Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


"Laserterapi är som healing på burk!"

 

En av många terapeuter som upptäckt det stora värdet av laserterapi är Anette Brandén på Ofelia Massage i Järvsö.

 

– Jag hade redan världens bästa jobb! säger Anette. Men sedan jag utbildade mej i laserterapi och investerade i en utrustning har mina behandlingsresultat blivit ännu bättre. Jag vill aldrig mera vara utan laser som komplement till massagen!

Anette har arbetat som massageterapeut sedan år 2000 då hon utbildade sig hos Axelsons. Hon har flera andra utbildningar i bagaget, bland annat i bioenergiterapi.

 

Anette Branden Ofelia massage

Anette Brandén

 

–  Tanken på laserterapi har funnits med sedan massageutbildningen, men jag hade länge inställningen att jag inte ville använda teknikprylar utan bara arbeta med mina händer, berättar hon. Men när jag flyttade tillbaka till Järvsö för fyra år sedan och måste bygga upp en delvis ny kundkrets tyckte jag att jag behövde förnya mej, och efter råd av en kollega blev det att jag gjorde slag i saken.

Efter alla tre stegen i Axelsons utbildning till laserterapeut och lån till den nödvändiga utrustningen var Anette redo för nya utmaningar.

– Lasern var den dyraste investering jag någonsin gjort i min verksamhet, men jag vet att det kommer att löna sig. Med laserterapin fick jag ett verktyg som ökar effekten av det mesta jag gör, jag har blivit en riktig lasernörd, skrattar Anette.

 

Alla Anettes klienter får laserbehandling

Sedan februari i år använder Anette lasern i alla sina behandlingar för de som vill det. Massage plus laser tycker hon är en mycket lyckad kombination, där lasern ökar och förlänger verkan av massagen.

– Jag har en klient som får muskelspänningar av sitt statiska arbete, han har kommit regelbundet för massage i flera år nu. Sedan jag började med laser upplever han att effekten av behandlingarna varar märkbart mycket längre. Jag tror det beror på att lasern förstärker cellernas självläkande förmåga på ett djupare plan, säger Anette.

–  Oftast börjar jag med lasern, den ökar cirkulationen och får musklerna mer mottagliga för massage. Jag vill dessutom undvika att få olja på den känsliga utrustningen. Men om jag stöter på en besvärlig triggerpunkt när jag masserar kan jag använda laser också under pågående massagebehandling.

 

Close-up of laser treatment at physiotherapy office

 

Massor av möjliga behandlingsområden

Den vanligaste besökaren hos Anette har problem med nacke, axlar eller rygg, men även klienter med andra problem har fått hjälp av Anettes laser. En kvinna med rosacea har fått lindring i den kroniska sjukdomen, och eksem hos en annan klient försvann efter en enda behandling för att inte komma tillbaka.

– Under hösten har jag också börjat behandla personer med magbesvär, bland annat divertiklar (fickor) i tarmen. Av behandling med laser och massage över mage och buk har de här klienterna blivit så förbättrade att ryktet spridit sig och jag har fått fler magklienter. Det känns som en trend med nya möjliga områden att behandla!

 

Laserterapi är som healing på burk

Anette berättar att hon dessutom blivit återförsäljare av laserutrustning för Svenska Laseragenturen och kommer att få ytterligare utbildning hos dem.

– Laser är ett spännande område. Ofta blir jag själv överraskad av resultaten jag uppnår, det känns som healing på burk! Därför vill jag bli så bra som möjligt på att förstå och använda tekniken. Hur mycket jag än lär mej tycker jag inte det är nog, jag vill alltid veta mer. Det är nog också förutsättningen för att fortsätta utvecklas, avslutar Anette.

 

LÄS MER OM LASERTERAPINS MÅNGA MÖJLIGHETER:

Laserterapi effektivt komplement