Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Möt en av våra nygamla elever

Laila Orgla- Jansson gick Axelsons massageutbildning 1990/91 och har sedan dess arbetat med massage.

Hon började med att göra hembesök hos äldre, änkor och änklingar, där behovet av beröring var extra stort men har haft kunder i alla åldrar och med olika problem.

– Jag bor och lever i en mycket liten by så mina kunder har varit byfolk men under vintersäsongen mycket turister, bland annat när jag jobbat som massör på Lofsdalens Fjällhotell.

Utbildningens upplägg där teori blandas med praktik är ett upplägg som Laila verkligen uppskattade. Med mycket learning by doing upplevde hon det var lätt att ta till sig all kunskap. Hon minns tiden på Axelsons som otroligt givande och varm.

– Det var en mycket bra stämning. Vi hade alla olika bakgrund, erfarenheter och det var stor åldersbredd. Just blandningen av olika åldrar var väldigt bra när vi praktiskt lärde oss de olika massagegreppen och mycket givande när vi diskuterade olika behandlingssituationer. Vi kände oss trygga med varandra och vågade vara autentiska och fråga.

 

Utbildningen hjälpte Laila komma tillbaks

– Den absolut största behållningen jag haft av min utbildning på Axelsons är ju ändå min långa rehabilitering efter 5 ryggoperationer. Jag fick något som heter Quada Euquina, akut diskbråk, vilket är så ovanligt att vården missade det. Något som förde med sig mycket krångel och operationer. Vården ansåg att inte ens fysioterapi skulle kunna hjälpa mig utan skickade med rullator och sa att ”detta är hur du kommer att ta dig fram i resten av ditt liv”. Ett svar jag såklart inte nöjde mig med och eftersom jag fått lära mig anatomi och därmed kunde förstå vilka muskler som blivit skadade kunde jag träna upp de ”friska” musklerna så att de kan hålla upp det som är skadat.

Efter sin rehabilitering kom Laila tillbaks till Axelsons 2021 för att gå delar av utbildningen igen som repetition.

– Otroligt vad som satt kvar av min kunskap ändå, och fantastiskt att få se att ni verkligen har hållit kvar er kvalitet i utbildningen.

 

Som avslutning vill Laila skicka med en hälsning till dig som funderar på att utbilda dig. 

– För dig som vill utbilda dig till massör kan jag bara säga att gör det! Du får en utbildning som du kan ha med dig oavsett var i världen du är. Kontakten med andra är så himla givande, att få känna sig behövd och att få hjälpa andra är en av människans absoluta viktigaste behov för att vår mentala hälsa skall vara i en bra balans och det får du verkligen som terapeut.

 

Vill du veta mer om Axelsons massageutbildningar och kurser? Klicka här!