Lättwokat grönt

Lättwokat grönt – en B-vitaminbomb!

 
B-vitaminer
Alla B-vitaminer fungerar i kroppen tillsammans och är beroende av varandra.
De är viktiga för nedbrytningen av fett och proteiner.
 
B-vitamin-toppen
Råris, bönor, ärter, nötter, solroskärnor, ägg, fullkorn, grönsaker, baljväxter, äpple, banan, plommon, avokado, lax, sardiner, kyckling, ost- och mjölkprodukter, havregryn, vetegroddar,
 

Lättwokat grönt
2 port
2 port råris
1 ägg
1 + 1 tsk olivolja
1 gul lök, tunt strimlad
1 röd liten paprika, strimlad
1 gul liten paprika. strimlad
200 g sockerärtor, delade
100 g shitakesvamp eller ostronskivling
2 msk japansk sojasås eller tamari
några repade kvistar timjan
salt och svartpeppar
12 st cashewnötter, grovt hackade

  1. Koka riset knappt färdigt. Hetta upp en tsk olja i en stekpanna och lägg ner riset tillsammans med ett ägg. Bryn kraftigt under omrörning tills ägget har stelnat och blandats med riset. Ställ åt sidan.
  2. Hetta upp ytterligare en tesked olja och lägg ner grönsakerna och svampen. Bryn kraftigt några minuter under omrörning.
  3. Tillsätt sojasås, timjan och smaka av med salt och svartpeppar.  Lägg till sist ner cashewnötterna och låt alltsammans bli varmt. Servera riset till.

 

Här får du några fler recept av Louise Nilsgard, på mat som stöttar bra hormonbalans.

Magnesium-mums med rödbetor och bovete

Färgstark fruktfrossa med många antioxidanter

Läs även artikeln Hormonbalans – en kort introduktion

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *