Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Möt lärarteamet på Axelsons Hud- & SPA-utbildning!

Våren 2020 startade vår nya utbildning Hud- och Spaterapeut med ekologisk inriktning. Den bygger på hållbarhet och på en helhetssyn som sätter människan och ekologin i centrum.

Utbildningen är anpassad efter SHR:s läroplan, etiska riktlinjer och krav så att du som elev ska kunna ansöka om medlemskap hos SHR efter avslutad utbildning. Här kan du läsa om hela lärarteamet!

Gå till utbildningens huvudsida – läs mer och ansök nu!

 

Carina Karlsson Nyström är huvudlärare på utbildningen och den som har satt samman studieplanen, med inspiration och råd från de andra lärarna.
Hon utbildade sig till auktoriserad hudterapeut 1990-91 och direkt efter examen startade hon upp en salong tillsammans med en kollega. Efter 17 år som salongsägare valde hon att gå vidare inom yrket och har bland annat varit chefsterapeut på ett ekologiskt hudvårdsföretag vilket har inneburit en hel del resor, utbildningar, deltagande vid mässor och events, kundmöten och utveckling av behandlingar. Hon har dessutom utbildat sig till näringsterapeut för att bättre förstå sambandet mellan inre hälsa och yttre skönhet.
Att få förmånen att utbilda elever inom hudvårdsyrket tycker Carina är otroligt inspirerande – att få följa med på varje elevs personliga resa och utveckling inom yrket och vara deras coach och inspiratör är både utmanande och stimulerande.
På utbildningen till Hud- och Spaterapeut undervisar Carina i flera av de praktiska ämnena som ansiktsbehandling, frans- och brynfärgning, vaxning, avancerad hudvård, yrkesetik, kundpraktik. 

 

Är du intresserad av hudvård och andra behandlingar? Glöm inte att läsa mer om vår populära moderna hudterapeut utbildning och unika spaterapeut utbildning där du får alla verktygen du behöver för att arbeta med hudvård och andra behandlingar.

 

 

Anna Irestig, leg sjuksköterska, ört- och aromaterapeut med mycket goda kunskaper inom ekologisk hudvård, läser just nu en mastersutbildning i Hälsa och Livsstil.
På utbildningen till Hud- och Spaterapeut undervisar Anna i anatomi, fysiologi, mikrobiologi, hygien, dermatologi, kosmetisk kemi, örtlära och HLR/Första hjälpen.

 

Jane Hansson, Hudterapeut och makeup artist. Gick en hudterapeut utbildning 2003 i Köpenhamn och året därpå breddade jag mina kunskaper med en Hår & makeup artist-utbildning. Arbetade under att antal år som hudterapeut och MUA på SPA hotell med konventionell hudvård och kosmetik. För 8 år sedan började jag min bana inom hälsofackhandeln. Som kombinerad hudterapeut/makeup artist och butikssäljare kunde jag nu jobba på ett mer holistiskt sätt.

Det var här jag kom i kontakt med Inika Organic och idag jobbar jag för P&L Cosmetics, som distribuerar bl.a Inika Organic, som Key account manager och utbildningsansvarig.

På utbildningen till Hud- och Spaterapeut undervisar jag i make up och färglära.

www.pandlcosmetics.se

 

Nina Jonasson. Jag gick en hudterapeut utbildning  2003 och har drivit Hudkliniken i Ystad sedan 2004. Har alltid trott på helheten och haft en holistisk syn på hudproblem och hälsa. Under 2007 började jag gå kurser för att lära mer om kroppens funktioner som sköldkörtel, matsmältning, detox och liknande, började arbeta mer inifrån med hudproblem och fick goda resultat.

Utbildad näringsterapeut 2013-2014 på Näringsmedicinska skolan i Stockholm. Arbetar främst med huden inifrån genom näringsmedicinska konsultationer och hårmineral-analyser. Föreläser och utbildar inom relationen mellan kropp och hud.  Älskar god och näringsrik mat, djur, resor och yoga. Lever i Simrishamn med min man och är mor till två barn – som nu är 23 och 18 år.

På utbildningen till Hud- och Spaterapeut undervisar jag i Näringslära.

www.hudkliniken.se

 

 

Paula Swed Gullmarsvik – medicinsk fotterapeut och auktoriserad hudterapeut. Jag är även utbildad inom närings- och träningslära med en bakgrund i dansens värld. I dag driver jag egen firma parallellt med min roll som lärare på Axelsons. Tidigare har jag arbetat som terapeut på flera kliniker och spa-anläggningar samt varit spachef på Axelsons Spa i Stockholm.

Jag  har alltid haft ett stort intresse för hälsa, estetik och balans mellan de ofta väldigt olika delarna i livet. Skönhet och hälsa är nära sammanbundet och kommer alltid att påverka varandra. Man behöver se till helheten om det finns detaljer att förbättra.

