Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Massagens dag!

Den 12 maj firas Massagens dag i hela Norden. Runt om i landet ges prova- på behandlingar av landets massörer och specialerbjudanden. Vi har intervjuat Hans Axelson, grundare till Axelsons Gymnastiska Institut kring massagens dåtid, nutid och framtid.

Dåtid
Det var Per Henrik Ling som lade grunderna till den svenska klassiska massagen redan i början av 1800-talet.
– Den massage Ling gav och även lärde ut behandlade lika mycket inre organ som rörelseapparaten. Man behandlande förstoppningar, hjärtklappningar, slem i lungor med mera säger Hans Axelson.

Nutid
– Idag behandlar man rörelseapparaten, d v s muskler, bindväv och leder med den svenska klassiska massagen och andra massagetekniker. Vi ger också massage för att hjälpa människor att gå ner i varv, kunna slappna av och för återhämtning.

Framtid
– Massageterapeuter har en lysande framtid! Allt stillasittande och dessutom den stress många lever med idag gör att massagebehandlingar behövs mer än någonsin! Kroppen är gjord för, och behöver, rörelse för att må bra. Om man inte rör sig så uppstår krämpor och värk lättare. Detsamma gäller om man stressar mycket och inte ger sig själv tid för att varva ned. Massageterapeuten kan hjälpa till på flera sätt; dels med att behandla ett problem men också hjälpa personen att bli mer kroppsmedveten och lyssna på kroppens signaler.

Mer om massage hittar du här: