Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


När bara det bästa är bra nog

Grundaren Maria Åkerberg, fotad i produktionen i Frillesås. COPYRIGHT SÖREN ANDERSSON

På Axelsons utbildning till Hud- och Spaterapeut med ekologisk inriktning, kommer vi att samarbeta med olika hudvårdsmärken. De ligger alla på topp både när det gäller ekologi och avancerade resultat. På utbildningen kommer du att träffa representanter för de olika märkena, som lär dig hur produkterna fungerar och hur deras specifika behandlingar utförs. Här får du träffa grundaren av produktserien Maria Åkerberg.

Maria Åkerbergs första yrkesbana var som byggnadsingenjör. När hon miste jobbet började hon läsa kemi och utbildade sig därefter till hudterapeut. Det var år 1993.

– Jag hade sedan jag var tonåring haft ett intresse av att göra egna hudvårdsprodukter, berättar Maria, och jag märkte att mina egna produkter hade bättre effekt än de vi använde på utbildningen!

Jag ville jobba vidare på det och när jag senare fick tillgång till ett labb fick jag allt bättre resultat. Det som alltid varit fascinerande för mig är att arbeta med äkta vara från naturen, det är svårt för syntetiska kopior att konkurrera med naturen! Jag tänkte först starta en hudsalong, men det har jag aldrig hunnit, jag har haft fullt upp med produktutveckling och fortbildning av hudterapeuter.

Maria Åkerberg.

Har valt att inte köpa någon certifiering

– Vi har högre krav på våra produkter än de krav som man ställer för de certifieringar som finns. Vi har inte lust att inordna oss och låtsas som om vi står bakom det här och är i linje med de andra. Jag startade företaget år 1995 och vi är pionjärerna inom det här segmentet. Vi har ett stort förtroendekapital, vårt varumärke står för kvalitet och ekologi och vi jobbar hellre så. Dessutom hade produkterna blivit dyrare med en slutcertifiering.

Många av de råvaror vi köper in är certifierade – på så vis har vi redan betalat för en certifiering. Vi redovisar alla ingredienser och deras ursprung i våra produktkataloger. Vi bryr oss inte om att köpa ännu en certifiering för slutprodukten, som dessutom står för något mycket mindre kvalitativt än det vi gör.

 

Förpackningar av bioplast som tillverkas några mil från fabriken.

 

Vi är helt transparenta och välkomnar alla att besöka vår fabrik i Frillesås. Då kan man passa på att besöka bina samtidigt, de bor 200 meter bort. Våra förpackningar görs av bioplast hos en leverantör några mil från Frillesås. Vi går verkligen hela vägen och lägger vikt vid hela kedjan från förpackning till innehåll. De märkningar som finns ställer inga krav på sådant.

 

Levande stamceller och fermenterad mjölksyra

– Många låtsas fortfarande som om ekologi och resultat inte går att kombinera – och vi fortsätter försöka förklara att man kan få bättre resultat med ekologiska hudvårdsprodukter jämfört med traditionella. MARIA ÅKERBERG är den enda hudvårdsserien i världen som använder levande stamceller. Vi använder stamceller från rosenrot, och vi kan påvisa otroligt goda effekter från dessa.

Levande stamceller kickstartar hudens naturliga reparationsprocesser, processer som minskar från 20-årsåldern och uppåt. Man kommer att se oförskämt pigg och fräsch ut och huden får en fantastisk lyster. Huden hålls verkligen på topp.

Den här ansiktsbehandlingen, Pure Cell Treatment, finns enbart hos terapeuter i Sverige och runtom i världen. Vi kommer att inkludera den här behandlingen i det vi lär ut på Axelsons, så att eleverna kan erbjuda dessa världsledande metoder på sina salonger. Vi har massor av specifika behandlingar och kommer absolut inte att hinna gå igenom allt. Efter examen kan man alltid komma och få fortbildningar hos oss, det är fint och intressant att man alltid kan bygga vidare.

 

Är du intresserad av naturlig hudvård och andra behandlingar? Glöm inte att läsa mer om vår populära moderna hudterapeut utbildning och unika spaterapeut utbildning där du får alla verktygen du behöver för att arbeta med hudvård och andra behandlingar.

Salongsbehandlingar kräver specialkunskap

– Vi jobbar även med fermenterad mjölksyra, prebiotika, från sockerbetor. Det använder vi allmänt i hela vår serie, men i salongsprodukterna är koncentrationen högre. Generellt jobbar vi fram produkter som ser till att huden stöttar sig själv, till exempel använder vi gärna retinol som stärker upp collagen och elastin, i stället för att använda collagen och elastin direkt i produkten.

Det är samma sak med hyaluronsyra, som är en väldigt hypad ingrediens. Molekylerna är för stora och kan inte tas upp, produkten måste stötta hudens egen produktion.

Vi har ett brett utbud av salongsprodukter. Orsaken till att inte alla produkter säljs direkt till konsumenterna är inte för att vi missunnar dem den bästa effekten. Många av produkterna är helt enkelt för svåra att hantera, man behöver kunskap för att förstå hur de ska användas och i vilka tillfällen de ska användas.

Produkterna måste presenteras för huden på ett bestämt sätt för att den ska kunna ta upp de aktiva ämnena och ibland ska produkten blandas ihop på ett speciellt vis omedelbart innan användandet. Till exempel är de serum som används på salong mycket starkare än vanliga serum och behöver slussas in i huden.

 

Sätter framtidens standard tillsammans med Axelsons

– På Axelsons kommer vi att lära ut hur våra olika råvaror fungerar, hur de jobbar i huden, hur man ger behandlingar med våra produkter och bredden av vårt sortiment. Vi har hundratals olika produkter, vi är den största leverantören på marknaden av ekologiska, naturliga produkter. Man kan även bli återförsäljare av våra produkter, det är en fin service till kunderna och en god extra inkomst.

MARIA ÅKERBERG har samarbetat med Axelsons länge, ni är en spännande samarbetspartner! Ni är stora i branschen och en viktig aktör som sätter standard och bestämmer mycket kring hur kvaliteten på utbildningar ska vara, och hur elevernas kompetens ska se ut.

Jag har hållit på med produktutveckling i 25 år och har följt med i branschen, jag vet vad som ska till för att eleverna ska blir anställningsbara eller framgångsrika i eget företag. Det gäller att ha en bred kompetens omkring produkter, behandlingar och försäljning. Jag tycker det är spännande att få vara med och sätta prägel på utbildningen och stötta framtidens terapeuter i att bli bra på sitt jobb.

Jag tycker också att det är ett spännande projekt att kombinera auktoriseringarna med en ekologisk hållning. Framtidens kund vill veta hur salongen jobbar; Vad är förpackningarna gjorda av? Sopsorterar ni? Vad är det i varan? Allt fler människor börjar förstå vikten av att arbeta hållbart.

 

Läs mer om Axelsons utbildning till Hud- & Spaterapeut med Ekologisk inriktning och anmäl dig här!