Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Ny PT-utbildning med dubbel tränarstyrka

Axelsons PT-utbildning ingår samarbete med AFPT, nordens största skola för personlig träning. Resultatet blir en ännu skarpare yrkesutbildning med dubbel kunskapsstyrka, och ökad flexibilitet att kunna studera online.

Till hösten startar Axelsons och AFTP en gemensam PT-utbildning i Sverige med stort fokus på hälsa och livsstil. Utbildningen är både en heltidsutbildning i Stockholm och en digital flexutbildning på flera andra orter i Sverige. Det kommer att möjliggöra även för den som inte har sin bas i Stockholm att gå utbildningen.
– Axelsons har under de senaste 10 åren utbildat personliga tränare i syfte att få fler att bli fysiskt aktiva, berättar Axelsons nytillträdde rektor Liselott Kågström, som närmast kommer från rollen som VD på SAFE Education.
-Att ta hand om sin hälsa ligger i tiden och vår nya utbildning är ett sätt att öka folkhälsan i samhället. Genom det nya samarbetet med norska AFPT utvecklar vi utbildningen för att ännu bättre möta morgondagens behov.
Kombinationen av innehåll, upplägg, lärarteam och en modern digital utbildningsplattform gör utbildningen till den absolut bästa för den som vill bli personlig tränare. Jag ser med spänning fram emot att gemensamt med AFPT utbilda morgondagens personliga tränare, säger Liselott.
– Vi har under de senaste 15 åren utbildat över 4000 personliga tränare i Norge, och hållit utbildningar i Dubai, Spanien och USA, berättar Espen Arntzen, VD och ägare på AFPT. Sverige är ett land med hög medvetenhet om hälsa, där träning står högt på agendan. Därför känns det extra roligt att nu gå in på den svenska marknaden och att göra det i samarbete med Nordens största skola inom hälsa, som delar samma värderingar och visioner som vi själva.
– Jag ser mycket positivt på att vi lägger ett större fokus på träning och att vi nu kommer att kunna erbjuda en ännu vassare utbildning till blivande personliga tränare. Vi lever i ett samhälle som är allt mer stressat, och där visar studier att fysisk aktivitet är bland det viktigaste för vår återhämtning och för att vi ska må bra i vardagen. Personlig tränare kommer vara ett yrke som efterfrågas allt mer framöver, och förhoppningsvis även av en allt bredare massa, avslutar Richard Axelson, VD på Axelsons.

Läs mer och anmäl dig till landets starkaste PT-utbildning!