Ljummen sallad med dulsealger

Dulse är en rödalg som kan ätas rå till sallad, wok, soppa eller till varmblandad sallad. Den är jättegod att marinera i en vinägrett med sesamfrön.

 

Svart ris med broccoli, vitlök och dulsealger

2-3 port
4 dl vatten
150 g (1,75 dl) svart ris
150 g broccoli, buketter
4 tomater, urkärnade och i klyftor
0,5 dl vinägerinlagda vitlöksklyftor
100 g färskinlagd dulse eller motsvarande torkad
salt och svartpeppar

Sallad till maten

Ruccola eller annan favorit

Koka upp vattnet och tillsätt riset. Koka ca 25 min. Koka broccolibuketterna några
minuter. Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.

Läs mer och hitta fler läckra recept med alger:

Alger – den bortglömda supermaten!
Knapriga algsnacks
Misosoppa med variationer
Läckra algpiroger

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *