakkunnig handledning på skolans elevklinik och på så vis lära dig hur du kan arbeta efter utbildningen.

Akupressur är en österländsk behandlingsmetod som använts i många tusen år. Ofta beskrivs akupressur som akupunktur men utan nålar. Istället arbetar man med tryck på de olika akupunkturpunkterna i syfte att hjälpa kroppen tillbaka till balans, återhämtning och självläkning. Akupressur kan med fördel användas som behandlingsmetod för stress och stressrelaterade besvär.

I Sverige lanserade Axelsons akupressur för mer än 30 år sedan. Väljer du att studera akupressur / stressterapi får du en grundläggande utbildning som vilar på urgammal österländsk tradition. En utbildning som öppnar vägar till nytt tänkande och därmed kanske nya val. Vill du först prova på kan du välja Introduktionskurs i akupressur.

Mycket uppskattade lärare

Våra lärare är välutbildade, mycket kompetenta, har stor erfarenhet och är uppdaterade på det senaste inom sin terapiform. Samtliga är yrkesverksamma i den behandlingsform de undervisar i och har handplockats för sin djupa kunskap, sin personlighet och sitt engagemang.

På Axelsons utbildning till Zonterapeut lär vi ut en modern zonterapi baserad på den klassiska kartan och influenser från hela världen. Förutom zonterapi på fötterna kommer du att få en bred palett att ta av med bland annat kinesisk medicin, öronakupunktur, medicinsk ansiktsmassage och meditativ zonterapi. För att få gå utbildningen till zonterapeut behöver du även gå zonterapi introduktionskurs eller zonterapi för fotterapeuter om du är utbildad medicinsk Fotterapeut.

Snabbhetspremie!

Om du väljer att påbörja utbildningen inom ett år från när du gick introduktionskursen får du en snabbhetspremie. Du får då dra av kostnaden för introduktionskursen på utbildningens pris.

Axelsons diplom – både välkänt och världskänt

När du gått en utbildning hos Axelsons vet de som verkar inom branschen, både i Sverige och globalt, att du fått den kunskap du behöver. Det gör att våra elever är eftertraktade av branschens aktörer. Du kan med stolthet visa upp ditt diplom från Axelsons. Axelsons utbildar människor till yrkesroller med stort ansvar.

När du är examinerad ser vi därför till att du besitter all den kunskap du behöver för att du och dina kunder ska känna er trygga i behandlingsrummet. Titlarna vi ger våra elever ska vara mycket mer än titlar, och Axelsons hjälper var och en av alla elever att bli riktigt duktig och proffsig i sitt friskvårdsutövande.