Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Mineralmakeup enda alternativet

För Therese Mohlin är det en självklarhet att aldrig använda något annat än rent mineralsmink när hon arbetar med makeup, både för sig själv och sina kunder.

Therese är auktoriserad hudterapeut och egen företagare som hyr in sig på Salong Relax i Karlstad.

– Innan jag kunde välja själv, när jag var anställd på andra salonger, fick jag nöja mej med att använda vanligt smink, säger Therese. Men så snart jag blev min egen gick jag över till mineralsmink, det finns inget acceptabelt alternativ. Nu har jag jobbat med mineralsmink i sju år och blir bara mer och mer övertygad om alla fördelar.

 

Många tål inte vanlig makeup

Om man sätter sig in i vilka ingredienser som finns i olika produkter ser man att vanlig makeup ofta innehåller ämnen som inte alla hudtyper mår bra av.

– Jag ser mineralsmink som en självklar förlängning av den grundläggande hudvården, tycker Therese. Det är ingen större mening att lägga tid och pengar på att vårda huden omsorgsfullt med dyra produkter om man sedan motarbetar resultatet med makeup som inte vårdar huden. Det är faktiskt bättre för huden att använda ett bra mineralsmink än att inte använda smink alls, medan vanligt smink kan täppa till porerna och hindra huden att syresättas. Det märke jag jobbar med idag är mycket rent och verkar både vårdande, lugnande och antiinflammatoriskt. Dessutom ger det en viss solskyddsfaktor, mellan 12 och 18 beroende på hur mycket man lägger på, så det skyddar och förbättrar huden ytterligare.

Intresserad av hudvård eller SPA behandlingar? Då kan du läsa mer om vår populära hudterapeut utbildning och spaterapeut utbildning. Den gemensamma nämnaren för alla våra utbildningar och kurser är vårt stora intresse för helheten och att hälsa och välmående kommer inifrån och ut!

Viktigt att mineralsminket är rent

Men enligt Therese finns det även mineralprodukter som inte håller måttet. I många billigare varianter blandas mineralerna i makeupbasen ut med andra ingredienser som inte är lika bra för hyn. Ibland kan det finnas ämnen som en del inte tål, till exempel bismuth.

– Jag letade ganska länge och prövade olika märken innan jag hittade ett jag var nöjd med. Det finns flera bra märken men jag ville hitta ett som var tillräckligt bra på olika sätt – rena ingredienser, bra och naturliga färger som kan passa de flesta, och ändå inte alltför dyrt. Mitt råd till den som ska välja sin första uppsättning mineralsmink är att läsa på, kolla runt och fråga! Man ska till exempel ta reda på att produkterna är fria från mineraloljor, alkohol och tilltäppande och irriterande ingredienser.

 

therese_mohlin

Therese Mohlin, auktoriserad hudterapeut

 

Alla som använt vanligt smink vet att det kan lägga sig som en mask utanpå huden, och  förändras över dagen så att det bildas fläckar och ränder, eller kan färgen försvinna efterhand.

– Mineralsmink smälter in bättre, blir nästan ett med huden och håller sig lika fint timme efter timme. Det är också lättare att jobba med, det glider liksom på och jämnar ut sig på ett smidigt sätt och man får ett mycket naturligare resultat, intygar Therese. När man väl lärt sig tekniken att jobba in produkten går det snabbt att lägga en mineralmakeup.

 

 

Strålande friskt utseende

Många kunder väljer att komma till Therese just för att hon arbetar med mineralsmink, de uppskattar den osynliga känslan och den strålande effekten som mineralsminket ger. Man ser aldrig ”spacklad” ut oavsett grad av makeup, tvärtom ser huden naturligt frisk och hälsosam ut. Människor idag är ofta mer medvetna både om vad de äter och vad de använder på huden, då blir valet av mineralsmink en följd av att man söker naturliga alternativ.

– Jag har aldrig haft någon kund som inte föredragit mineralmakeup, säger hon. Risken för negativa effekter på huden är obefintlig även om man har känslig hud och brukar ha svårt att använda makeup. Till och med kunder med problem som rosacea eller allergi brukar utan vidare kunna använda de här produkterna regelbundet, eftersom de är så rena och låter huden andas. Och sist men inte minst –  även om riktigt bra märken ofta är ganska dyra blir de inte dyra i längden – de är oerhört dryga, och det gör att det vanligen inte kostar mer per dag än vilket märke som helst!

 

 

Läs mer om mineralsmink här!