Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Naturlig Facelift – effektivt och skönt

Efter en 40 minuters ansiktsmassage känner jag mig lika avslappnad som om jag fått en helkroppsbehandling. Kinderna är rosiga och ögonen pigga, hela ansiktet känns lätt och avspänt.

Naturligtvis ser jag inte ut som om jag just fått en botoxbehandling eller som efter ett ingrepp med kniv, men det är jag bara tacksam för. Naturlig facelift är ett – just det, naturligt – sätt att bevara ansiktets ungdomlighet och spänst, samtidigt som metoden har positiv verkan på kroppens inre organ.

 

– De som kommer för att få naturlig facelift har oftast inte som ambition att bli av med rynkor, utan för att de känner sig trötta i ansiktet. De söker energi, säger Lisa Tallroth, zonterapeut och lärare på Axelsons kurs i Naturlig Facelift.
– Jag tänker att djupast sett kommer människor till behandling för att de vill bli lyckligare, fortsätter Lisa. Kanske man inte är nöjd med sitt ansikte, tänker att det skulle kunna vara bättre. Att ge sitt ansikte tid, omsorg och positiv uppmärksamhet i form av en upplyftande massage kan redan det öppna upp för ett mer positivt förhållande till sitt utseende. Men behandlingen har många dimensioner och naturligtvis en rent konkret, fysisk verkan, säger hon.

– Vårt utseende – inte minst de linjer vi får genom åren – påverkas av hur vi använder ansiktsmusklerna. Drar vi ofta samman ögonbrynen, är det där vi får strecken. Ler vi hela tiden präglas ansiktet av det. Men att le konstant är inte nödvändigtvis bra, säger Lisa. Jag hade en kund som log så mycket, till och med när hon inte var glad, att hon fått inflammation i käkmusklerna! Spänningar kommer ofta av att vi försöker hålla masken, det blir en obalans mellan vårt inre och vårt yttre.

 

P1060986

Lisa Tallroth

 

Utseendet påverkas av att lösa upp muskelspänningar

Genom massagen kan man påverka ansiktets utseende bland annat genom att lösa upp sådana muskelspänningar. Andra sätt att påverka utseendet med bara händerna är att stimulera cirkulationen och föra bort stagnerad vätska.

Ju mer spända eller svullna folk är, ju mer djupgående blir behandlingen, vilket bland annat kan komma till uttryck genom att man blir frusen, mycket törstig, får huvudvärk eller på annat sätt mår dåligt efter behandlingen. Detta betraktar jag som tecken på att behandlingen verkar, snarare än biverkningar, och det upphör oftast vid fortsatt behandling.

– I behandlingen arbetar jag även på ansiktets zonterapipunkter. Liksom fötterna, händerna och öronen har ansiktet punkter som korresponderar med olika organ och organsystem – det finns punkter stort sett överallt, så var du än trycker så rör du vid något intressant! skrattar Lisa. Även zonterapin kan ha ett inflytande på ansiktets och hudens utseende, mer indirekt.

Kunskap om zonerna kan också hjälpa oss att förstå vad det är vi ser i ansiktet som obalanser, vad det berättar om vår hälsa i stort och vilka insatser vi kan behöva göra i vår livsstil för att rätta upp obalanserna. Till exempel avspeglar hakan och käklinjen vårt hormonsystem och området under ögonen avspeglar njurarnas och lungornas tillstånd. Området mellan ögonbrynen är förbundet med levern och har att göra med ilska, berättar Lisa.

– Vi har alla något som visar sig i vårt ansikte – jag har aldrig mött någon som är i hundra procent perfekt balans! konstaterar hon.

Glöm inte att läsa mer om vår populära hudterapeut utbildning och spaterapeut utbildning!

Behandlingen är både effektiv och skön

– Slutligen använder jag olika bindvävstekniker och lymfflödestekniker som hjälper cirkulationen och utrensningen av slaggprodukter, så att huden kan bli mer elastisk och följsam, säger Lisa. Naturligtvis ramas behandlingen in av renodlade ”sköna” grepp, nack- och skuldermassage och avslappnande strykningar. Jag använder små mängder av en väl vald blandning av olika effektiva vegetabiliska oljor.

Hela tiden fokuserar jag på att skapa flöde och på att jag både fysiskt och energetiskt lyfter kundens ansikte. Det är viktigt att jag själv är avspänd, att jag möter i dörren med ett lätt ansikte och förmedlar denna avslappnade lätthet under hela behandlingen. Normalt tar det 35-40 minuter att genomföra en naturlig facelift-session, längre om man vill gå djupare i något speciellt problemområde.

Jag brukar rekommendera kunden att börja med 5 behandlingar i rad, med intervaller på max 14 dagar. Därefter kan man ”underhålla” ansiktet med en behandling i månaden. Och visst ger det synliga resultat! Kunderna berättar ofta att vänner och bekanta frågar vad som hänt, om de gått ner i vikt eller ”gjort något med ansiktet”. Och de allra flesta kommer tillbaka – många gånger! avslutar Lisa.

 

Kursen Naturlig Facelift kan tas fristående, och ingår dessutom i Axelsons yrkesutbildning till Ekologisk Hudvårdsterapeut. Här får du även lära dig använda en diagnosmetod för att tyda olika obalanser i kroppen. Vill du utbilda dig till hudvårdsterapeut klicka här.

 

stock-illustration-21984879-blossom

 

Naturlig Facelift kan…

…öka blodcirkulation och syresättning vilket ger huden en friskare lyster
…stärka ansiktsmusklerna och bidra till att förebygga/förbättra slapp hud och fina linjer
…reparera och balansera tillståndet i huden och därmed fördröja ålderstecken
…lösa upp muskelspänningar, skapa medvetenhet om spänningar i ansiktsmusklerna och på så sätt    förebygga uppkomsten av nya spänningar
…förbättra det lymfatiska flödet, föra bort slaggämnen och gifter från huden
…stimulera och skapa balans i nervsystemet
…ge djup avslappning och inre frid, såväl som förnyad energi

 

Läs mer på www.ansiktszonterapi.com

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.