Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Möt Axelsons Yogalärarteam!

 

Sedan vi startade upp vår 200 timmars Multistyle-Yogalärarutbildning 2014 har vi utbildat mer än 500 yogalärare i Stockholm, Göteborg och Oslo. Utöver yrkesutbildningen erbjuder vi en även utbildning till Yinyogalärare samt ett antal mindre kurser.

Möt huvudlärare Sandra Grundstoff, Ulrika Norberg, specialistlärare i Andningens Intelligens och våra andra mångkunniga yogalärare här!

 

Sandra Grundstoff

är Multistyle-utbildningens huvudlä­rare, yogautövare sedan 1993, E-RYT500 och egen företagare inom yoga och friskvård sedan 2007. Sandra har en bred utbildningsbakgrund inom Anusara-, hatha- vi­nyasa- och Yin yoga, Yoga Nidra samt som Mindfulnessinstruktör och Massageterapeut, och arbetar även som Personlig Tränare.

Sandra har en stor passion för musik och fri dans, och DJ:ar varje månad vid Ecstatic Dance-events i Köpenhamn där hon bor. Hon har ett livslångt intresse för sund mat och blir ofta inhyrd som vegansk kock på olika yogaretreats och liknande.

På Multistyle-utbildningen undervisar Sandra i teknikträning, alignment, sekvensplanering, konsten att undervisa och vipassana-inspirerad meditation. Hon är även ansvarig för utbildningens kursplan, den pedagogiska processen och utbildningsförloppet som helhet, och har skrivit utbildningens manual. Sandra lägger stor vikt vid autenticitet och kommunikation, och vill stötta varje elev i att hitta sitt personliga sätt att förmedla yogan.

På Axelsons utbildning i YIN, NIDRA OCH RESTORATIVE YOGA – FÖRDJUPNINGSUTBILDNING, samt som fristående kurs, håller hon i kursen Kreativ Yoga Nidra, där du över 2 helger lär dig utforma och guida egna yoga nidra-sessioner.
Se mer om Sandra på www.grundstoff.dk.

 

Ulrica Norberg

yogalärare, andningsterapeut, författare och kreativ inspiratör som har spelat en viktig roll för yogans utveckling i Europa från 90-talet, och var en av de första i Europa att undervisa Poweryoga och Yinyoga samt erbjuda Personlig träning i yoga/skräddarsy yoga för individer. Ulrica Norberg har över 25 års erfarenhet av att coacha och undervisa yogis, atleter och företags­ledare i andning, kreativitet, hälsa och ledarskap.

Hon räknas till en av Skandinaviens pionjärer inom yoga och meditation och har utbildat över 500 yogalärare i världen. Hon är initierad till den ärofyllda titeln Yogiraj; Yoga Mästare, som bara förärats nio västerlänningar före henne.

Med hela världen som arbetsfält reser hon runt och utbildar och inspirerar via olika workshops, online kurser, events och retreats. Hon har flera utbildningar inom yoga i flertalet stilar, medita­tion, filosofi, ayurveda, anatomi för de främsta i sin genre.

Under 2 dagar på 200-timmars Multistyle-utbildningen får du studera Andningens Intelligens med Ulrica. Du kommer att få lära dig andningens funktion och betydelse för ett hälsosamt och inspirerande liv fyllt av mening och kraft.

Andningen styr över alla funktioner i kroppen. Den är både autonom och viljestyrd vilket innebär att du kan ändra dina andningsmönster och på så sätt påverka kroppslig, mental och andlig balans och hälsa. Genom olika tekniker i Medveten andning kan vi öka läkning, styrkeutveckling, avspänning, uthållighet, avslappning, stressreduktion och koncentrations­förmåga.

Ulrica Norberg är även lärare på vår utbildning till Licensierad Andningscoach

www.ulricanorberg.se

 

 

Chrell Kemnitz

yogalärare, massageterapeut, yogaanatomilärare, akrobat och kroppsinspiratör. Chrell har mer än tjugo års erfarenhet av manuella behandlingar med Strukturell Integrations-terapi, med fokus på bindväven.

Chrell förenar yogan och den anatomiska förståelsen på ett lättsamt, humoris­tiskt och praktiskt sätt. Han undervisar på Multistyle-utbild­ningen i yogaanatomi, teknikträning och manuella justeringar.

Du kan också hitta både Chrell och huvudläraren Sandra som alignmentmodeller på den webbaserade yogaportalen Yogidia, där du kan använda dem till att planera dina yogapass.
www.bodyalignment.dk

 

Viktor Frih

yogalärare, diplomerad frisk­vårdskonsult, PT, Pilatesinstruktör och styrketräningsinstruktör. Han har spenderat långa perioder i Indien med fördjupning i yoga, och har flera långa utbildningar bakom sig ibland annat Hatha-, Vinyasa- och Kundaliniyoga.

Multistyle-utbildningen undervisar han med stor glädje och klarhet i Vinyasa Yoga, flödesteknik, sekvensplanering och manuella justeringar samt marknadsföring och yogaföretagande.
www.viktorfrih.se

 

Livia Wanntorp

Yogalärare, diplomerad stresspedagog och yogaentreprenör som hittade till yoga för dryga 15 år sen och aldrig slutat praktisera. Livia har dels en mångårig bakgrund som disputerad forskare i biologi och är docent vid Stockholms universitet, och dels en annan nästan lika lång karriär som personlig tränare, kost- och hälsocoach inom sitt eget företag, som idag heter Livia’s yoga och som Livia driver på heltid.

Sen hennes yogalärargrundutbildning vid Nordiska Yogainstitutet 2016, har Livia ägnat sig passionerat åt att undervisa yoga och utbilda genom egna workshops, kurser, klasser och retreater både i Sverige och utomlands. Genom över 1000 timmars utbildningar i bland annat Vinyasa, Rehabyoga, Praktisk Anatomi, Strenght & Mobility, Yoga Terapi, meditation och Mindfulness, restorative yoga (Certifiering i Relax and Renew av Judith Hansen Lasater), Embodied yin och Yoga nidra samt i ett flertal somatiska metoder som Feldenkrais och somatics samt över 2000 timmars undervisning är Livia idag E-RYT 500 och YACEP hos Yoga Alliance.

Livia har även förkovrat sig i dels trauma-anpassade tekniker som hon är certifierad i (Integrative Somatic Trauma Therapy, en utbildning av Scott Lyon, Arielle Schwartz, Peter Levine med flera etablerade lärare inom ämnet), och dels i stresshantering med kognitiv inriktning.

Livia har som passion yogafilosofin som hon både har studerat flera år vid Karlstad högskolan och Göteborgs universitet. Förutom att kontinuerligt förkovra sig i yogafilosofin genom bland annat studier vid skolan Tantra Illuminated, studerar Livia sanskrit sen 1,5 tillbaka med Christopher Wallis som främsta lärare.

På Axelsons 200 timmars Multistyle-utbildning undervisar Livia i hur det är att arbeta som yogaentreprenör. Från hösten 2023 kommer Livia även att undervisa en ny kurs i yogafilosofi och yogahistoria som även blir en del av 200-timmars utbildningen.

Sarah Jonsson

har undervisat olika former av hathayoga sedan början av 2000-talet och är verksam både i Sverige och utomlands. Hon har en beteendevetenskaplig bakgrund med examen i psykologi, med inriktning stress och copingstrategier.

I drygt tio år har Sarah studerat terapeutisk yoga tillsammans med Judith Hanson Lasater, pionjären inom restorative yoga i väst, och assisterar även vid ett flertal av Judiths utbildningar runt om i världen.
Essensen i restorative yoga utgörs av vila, återhämtning och återuppbyggnad.

I en klass med inriktning på “restorative” bjuds vi in att stanna upp, koppla av och finna stillhet. Med hjälp av olika yogapositioner skapar vi förutsättningar för kropp, nervsystem och sinne att varva ner och påbörja återhämtning.
fördjupningsutbildningen Yin, Restorative och Yoga Nidra håller Sarah Jonsson i delkursen Restorative Yoga, över 4 dagar.

 

Dr. Vaidya Tejal

is an Ayurvedic Doctor from India. She has completed 51/2 years degree education in Bachelor of Ayurvedic medicine and Surgery (B.A.M.S.) from the University of Mumbai, India and also Post Graduate Proficiency Panchakarma (P.G.P.P) from the University of Pune, India.

She has been practicing Ayurveda for more than 15 years. She has her clinic in Södermalm and Odenplan, Stockholm where she offers Ayurveda Consultations and also treatments. She lectures on Ayurveda,Ayurveda and stress, Women´s health and various topics and also she conducts Ayurvedic Cooking classes at Medborgarskolan.

Vandana Jain

leder Axelsons utbildning till Yogamassageterapeut och är yogalärare inspirerad av Iyengar Yoga-metoden samt meditationslärare. Hon är uppvuxen i Indien med Ayurvediska principer omkring sig sedan födseln, och förmedlar sina ämnen med stor kärlek och enkelhet.

Vandana undervisar på Multistyle-utbildningen i Ayurveda och yogafilosofi, yoga med hjälpmedel, yogamassage, pranayama och meditation. Hon håller också kurser på Axelsons i Ayurvedisk Huvud-och Ansiktsmassage samt Kvinnors hälsa med Ayurveda och Yoga, tillsammans med den Ayurvediska läkaren Tejal.
www.ayurtouch.com

Du hittar alla våra utbildningar och kurser inom Yoga och Ayurveda här