Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Min första rosensession förändrade mitt liv!

– En ovanligt karismatisk, kärleksfull och inkännande Rosenterapeut

– En av de mest efterfrågade Roseninstruktörerna i USA

– Det är som trolleri! Trycket mellan mina skuldror som jag haft så länge försvann efter en behandling. Jag ser allting klarare och skarpare, som om någon tvättat min smutsiga vindruta.

Så lyder några få av alla positiva röster om Valerie Luoto, Rosenterapeut, lärare och workshopledare i Rosenmetoden. Valerie har en privat klinik i Ukiah och arbetar även på Integrated Medical Clinic i Santa Rosa, båda i Kalifornien. Ibland besöker Valerie andra länder, och i maj och juni är det Sveriges och Norges tur att ta del av Valeries kunskaper på introduktionskurser hos Axelsons – en sällsynt möjlighet att ta del av stora insikter i Rosenmetoden.

 

Valeries personliga berättelse
– Jag träffade Marion Rosen första gången på ett föredrag 1987, berättar Valerie. Jag arbetade redan med behandling och undervisning, men en nära vän tyckte att mitt arbetssätt liknade Marions och att vi borde träffas. Först var jag uttråkad av föreläsningen, men när Marion började göra en demonstration blev jag fångad av hennes milda, respektfulla beröring, hennes öppna attityd, och den omedelbara responsen som märktes i kroppen och sinnesstämningen hos den hon arbetade med. Hennes sätt att ta kontakt verkade mycket bekant, och var samtidigt något nytt som jag inte kände igen, minns Valerie.

– Två år senare började jag själv i Rosenterapi hos Marion, fortsätter hon. Ett av mina fyra barn var mycket sjuk, och läkaren tyckte att jag skulle låta honom dö. Jag kunde förstå det intellektuellt men inte acceptera det, och bestämde mig för att pröva en Rosensession för att få svar. Under den första sessionen började Marion arbeta på ett mycket litet område på min rygg. Jag började gråta. Till min bestörtning handlade det inte om min son, utan om att min mamma dog när jag var 17. Omedvetet hade jag avskärmat mig under alla år, tills Marions beröring gjorde mig medveten om vad jag höll på med.

Valerie förklarar att det vi tror är våra problem ofta inte är allt, och med rätt hjälp kan sanningen nå vårt medvetande. När det sker kan många svårigheter lösas med ny klarhet.

– Efter sessionen sa Marion till mig att ta en promenad innan jag körde hem, fortsätter Valerie. Jag såg en vägg av lysande blommor där ute, det var så vackert! Då insåg jag att jag inte hade sett omvärldens skönhet på många år.
Effekten av sessionen var djupgående även om jag just då var omedveten om det. På natten sov jag hos min son. Han var så sjuk, jag måste vända honom varannan timme. Jag vaknade nästa morgon med en inre röst som sa att min sons experimentella medicin förgiftade honom, att jag borde sluta ge honom den och istället massor av frukt och grönsaker. Under de närmaste dagarna skar jag ner hans medicinering, och efter tre dagar kunde han dricka vatten igen. Han återfick sakta sin styrka. Då var han 18 år, nu är han 43! Denna första Rosensession förändrade mitt liv, intygar Valerie.

 

Glad att undervisa i Skandinavien
Valerie började utbilda sig till Rosenterapeut hos Marion Rosen 1991 och fortsatte studera för henne tills hon gick bort 2012. Valerie hade också förmånen att få samarbeta med Marion i undervisningen från 2001 och resten av hennes yrkesverksamma liv.

– Jag är mycket glad och tacksam att bli inbjuden att undervisa i Rosenmetoden i Skandinavien igen! Första gången var 1996, som assistent till Marion, berättar Valerie. Rosenmetoden har en stark tradition där och har blomstrat under ledning av Hans Axelson. Marion älskade att undervisa där så länge hon kunde.

Min avsikt med kurserna är att introducera deltagarna i grunderna i Rosenmetoden: beröring, att lyssna och observera, att använda ord, att skapa kontakt, att arbeta med andningen, att tala sanning… och jag vill stödja dem i att bli medvetna och släppa saker som inte är till nytta för dem – om de så önskar. Att ta reda på vem de verkligen är och vad som är viktigast för dem. Alla kurser är olika, jag anpassar mig till intressen och behov hos dem som deltar i kursen. Rosenarbete handlar alltid om att lyssna på individen, klienten eller klassen, så det är djupt personligt, fräscht och dynamiskt, säger Valerie.

 

Passa på!

Ta chansen och gå introduktionskursen med Valeri Luoto som lärare den 9-10 maj 2015 i Stockholm. Anmäl dig här!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *