Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Möt Axelsons Yogalärarteam!

 

Sedan vi startade upp vår 200 timmars Multistyle-Yogalärarutbildning 2014 har vi utbildat mer än 500 yogalärare i Stockholm, Göteborg och Oslo. Utöver yrkesutbildningen erbjuder vi en även utbildning till Yinyogalärare samt ett antal mindre kurser.

Hösten 2019 välkomnar vi stolt två nya yogalärare på teamet; Ulrika Norberg som specialistlärare i Andningens Intelligens och Jenny Lindgren som vår nya Yin Yoga-lärare. Möt dem och våra andra mångkunniga yogalärare här!

 

Sandra Grundstoff

är Multistyle-utbildningens huvudlä­rare, yogautövare sedan 1993 och egen företagare inom yoga och friskvård sedan 2007. Sandra har en bred bakgrund från Anusara-, hatha- vi­nyasa- och Yin yoga och Yoga Nidra, och är även  aktiv som mindfulnesslärare, dansinspiratör, massageterapeut, ayurvedisk kock och DJ.

Hon arbetar också som redaktör för Axelsons Inspirationsbrev och har skrivit 500+ artiklar om hälsa och friskvård. Sandra är ansvarig för kursplanen, den pedagogiska processen och utbildningsförloppet som helhet, och har skrivit utbildningens 200 sidors manual.

Sandra lägger stort fokus på autenticitet och kommunikation, och vill stötta varje elev i att hitta sitt sätt att förmedla yogan. Hon undervisar på Multistyle-utbildningen i teknikträning, alignment, sekvensplanering, konsten att undervisa och buddhistisk meditation.
På utbildningen till Yin Yogalärare, samt som fristående kurs, håller hon i delkursen Kreativ Yoga Nidra, över 2 helger.
www.naturewise.dk.

 

Ulrica Norberg

yogalärare, andningsterapeut, författare och kreativ inspiratör som har spelat en viktig roll för yogans utveckling i Europa från 90-talet, och var en av de första i Europa att undervisa Poweryoga och Yinyoga samt erbjuda Personlig träning i yoga/skräddarsy yoga för individer. Ulrica Norberg har över 25 års erfarenhet av att coacha och undervisa yogis, atleter och företags­ledare i andning, kreativitet, hälsa och ledarskap.

Hon räknas till en av Skandinaviens pionjärer inom yoga och meditation och har utbildat över 500 yogalärare i världen. Hon är initierad till den ärofyllda titeln Yogiraj; Yoga Mästare, som bara förärats nio västerlänningar före henne.

Med hela världen som arbetsfält reser hon runt och utbildar och inspirerar via olika workshops, online kurser, events och retreats. Hon har flera utbildningar inom yoga i flertalet stilar, medita­tion, filosofi, ayurveda, anatomi för de främsta i sin genre.

Under 2 dagar på 200-timmars Multistyle-utbildningen får du från och med hösten 2019 studera Andningens Intelligens med Ulrica. Du kommer att få lära dig andningens funktion och betydelse för ett hälsosamt och inspirerande liv fyllt av mening och kraft.

Andningen styr över alla funktioner i kroppen. Den är både autonom och viljestyrd vilket innebär att du kan ändra dina andningsmönster och på så sätt påverka kroppslig, mental och andlig balans och hälsa. Genom olika tekniker i Medveten andning kan vi öka läkning, styrkeutveckling, avspänning, uthållighet, avslappning, stressreduktion och koncentrations­förmåga.

Ulrica Norberg är även lärare på vår utbildning till Licensierad Andningscoach

www.ulricanorberg.se

 

Jenny Warner

har studerat och praktiserat yoga, meditation och yogisk filosofi sedan mitten av 90-talet, allra först som ett sätt att relatera till livet.

Efter många års studier på Stockholms Universitet och en magisteruppsats i Medie- och kommunikationsvetenskap senare, blev det tydligt för Jenny att det akademiska livet byggde mycket mental kapacitet men missade att inkludera kroppen och det spirituella. Då fick yogan en chans att växa till mer än ett personligt utforskande i Jennys liv. Under mer än 10 år har hon undervisat yoga på heltid, bland annat på den egna yogaplatsen Skimra Yoga och på senare år även som föreläsare på olika yogalärarutbildningar.

Sedan 2017 arbetar Jenny som osteopat på sin klinik Stockholmsosteopaterna efter 5 års studier på Stockholm College of Osteopathic Medicine. Studierna fortsätter, i både yoga och osteopati med närliggande och korsbefruktande ämnen. Fritiden ramas in av jazz, balkongodling, kombucha-bryggning och ett stort matlagningsintresse.

Som utbildare är Jenny grundlig och inkluderande, med inslag av ett nyfiket kritisk förhållningssätt och ett vänligt ifrågasättande av normer och myter. Det är viktigt för henne med förkroppsligad kunskap, det vill säga att individens förståelse är förankrad i en personlig upplevelse av materialet hon presenterar.

