Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Expandera med onlinekurs i kreativ business

Axelsons erbjuder nu onlinebaserade kurser i business, marknadsföring och entreprenörskap speciellt för dig som är eller vill vara egen företagare inom friskvård eller liknande. Vill du expandera, arbeta mer kreativt och ha mer framgång? Har du svårt att värdesätta ditt eget arbete? Den här kursen kan ge dig vad du behöver!

 

Kurserna riktar sig till…

  • dig som funderar på eller står i början av en ny karriär eller vill ta steget till eget,
  • dig som redan driver verksamhet men upplever stagnation, som behöver en boost, inspiration och en ny gnista
  • dig som vill expandera och ha mer framgång
  • dig som gått en utbildning men inte har tillräckligt av businessbiten, som undrar ”vad ska jag göra med det jag lärt mig?”
  • dig som har svårt att värdesätta dig själv och ditt eget arbete

Se onlinekurserna i Kreativ Business här, och boosta ditt eget företagande
med start idag!

– Kanske är du massör, friskvårdskonsult, PT, yogalärare, kostrådgivare eller frisör – företagstänket är samma oavsett vad man sysslar med. Den som arbetar med mjuka värden tycker ofta att det är jobbigt att sälja, konstaterar Magdalena Bibik Westerlund, som är kvinnan bakom businesskurserna.

 

Avgränsa det du gör från den du är

– Det man står för med sin tjänst – sig själv, sin egen röst, sin kropp och sina händer, känns för de flesta svårare att sälja än en produkt. Det ligger så nära oss själva och vår upplevelse av självvärde. Ju mjukare ämnet är, desto mer hardcore business tips behöver man, säger Magdalena.

Magdalena Bibik-Westerlund

 

– Att få ett nej när man vill sälja en pryl, något utanför sig själv, är lättare. Man måsta lära sig hantera ett nej för att våga sälja, man behöver kunna avgränsa det man gör från den man är. Det är en av fördelarna med korporativt tänk – det jag gör och det jag erbjuder är inte jag. Det är mycket svårare att sälja så länge man känner att det här är jag. Det är lätt hänt att identifiera sig med sitt arbete, men det kommer lätta och tuffa tider för alla. Säljteknik är ett kunskapsområde i sig själv och en färdighet man behöver lära sig.

Det handlar om att lära sig alternativ till att ställa frågan ”vill du köpa”, att sälja utan att sälja, att lära sig lyfta fram argument för det man gör och kan.

 

Call to action

Kurserna består av 20 avsnitt, 19 som är samma för alla plus ett yrkesspecifikt avsnitt. Varje avsnitt består av 4-5 minuter långa videos som på olika sätt handlar om hur man särskiljer sig för att sälja, och hur man kan skapa olika kreativa inkomstvägar inom sitt expertområde.

Varje avsnitt innehåller också praktiska övningar och en eller flera uppgifter som uppföljning.

– Bara föreläsningar håller inte, för att man ska lära sig något måste det vara ”call to action”, man måste tänka egna tankar och komma till handling, säger Magdalena. I början ser vi till att du definierar ”Ditt Varför”. Innan man börjar klura på produkter, pris per timme och liknande, behöver man komma fram till vad som är viktigt.

Vad kommer att få dig att vilja gå upp ur sängen för att göra det här en regnig novembermorgon? Vi vill undvika att du springer runt och tar alla möjliga uppdrag utan i stället blir klar över vad det är du verkligen vill och ägnar dig åt det.

– Ett annat avsnitt handlar om ”Unique Selling Points”. Du får i uppgift att inventera ner vilka områden du redan har mycket kunskap i – kampsport, ridning, graviditeter, fibromyalgi, kontorsstress? Många stänger dörren till det gamla när de vill börja på något nytt, men den som har erfarenhet vet vad andra behöver. Det gäller att göra en kartläggning över vad du kan något om. Vad har du i bagaget? När du kan hjälpa din kund med något specifikt är säljet hemma. Du blir din egen story.

Vi ägnar oss också åt ”Prissättning”, hur ska du ta betalt och för vad. Sannolikt finns många fler alternativ än man kanske tänkt från början, man behöver inte begränsa sig till att tänka i termer av pris per timme. Det finns många arbetssätt där man inte ens träffar kunden. Det gäller att komma på så många sätt som möjligt att återskapa sin tjänst. Många är rädda för att sälj ska uppfattas som att ”kränga”, men merförsäljning är kul och man måste se det som en tjänst man gör kunden.

 

Kreativ och Produktiv

– Den röda tråden genom hela kursen är ”Kreativt businesstänk”, hur kan jag expandera genom att tänka annorlunda? Kreativ business är mitt expertområde, det jag oftast föreläser om, min passion, berättar Magdalena. Det handlar om hur du genom att tänka annorlunda än dina konkurrenter kan sticka ut, skapa något som inte finns ännu och bli en spännande aktör inom ditt fält, med spännande erbjudanden.

 

– Vi fokuserar även på din ”Produktivitet”, som inte handlar om att jobba som en galning men tvärtom om att jobba smart. Vad finns det som du kan göra för att optimera din tid och använda tiden på att göra det du verkligen tycker är kul?

– Du som framöver väljer en yrkesutbildning på Axelsons kommer också att få tillgång till onlinekursen som komplement till de timmar jag undervisar på utbildningarna, berättar Magdalena. Då vill jag att eleverna ska börja titta på dessa videos redan tidigt i utbildningen, så att man har hunnit reflektera över innehållet innan vi möts.

Då kan man använda timmarna med mig till att få sparring, svar på frågor. Om man börjar fundera tidigt under utbildningen på vad man vill med sitt arbete, blir det lättare att ta till sig information i förhållande till det. Allas bakgrund och förutsättningar är så olika, vissa driver redan företag medan andra är helt nya.

– Jag kommer själv från en företagsbakgrund, ända sen jag var helt ung, berättar Magdalena. Jag gillar att se människor och deras idéer och projekt utvecklas. Jag älskar att få ett mejl från en tidigare elev som berättar att hon nu är fullbokad efter tre månaders arbete. Jag samlar på success stories! Något av det bästa som hänt mig är när jag coachat en PT-elev och eleven sedan blir nominerad till Årets PT. Att stötta andra i att nå sina mål är otroligt stimulerande! avslutar Magdalena.

 

Se onlinekurserna i Kreativ Business här, och boosta ditt eget företagande med start idag!