MEDICINSK FOTVÅRD

 • YRKESUTBILDNING

  Medicinsk Fotterapeut

  Heltid eller deltid, 490 timmar exkl. hemstudier

  Behovet är stort och i vår yrkesutbildning till Medicinsk Fotterapeut lär du dig ett gediget hantverk och får en eftertraktad kompetens. I utbildningen ingår bl.a. fot- och underbensmassage, tejpning, frysbehandling av vårtor, sårvård, nagelkorrigering…

 • KURS

  Ekologisk Fot-SPA

  Kurs, 4 timmar

  En avkopplande och lyxig “må bra-behandling” som lämnar kundens fötter mjuka och lena – det här är en perfekt behandling som komplement för utbildade fotterapeuter. Behandlingen görs med ekologiska produkter från Maria Åkerbergs.

 • KURS

  Zonterapi för fotterapeuter

  Kurs, 14 timmar

  Zonterapi stimulerar kroppens eget självläkningssystem och fungerar lika bra på kroniska som akuta besvär. Det är också en fin metod för att hålla sig frisk och som en förebyggande behandling. Som Fotterapeut kan du guida och hjälpa din…

Är du intresserad av människor och vill ha en kvalitativ utbildning som leder till jobb? Då är Axelsons utbildning till Medicinsk fotterapeut ett bra val! Behovet är stort. Som Medicinsk Fotterapeut har du ett fritt yrke, nära kontakt med kunderna och får mycket uppskattning i retur.

Axelsons har haft utbildningen sedan 1963 och har hela tiden såväl utvecklat som utvecklats med branschen. Samtliga lärare är yrkesverksamma i den behandlingsform de undervisar i och har handplockats för sin djupa kunskap, sin personlighet och sitt engagemang.

Att vara utbildad fotterapeut har många fördelar. Det är ett fritt yrke med stort inflytande på arbetsvillkor och tider. Med en god utbildning i fotvård kan du till exempel söka dig till ett friskvårdsföretag, en massageklinik eller ett lyxigt spa. Yrket innebär även mycket goda förutsättningar för den som väljer att öppna egen fotvårdsmottagning.

Välj det upplägg som passar dig bäst!

 • Gå utbildningen på heltid under 22 veckor och fokusera helt på utbildningen. Start 9 november i Stockholm och Göteborg.
 • Gå utbildningen på deltid, 21 helger under 15 månader för att kunna kombinera utbildningen med arbete. Start våren 2021 Stockholm.

Axelsons diplom – både välkänt och världskänt

När du gått en utbildning hos Axelsons vet de som verkar inom branschen, både i Sverige och globalt, att du fått den kunskap du behöver. Det gör att våra elever är eftertraktade av branschens aktörer. Du kan med stolthet visa upp ditt diplom från Axelsons. Axelsons utbildar människor till yrkesroller med stort ansvar.

När du är examinerad ser vi därför till att du besitter all den kunskap du behöver för att du och dina kunder ska känna er trygga i behandlingsrummet. Titlarna vi ger våra elever ska vara mycket mer än titlar, och Axelsons hjälper var och en av alla elever att bli riktigt duktig och proffsig i sitt friskvårdsutövande.

 

Testa en elevbehandling!

Våra duktiga elever behöver kunder till sina praktikperioder och vi erbjuder därför elevbehandlingar på skolan till ett mycket lågt pris. All behandling sker under sakkunnig handledning. Ett perfekt tillfälle att besöka skolan och träffa både elever och lärare! För att boka en behandling klicka här!

Vill du inte gå på en behandling är du varmt välkommen att boka in ett besök på skolan för att få en känsla för vad yrket som medicinsk Fotterapeut innebär. Mejla oss så hittar vi ett datum som passar.

Fotvårdsskolan i Göteborg
Odinsgatan 28, Göteborg
sara@axelsons.se 

Fotvårdsskolan i Stockholm
Gästrikegatan 17, Stockholm
fotvard@axelsons.se