Kryddig linssoppa med koriander och kokosmjölk

 

Koriander har vuxit i popularitet i takt med det ökade intresset för asiatisk mat. Pröva en kryddig linssoppa med gurkmeja och koriander!

 

Kryddig linssoppa med koriander och kokosmjölk

6 port

1 msk olivolja
2 gula lökar, tunt skivad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 lagerblad
2 tsk färsk riven ingefära eller 1 tsk mald
2 tsk gurkmeja
0,5 tsk mald spiskummin
0,5 tsk mald koriander
1 tsk gula senapsfrön (kan uteslutas)
250g röda linser
2 dl krossade tomater
8 dl vatten
1 dl kokosmjölk
4 msk kokosflingor
2 tsk citronjuice
salt och svartpeppar

Gott till

1 fullkornsbröd per person
Keso
Paprikaringar

1. Värm oljan i en kastrull och bryn löken på svag värme någon minut. Tillsätt samtliga kryddor och fräs ytterligare någon minut.
2. Tillsätt linser, tomatkross, vatten och kokosmjölk. Låt det småkoka i femton min. Rör ner kokosflingor, citronjuice och smaka eventuellt av med salt och svartpeppar.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *