Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Magnus PT-dröm blev sann

Trots hängiven träning blev Magnus Lindberg inte kvitt sina idrottsskador. Då började han utbilda sig till personlig tränare hos Axelsons, och såg snabbt resultat.

Vill du bli personlig tränare? Läs mer om våra 4 utbildningar där du får alla licenser, kunskap och inspiration du behöver! På så lite som 5 veckor kan du bli klar personlig tränare med vår PT utbildning!


– Redan en månad in i utbildningen kände jag att det var värt varenda krona, säger Magnus.
Magnus Lindberg sitter i ett soligt Spanien och har precis druckit sitt morgonkaffe. Han mår bra, och det ska han göra. Hans företag PT-studion har nästan alltid fullbokat och han har precis investerat i en ny, 200 kvadratmeter stor, lokal.
– Jag är jättenöjd med lokalen och känner verkligen att det här är nästa steg för oss, säger Magnus Lindberg.

Foto: Emma Carlsson

Det var inte självklart att Magnus skulle driva eget företag. Under många år var han anställd i byggnadsbranschen och hade inga tankar på att starta eget. Vändningen kom när han bestämde sig för att bli personlig tränare.
– Jag tittade runt på olika utbildningar och fastnade för Axelsons. De har hållit på med massage i 50 år och hade just startat sin PT-utbildning. De hade verkligen allt som jag behövde, säger han.
På Axelsons blev hans skadeproblem snabbt mycket bättre och han lärde sig att träna rätt, för att inte slita på kroppen. Han fick också upp intresset för att hjälpa andra i samma situation. Magnus nämner lärarna och den gedigna anatomi-utbildningen som två stora anledningar.
– Om du ska bli personlig tränare så måste du ha koll på hur kroppen fungerar. På Axelsons får man en ordentlig utbildning i Anatomi och lärarna är verkligen grymma, säger han.
– De är verkligen pedagogiska. Jag som knappt hade läst en bok i hela mitt liv kunde verkligen hänga med och ta in informationen, fortsätter Magnus.
Han är också väldigt nöjd med kursens upplägg. Axelsons blandar inte bara praktik och teori utan växlar även mellan klassisk klassrumsundervisning och distans.
– Man pluggade intensivt några dagar, sedan fick man tid till att reflektera, säger han.

Foto: Emma Carlsson

Efter kursen startade Magnus sin egen PT-studio, men han var inte nöjd där. Han förstod att han även behövde få in massagedelen för att bli en riktigt bra personlig tränare. Återigen valde han en kurs hos Axelsons.
– Eftersom de har hållit på i över 50 år med massage så kände jag att det inte fanns något bättre ställe att plugga på. Den kursen har verkligen hjälpt mig i mitt arbete, och jag blev en mycket mer komplett personlig tränare, säger han.
Magnus hade sparat ihop pengarna som behövdes till kursen. Men för den som inte har den möjligheten kan Axelsons erbjuda ett förmånligt finansieringsalternativ. Magnus menar att kursen är väl värd investeringen.
– Det är som att köpa en bil. Visst, du kan köpa en billig skrotbil och den tar dig dit du ska. Men lägger du lite mer pengar så får du en ordentlig produkt som håller länge.
Hos Nordens äldsta skola inom kropps- och friskvård får man lära sig allt från anatomi till egenföretagande Klicka här för att läsa mer om att utbilda sig till personlig tränare.