Om oss

Äldsta och största skolan i sitt slag i Norden

Vi har kompletta yrkesutbildningar såväl som kortare introduktions- och fortbildningskurser. Många går våra kortare kurser för att kunna behandla sina nära och kära eller för att testa och prova på innan de börjar en yrkesutbildning.

Vi har utbildningar för såväl kropp som knopp, insida som utsida och rustar våra elever med den senaste kunskapen och kompetensen för att bidra till friska människor i en frisk miljö.

Helhetssyn något som efterfrågas av allt fler
Helhetssyn är och har alltid varit självklart för Axelsons;

  • Massage och kroppsterapier sprider insikten att kropp och själ måste ses som ett, där till exempel stress och spänningar kan lagras i musklerna.
  • Fredlig beröring och massage i förskola/skolan bygger en starkare samhörighet mellan barnen, som kan växa till att omfatta både samhälle och natur.
  • Friskvårdskonsulter och personliga tränare hjälper människor att ändra sin livsstil genom att förstå sambandet mellan tanke, kropp och handling.
  • Ekologisk hudvård utgår från kunskap om sambandet mellan människa och miljö.

Axelsons finns i Stockholm, Göteborg och Oslo (Axelsons Body Work School) och har även vissa korta kurser på andra orter i Sverige. Vår lärarkår består av drygt 100 lärare (läkare, naprapater, sjukgymnaster, kiropraktorer, massageterapeuter, osteopater m.m.)

Axelsons är initiativtagare och skapare av Massage i förskolan/skolan, Massage mot våld och Massage och dyslexi. Projekt som bidragit till att vår version; “Fredlig beröring – en självklarhet i samhället!” har haft stor framgång.

Skolan har ett samarbete med branschens största förbund Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

Skolan arbetar brett i samhället för att sprida kunskap och förståelse av fysisk beröring. Vi deltar fortlöpande i forskning och andra projekt som bidrar till ett friskare Sverige.

Lär dig ett nytt yrke på heltid eller distans

Vår yrkesutbildning inom medicinsk fotvård läses på heltid, måndag–fredag under 22 veckor. Yrkesutbildningen inom massage kan antingen läsas heltid eller på distans. Övriga yrkesutbildningar är oftast förlagda över helger, så kallade perioder. Det gör att du kan fortsätta arbeta samtidigt som du läser till ditt nya yrke. Tänk på att avsätta tid för studier hemma. Mellan varje period ska du läsa igenom och göra olika hemuppgifter. Alla våra yrkesutbildningar kräver engagemang men det gör också att du är väl rustad med både kunskap och erfarenhet och kan sätta igång direkt efter avslutad utbildning.

Axelsons diplom – både välkänt och världskänt
När du gått en utbildning hos Axelsons vet de som verkar inom branschen, både i Sverige och globalt, att du fått den kunskap du behöver. Det gör att våra elever är eftertraktade av branschens aktörer. Du kan med stolthet visa upp ditt diplom från Axelsons.

Axelsons går i spetsen
Parallellt med vår långa erfarenhet är vi ständigt öppna för nytänkande och att utveckla oss i linje med tidens kunskap och behov. Vi har hela tiden blicken riktad utåt och har många gånger varit först i landet med att introducera metoder som fått en enorm spridning – Rosenmetoden, Massage i förskolan/skolan och Zonterapi/Reflexologi för att nämna några.

Allt hänger samman
Efter alla dessa år i branschen vet vi mycket väl att allt hänger samman – kost, träning, muskler hud, stress, skelett, lymfa, bindväv, hår, tankar, känslor – you name it. Hos oss finns alltid plats för ännu friskare tag, till nyfikenhet, utveckling och bredd – till dig, dina drömmar och din framtid!

Möt våra lärare och tidigare elever

Jobbet där framtiden ligger för dina fötter

Visste du att diabetes kan synas på fötterna? På Axelsons yrkesutbildning till

Kent masserar Brynäs IF

Kent Larsson jobbar som massör på heltid för Brynäs IF. Han finns

PT-utbildningen som ger dig möjligheterna till drömjobbet utomlands

Charles Berg är 24 år och kommer från Uppsala. Redan vid tidig

Axelsons gav Tobias mod att starta eget

25-årige Tobias Dehlin driver sitt eget företag som ekologisk kost och näringsrådgivare.

Den här webbplatsen använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Laddar...
Kan vi hjälpa dig?
close slider
Fält med * måste fyllas iKan vi hjälpa dig?
Fyll i formuläret nedan eller ring till oss på
08-54 54 5900

Vilken ort gäller det