Jennys önskan är att i största mån inspirera till en större vördnad om och lyhördhet till de egna unika förutsättningarna, ett arbete som på sikt utvecklar mod, medkänsla och insikt.
På Axelsons 200 timmars Multistyle-utbildning undervisar Jenny grunderna i Yin Yoga över tre dagar, och hon är från hösten 2019 huvudlärare på utbildningen till Yin Yogalärare.
www.skimrayoga.se

 

Vandana Jain

leder Axelsons utbildning till Yogamassageterapeut och är yogalärare inspirerad av Iyengar Yoga-metoden samt meditationslärare. Hon är uppvuxen i Indien med Ayurvediska principer omkring sig sedan födseln, och förmedlar sina ämnen med stor kärlek och enkelhet.

Vandana undervisar på Multistyle-utbildningen i Ayurveda och yogafilosofi, yoga med hjälpmedel, yogamassage, pranayama och meditation. Hon håller också kurser på Axelsons i Ayurvedisk Huvud-och Ansiktsmassage samt Kvinnors hälsa med Ayurveda och Yoga, tillsammans med den Ayurvediska läkaren Tejal.
www.ayurtouch.com

 

Chrell Kemnitz

yogalärare, massageterapeut, yogaanatomilärare, akrobat och kroppsinspiratör. Chrell har mer än tjugo års erfarenhet av manuella behandlingar med Strukturell Integrations-terapi, med fokus på bindväven.

Chrell förenar yogan och den anatomiska förståelsen på ett lättsamt, humoris­tiskt och praktiskt sätt. Han undervisar på Multistyle-utbild­ningen i yogaanatomi, teknikträning och manuella justeringar.

Du kan också hitta både Chrell och huvudläraren Sandra som alignmentmodeller på den webbaserade yogaportalen Yogidia, där du kan använda dem till att planera dina yogapass.
www.bodyalignment.dk

 

Viktor Frih

yogalärare, diplomerad frisk­vårdskonsult, PT, Pilatesinstruktör och styrketräningsinstruktör. Han har spenderat långa perioder i Indien med fördjupning i yoga, och har flera långa utbildningar bakom sig ibland annat Hatha-, Vinyasa- och Kundaliniyoga.

Multistyle-utbildningen undervisar han med stor glädje och klarhet i Vinyasa Yoga, flödesteknik, sekvensplanering och manuella justeringar samt marknadsföring och yogaföretagande.
www.viktorfrih.se

 

Helene Don Lind

är bland annat utbildad Ashtanga Vinyasa- samt MBSR-yogalärare (Mindfulness Based Stress Reduction), rytmiklärare och danspedagog.

Helenes yogaundervisning är lekfull och hon inkluderar gärna improvisation och dans. Hon undervisar på Multistyle-utbildningen i kroppsba­serad tal- och röstteknik och grundläggande retorik, samt yoga för olika målgrupper.

I Axelsons Inspirationsbrev Maj 2019 bjuder Heléne Don Lind på ett Stolsyogapass för seniorerläs mer här!
www.donmovement.se

 

 

Sarah Jonsson

har undervisat olika former av hathayoga sedan början av 2000-talet och är verksam både i Sverige och utomlands. Hon har en beteendevetenskaplig bakgrund med examen i psykologi, med inriktning stress och copingstrategier.

I drygt tio år har Sarah studerat terapeutisk yoga tillsammans med Judith Hanson Lasater, pionjären inom restorative yoga i väst, och assisterar även vid ett flertal av Judiths utbildningar runt om i världen.
Essensen i restorative yoga utgörs av vila, återhämtning och återuppbyggnad.

I en klass med inriktning på “restorative” bjuds vi in att stanna upp, koppla av och finna stillhet. Med hjälp av olika yogapositioner skapar vi förutsättningar för kropp, nervsystem och sinne att varva ner och påbörja återhämtning.
På utbildningen till Yin Yogalärare håller Sarah Jonsson i delkursen Restorative Yoga, över 4 dagar, samt den fristående kursen Yoga för kroppens Energisystem.

 

Dr. Vaidya Tejal

is an Ayurvedic Doctor from India. She has completed 51/2 years degree education in Bachelor of Ayurvedic medicine and Surgery (B.A.M.S.) from the University of Mumbai, India and also Post Graduate Proficiency Panchakarma (P.G.P.P) from the University of Pune, India.

She has been practicing Ayurveda for more than 15 years. She has her clinic in Södermalm and Odenplan, Stockholm where she offers Ayurveda Consultations and also treatments. She lectures on Ayurveda,Ayurveda and stress, Women´s health and various topics and also she conducts Ayurvedic Cooking classes at Medborgarskolan.

Du hittar alla våra utbildningar och kurser inom Yoga och Ayurveda här

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.