Knapriga algsnacks

Kombu är en brunalg som växer i stora delar av världens hav – även i svenska vatten. Den bör inte ätas ofta eftersom den är mycket jodrik.

 

Kokosfriterad kombu

 
3 längder kombu
Ca 1 dl kokosfett
 
1  Lägg kombun i blöt ca 30 minuter och torka den väl.
2  Hetta upp kokosfett och skär under tiden kombun i 2 cm breda bitar. Fritera tills algen är knaprig.
3  Lägg kombun på hushållspapper och servera omgående, annars blir den mjuk.
 
Kan ätas till exempel som snack eller tillbehör till misosoppa
 

Läs mer och hitta fler läckra recept med alger:

Alger – den bortglömda supermaten!
Ljummen sallad med dulsealger
Misosoppa med variationer
Läckra algpiroger
 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *