Nyheter

Workshop Slings Myofascial Training

Vill du veta vad Slings Myofascial Training är? Och vad detta träningskoncept har att göra med din fascia?

Prova på workshop med Cecilia Douglas torsdag den 16 april kl.17.30-20.30 på Axelsons, Medborgarplatsen 3 i Stockholm.

Myofascial träning är en fascia-fokuserad rörelse metod. Träningen utförs på matta och i en del övningar används små massagebollar för lite extra taktil stimulans och för att komma in lite djupare i stumma områden.

Metoden är baserad på de senaste resultaten inom forskning om kroppens myofasciella nätverk som håller ihop oss och binder oss samman från topp till tå och inifrån och ut. Mycket av kroppens kommunikation sker i fascian och där finns även de flesta av våra känsel- och rörelsereceptorer.

Nyfiken på att få lära dig mer? Kom och var med på workshopen och lär dig hur fascian kan tränas via specifika träningstekniker. Genom rörelse, lite teori och mycket expertis kommer du att få en större förståelse för fascians slingor.

Workshopen hålls av Cecilia Douglas, Slings Myofascial Practitioner, Garuda och Pilates instruktör, Myofascial Release terapeut och lärare i den Myofasciella tekniken Revolving

Workshopen är 3 timmar med en teoridel och en praktisk del med 2 timmar Slings Myofasciell klass där du själv får uppleva träningen.

Plats: Axelsons, Medborgarplatsen 3 i Stockholm.
Pris: 400 kronor

Anmälan och frågor:

Frågor och anmälan skickas till Cecilia på cedomotion@gmail.com

Anmälan är bindande och när du har anmält dig skickas faktura med betalningsuppgifter.

Varmt välkommen!

Öppet hus på Axelsons i Stockholm

Med anledning av rådande situation med COVID-19 har vi beslutat att skjuta fram vårt öppna hus. Det nya datumet presenteras inom kort.

Kvällens tema är sömn och återhämtning

Föredrag kl.18.00 Dagens moderna 24-timmars samhälles påverkan på hur vi sover och dess konsekvenser med John Axelsson, en av Sveriges främsta sömnforskare

Varför vi sover är en av biologins största gåtor. Vi vet dock att sömn är ett livsviktigt biologiskt fenomen som är både komplext och dynamiskt. John Axelsson, en av Sveriges främsta sömnforskare och professor på Stockholms Universitets psykologiska institution kommer prata om sömn och risker med sömnbrist, sömnens betydelse för återhämtning, beröring och fysisk aktivitets betydelse för sömnen.

Föredrag 19.00 Probiotika- Framtidens hudvård! med Christopher Genberg, grundare av Esse Probiotic Skincare Sverige

Visste du att du är mer bakterie än vad du är människa och att din hud är mer beroende av dess mikrober (svampar, virus, bakterier etc.) än vad den är av dess hudceller? Ny forskning visar nu att det vi tidigare trodde om huden inte längre stämmer. Denna nya verklighet leder till att hudvårdsindustrin måste förändras. Framtidens Hudvård kommer att fokusera mer på de bakterier som lever på och i oss och mindre på våra hudceller. På ett enkelt och lättförståeligt sätt förklaras varför våra bakterier är livsnödvändiga för oss och hur denna kunskap kommer att förändra hela hudvårdsindustrin.

Christopher Genberg grundade tillsammans med sin mamma (Anki Genberg) Esse Probiotic Skincare i Sverige och är en av de främsta i världen när det kommer till Probiotisk Hudvård. 

Esse Probiotic Skincare är världsledande inom Probiotisk Hudvård och har sedan 2015 använt levande goda bakterier i sina hudvårdsprodukter. Denna fantastiska resultatinriktade hudvårdsserie har ett helt nytt sätt att se på huden i allmänhet och hudvård i synnerhet. 

Dessutom har vi följande föredrag:

Kl.19-20        Massage, Hälsocoach,  Yogalärare, Yinyogalärare och akupressur

Kl.20-21        Hud& Spaterapeut med ekologisk inriktning, Yogamassageterapeut, Zonterapi, Lymfmassage,                           Kostrådgivare, Personlig tränare

Adress: Söderhallarna, plan 7, Medborgarplatsen 3

Fri entré och ingen föranmälan.

Välkommen!

Öppet hus på Axelsons i Göteborg

Onsdag den 27 maj kl.18.00-20.00

Kom träffa lärare och elever och få en känsla för vad de fantastiska yrkena som vi utbildar till innebär.

Föredrag kl.18.00 Beröring- viktigare än någonsin!

Vi mår bra av beröring men ändå rör vi vid varandra allt mindre – hur blev det så och vad är effekterna? Vad är det med hudkontakt som är så viktigt? Hur skall vi leva mer i enlighet med vår hjärnas funktioner istället för att arbeta emot vår egen biologi?

Helena Backlund Wasling är forskare inom neurovetenskap vid Sahlgrenska Akademin, författare till boken “Närmare" och driver podcasten om hjärnan “Mellan öronen" tillsammans med två andra hjärnforskare. Hon lägger stor vikt kring hur beröring är betydelsefullt för oss människor och vilka effekter det kan få.

Kl. 19.15-19.45 Information om våra utbildningar inom massage och medicinsk fotvård

19.45-20.15 Information om våra kurser och utbildning inom akupressur.

Adress. Odinsgatan 28, Göteborg

Fri entré och ingen föranmälan.

Välkommen!