MASSAGE

Axelsons Institute – The Home of Swedish Massage

Hälften av Sveriges alla massörer är utbildade på Axelsons. Sedan 1962 har vi byggt upp ett internationellt rykte som “the home of swedish massage”. Den massage vi undervisar i är den mest kända i Skandinavien och har fått stor spridning i världen.

För att du ska få den bästa kvaliteten på utbildningen har Axelsons välutbildade och kompetenta lärare som är uppdaterade på den senaste forskningen. Detta för att din kunskap ska passa in och efterfrågas på den arbetsmarknad du kommer ut i. På Axelsons får du dessutom lära dig flera effektiva behandlingsmetoder som ingen annan svensk massageskola kan erbjuda. Lärarna är yrkesverksamma i den behandlingsform de undervisar i och har handplockats för sin djupa kunskap, sin personlighet och sitt engagemang.

Massage är ett fantastiskt redskap att ha i händerna – antingen om du väljer massage till husbehov eller vill satsa på massagen som yrke. Axelsons har både kortare kurser och yrkesutbildningar.

Yrkesutbildning

Axelsons massageutbildning är uppdelad i 3 steg där du bygger på din kunskap för varje steg. Du väljer själv hur många steg du vill läsa och när. Priset blir förmånligare ju fler steg du bokar.

Steg 1 – Friskvårdsmassör 

Du får djupa kunskaper i den svenska klassiska massagen. Du kan ge både förebyggande och friskvårdande massage, en behaglig hel- och delkroppsmassage, ansiktsmassage och har ett mjukt inkännande sätt att behandla triggerpunkter.

Steg 2 – Massageterapeut

Du bygger på med kunskaper för att ge professionella behandlingar som går djupare och uppnår större resultat än den friskvårdande och avslappnande massagen.

Steg 3 – Medicinsk Massageterapeut

Här får du kunskaperna och verktygen för att kunna behandla personer med mer komplicerade tillstånd. Du har flera olika behandlingstekniker för att kunna behandla såväl akuta som kroniska skador- ovärderliga kunskaper för dig som vill arbeta med idrottare!

Vidareutbildning

Vill du bredda dina kunskaper och ditt utbud som terapeut ytterligare erbjuder Axelsons många möjligheter. Gå utbildningen Spaterapeut för massörer där du bland annat får lära dig Hot Stone Massage och kroppsinpackningar. Läs till Diplomerad Hud- & Spaterapeut eller Yogamassageterapeut. Komplettera med kunskaper om kost och bli Licensierad Kostrådgivare eller bli Licensierad Stressterapeut och Mindfulnessinstruktör och lär dig identifiera och förebygga stressproblematik och vikten av att hålla dig själv i balans för att kunna hjälpa andra.

Utbildningen till Diplomerad Friskvårdsmassör går även att välja i utbildningspaket tillsammans med Licensierad Personlig Tränare och Diplomerad Wellness Coach.

Modernt digitalt studiematerial.

Som stöd för dina studier har du massor av teoretiskt & praktiskt studiematerial online!

Massageutbildning i Stockholm och Göteborg

Söker du en massagekurs i Stockholm eller Göteborg som ger dig gedigna kunskaper i den klassiska svenska massagen? Vi på Axelsons har i över 50 år utvecklat massageutbildningar och erbjuder ett antal olika sorters utbildningar i flera olika nivåer. Vi ger dig utbildning i den klassiska svenska massagen, och ger dig verktyg för att kunna arbeta som till exempel friskvårdsmassör eller massageterapeut. Med vår långa erfarenhet och vårt goda rykte i branschen får du en utbildning i massage som håller hög kvalitet och som ger dig kunskaper i många olika behandlingsformer.

Vi kan erbjuda dig kurser i massage i Göteborg och Stockholmsområdet, oavsett om du vill komplettera din utbildning och ditt yrke och även kunna erbjuda dina kunder välgörande massage, eller om du vill satsa på massage som yrke. Att arbeta med massage är ett givande yrke, där du får vara delaktig i människors välbefinnande. Massage är en behandlingsform som passar de allra flesta, och som går att anpassa efter varje individs behov. Oavsett om du vill arbeta som friskvårdsmassör, där du använder dig av massagen i avslappnande syfte, exempelvis på ett SPA eller på din egen mottagning, eller om du vill arbeta som massageterapeut med människor som har behov av att lindra speciella besvär som värk eller smärtor, så kan du hitta kurser och omfattningar som passar just dina val hos oss på Axelsons.

Axelsons diplom – både välkänt och världskänt

När du gått en utbildning hos Axelsons vet de som verkar inom branschen, både i Sverige och globalt, att du fått den kunskap du behöver. Det gör att våra elever är eftertraktade av branschens aktörer. Du kan med stolthet visa upp ditt diplom från Axelsons. Axelsons utbildar människor till yrkesroller med stort ansvar.

När du är examinerad ser vi därför till att du besitter all den kunskap du behöver för att du och dina kunder ska känna er trygga i behandlingsrummet. Titlarna vi ger våra elever ska vara mycket mer än titlar, och Axelsons hjälper var och en av alla elever att bli riktigt duktig och proffsig i sitt friskvårdsutövande.