Jag vill vara med och skapa en värld där man får bli gammal. Där rynkor och linjer betyder visdom och inger respekt och där möjligheten ges att vara den bästa versionen av sig själv. En värld som ser skönhet i varje människa och där alla personligheter får plats. Där hudvård används just för att vårda och framhäva. Där hudvård är för alla.

På utbildningen till Hud- och Spaterapeut undervisar jag i pedikyr, manikyr, SPA-behandlingar och försäljningsteknik.

Paula Swed Gullmarsvik

Klara Urwitz, Friskvårdsterapeut, Massageterapeut, SPA-terapeut, auktoriserad Hudterapeut. 

Har arbetat länge som studieadministratör och lärare på Axelsons, och under sex år var jag Spa-chef på Elements Spa på Clarion Hotel i Stockholm. Jag har lång erfarenhet och en bred kunskap inom  yrket i olika slags behandlingar och jag tycker mycket om att försöka hitta lösningar på alla möjliga problemställningar.

Att lyssna och att vara lyhörd är en inställning som är självklar för mig. Just det ser jag som en absolut nödvändighet för att kunna vara behjälplig på bästa möjliga sätt anpassat efter människan. Jag har den stora turen att få arbeta med det som är min stora passion i livet. Förutom rent faktiska och teoretiska kunskaper så betraktar jag medkänsla och lite humor som viktiga ingredienser i mitt arbete.

Andra utbildningar, erfarenheter och arbeten jag har i bagaget är Psykologi för terapeuter, Ayurvedisk hälsorådgivare, Stödförälder, Doula, Spädbarnsmassage, Röda korsets krishantering, Basmedicin Axelsons, Sorgebearbetning, Shiatsu/ Japansk friskvård och Akupressur.

På utbildningen till Hud- och Spaterapeut undervisar jag i SPA-behandlingar.

 

Emma Bergqvist, ordförande i svenska branschorganisationen för ekologisk hudvård, NOC Sweden. Emma är också grundare av nordiska ekodistributören Tree of Brands och blev framröstad som Nr 1 i Green Beauty Scandinavia.

Hon har nästan 20 års erfarenhet av ekologisk hudvård och under sin tid som marknadschef och talesperson på Weleda ägnade hon flera år åt att utbilda och föreläsa om ekologisk skönhet och olika infallsvinklar kring ämnet.

På utbildningen till Hud- och Spaterapeut undervisar Emma i certifieringar, ekologiska ingredienser, försäljning och trender inom skönhetsbranschen.

 

Bebe Gransten, lymfmassör.
På utbildningen till Hud- och Spaterapeut undervisar Bebe i lymfmassage.

 

Vandana Jain leder Axelsons utbildning till Yogamassageterapeut och är yogalärare inspirerad av Iyengar Yoga-metoden samt meditationslärare. Hon är uppvuxen i Indien med Ayurvediska principer omkring sig sedan födseln, och förmedlar sina ämnen med stor kärlek, närvaro och enkelhet.
Vandana undervisar även på Axelsons Yogalärarutbildning i Ayurveda och yogafilosofi, yoga med hjälpmedel, yogamassage, pranayama och meditation. Hon håller också kurser på Axelsons i Ayurvedisk Huvud-och Ansiktsmassage samt Kvinnors hälsa med Ayurveda och Yoga, tillsammans med den Ayurvediska läkaren Tejal Limaye.
På utbildningen till Hud- och Spaterapeut undervisar Vandana i Ayurvedisk Huvud- och Ansiktsmassage.

 www.yogamassage.se

Jenny Buzzi-Donato heter jag och har jobbat som Hudterapeut i 15 år. Jag älskar verkligen mitt yrke, det är brett och ingen dag är den andra lik. Efter några år som anställd blev jag egen företagare och har drivit två salonger. Idag är jag Spachef på Axelsons SPA i Malmö. Jag brinner för att bygga upp salonger och företag så de skall bli framgångsrika, detta görs såklart med hjälp av en personalstyrka som är engagerad, kunnig och där alla vill jobba mot samma mål. Försäljning och produktkunskap liksom resultatinriktad hudvård ligger mig varmt om hjärtat.
På utbildningen till Hud- och Spaterapeut undervisar jag i Nålepilering och Apparatur/Elektroterapi.

Christer Uggla heter jag och har jobbat som Massör och Kiropraktor sedan 1991.  Sedan 1995 har jag undervisat i anatomi och fysiologi samt även med det koncept av Mjukdelsbehandling som Axelson erbjuder.

Jag har jobbat med att utveckla Axelsons digitala anatomiutbildning och är idag kvalitetsansvarig för hela massageutbildningen. Som kroppsterapeut har jag även utbildning i laserbehandling.

På Hud- och Spaterapeututbildningen undervisar jag i anatomi och fysiologi.

 

Gå till utbildningens huvudsida – läs mer och ansök nu!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.